Skip to Content

Zorgverzekering; voor tijdens zwangerschap en ouderschap

Zorgverzekering; voor tijdens zwangerschap en ouderschap

Met je hoofd in de wolken, sta je er vast niet bij stil, maar als aanstaande of kersverse mama is het belangrijk om je zorgverzekering te controleren. Het afsluiten van de verzekering die bij jou en je baby past, is een belangrijke keuze.

Om je kindje de beste zorg te bieden en om er zeker van te zijn dat de zorg die je wilt verzekeren, gedekt is. Met een passende zorgverzekering geniet je zorgeloos van het mooiste moment van je leven.

Ruime dekking via de basisverzekering

Veel van de zorgkosten die je maakt voor je baby vallen onder de basisverzekering. Zo wordt kraamzorg vergoed, net als de hulp van een verloskundige.

Ook de kosten van het maken van echo’s en een bevalling in het ziekenhuis (bij medische indicatie) zijn gedekt. De uitgebreide basisverzekering neemt veel zorgen weg, maar in veel gevallen is het aantrekkelijk een aanvullende verzekering af te sluiten.

Door je aanvullend te verzekeren vergroot je niet alleen je dekking, ook komt voor verschillende zorg de eigen bijdrage te vervallen. Zo houd je meer tijd en geld over voor leuke dingen als shoppen voor babykleertjes of het inrichten van de babykamer.

Hoe verzeker ik mijn kindje?

Voor kinderen jonger dan 18 jaar hoef je geen zorgverzekering af te sluiten. Je kleine wondertje verzeker je namelijk door je baby bij te schrijven op de polis van één van de ouders.

Het is verstandig om de zorgpolis met de ruimste dekking te kiezen.

Zorg ervoor dat je baby binnen vier maanden na de bevalling is bijgeschreven. Dit doe je door simpelweg even contact op te nemen met jouw zorgverzekeraar. Voor ontvangen zorg betalen kinderen onder de 18 jaar geen eigen risico.

Kraampakket en korting voor kersverse mama’s

Het krijgen van een kind is bijzonder. Daarom doet HEMA Zorgverzekering er alles aan om jouw kleintje een warm welkom te geven.

In de aanvullende zorgverzekering voor zwangerschap is een kraampakket (t.w.v. € 50,-) opgenomen. Elke aanstaande of kersverse moeder kan dit leuke en vooral praktische pakket, vol handige spulletjes voor na je bevalling, aanvragen. Voor jou én je baby.

Bovendien ontvang je met je HEMA-zorgpas tien procent korting op bijna het gehele HEMA-assortiment. Zo wordt shoppen voor jouw kleintje nóg leuker!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *