Skip to Content

25 zomerse stamppot recepten

25 zomerse stamppot recepten

Stamppot is een klassiek gerecht dat meestal wordt geassocieerd met koude winterdagen. Maar waarom zou je deze heerlijke maaltijd niet aanpassen aan het zomerseizoen? Met de juiste ingrediënten en combinaties kun je genieten van lichte en verfrissende stamppotgerechten, perfect voor warme zomerdagen. In dit artikel delen we 25 zomerse stamppot recepten die je smaakpapillen zullen verrassen en je zullen helpen de zomer op een heerlijke manier te beleven.

Frisse Groenten Stamppot

 • Rucolastamppot met Parmezaanse kaas: Combineer gestoomde aardappelen met verse rucola en top het af met geraspte Parmezaanse kaas voor een lichte en pittige stamppot.
 • Courgettestamppot met munt: Rasp courgette en meng het met gestampte aardappelen en fijngehakte muntblaadjes voor een verfrissende en gezonde zomerse stamppot.
 • Venkelstamppot met dille: Voeg gekookte venkel toe aan je gestampte aardappelen en breng het op smaak met verse dille voor een subtiele anijssmaak.
 • Wortelstamppot met gember: Combineer gestoomde wortelen met aardappelen en voeg gember toe voor een licht pittige en verfrissende stamppot.
 • Spinazie-avocadostamppot: Meng gestoomde spinazie met geprakte avocado en serveer het als een heerlijke en romige stamppot.

Mediterrane Stamppot

 • Tomaten-basilicumstamppot: Voeg zongedroogde tomaten en verse basilicum toe aan je gestampte aardappelen voor een zomerse mediterrane twist.
 • Paprika-mozzarellastamppot: Rooster rode en gele paprika’s, snijd ze in reepjes en meng ze met gestampte aardappelen en stukjes mozzarella voor een kleurrijke en smaakvolle stamppot.
 • Olijven-feta stamppot: Voeg groene olijven en verkruimelde feta toe aan je gestampte aardappelen en geniet van een mediterrane smaaksensatie.
 • Zongedroogde tomaat-artisjokstamppot: Combineer zongedroogde tomaten, gehakte artisjokharten en gestampte aardappelen voor een smaakvolle en vullende stamppot.
 • Aubergine-mint stamppot: Rooster plakjes aubergine en meng ze met gestampte aardappelen en verse muntblaadjes voor een heerlijke en aromatische stamppot.

Exotische Stamppot

 • Mango-kokosstamppot: Voeg stukjes rijpe mango en een scheutje kokosmelk toe aan je gestampte aardappelen voor een zoete en tropische stamppot.
 • Ananas-currystamppot: Meng stukjes ananas en een vleugje currypoeder door je gestampte aardappelen voor een exotische smaakbeleving.
 • Papaja-limoenstamppot: Combineer rijpe papaja met het sap en de schil van limoenen voor een frisse en verkwikkende stamppot.
 • Zoete aardappel-mango stamppot: Gebruik zoete aardappelen in plaats van gewone aardappelen en voeg stukjes mango toe voor een heerlijk zoete en kleurrijke stamppot.
 • Thaise basilicumstamppot: Voeg gehakte Thaise basilicumblaadjes, rode pepers en vissaus toe aan je gestampte aardappelen voor een pittige en aromatische stamppot.

Vis- en Zeevruchtenstamppot

 • Zalm-dillestamppot: Bak stukjes zalm en voeg ze toe aan gestampte aardappelen, samen met gehakte dille, voor een heerlijke en gezonde zeevruchtenstamppot.
 • Tonijn-kappertjesstamppot: Meng tonijn uit blik met kappertjes en gestampte aardappelen voor een eenvoudige en smaakvolle visstamppot.
 • Garnalen-peterseliestamppot: Kook garnalen en meng ze met gehakte peterselie en gestampte aardappelen voor een heerlijke zomerse stamppot met zeevruchten.
 • Mossel-uienstamppot: Kook mosselen en voeg ze toe aan gestampte aardappelen, samen met gebakken uien, voor een heerlijke en hartige stamppot.
 • Krab-avocado stamppot: Meng krabvlees met geprakte avocado en serveer het als een romige en smaakvolle stamppot met zeevruchten.

Vegetarische Stamppot

 1. Geitenkaas-spinaziestamppot: Voeg verkruimelde geitenkaas toe aan gestampte aardappelen en meng het met gestoomde spinazie voor een romige en smaakvolle vegetarische stamppot.
 2. Gegrilde groenten stamppot: Gril seizoensgroenten zoals courgette, paprika, aubergine en serveer ze met gestampte aardappelen voor een kleurrijke en gezonde vegetarische stamppot.
 3. Pompoen-geitenkaas stamppot: Rooster stukjes pompoen en meng ze met gestampte aardappelen en verkruimelde geitenkaas voor een heerlijke herfstige stamppot.
 4. Spinazie-feta stamppot: Voeg gestoomde spinazie en verkruimelde feta toe aan gestampte aardappelen voor een smaakvolle en voedzame vegetarische stamppot.
 5. Ratatouille-stamppot: Maak een traditionele ratatouille van gestoofde aubergine, courgette, paprika en tomaten en serveer het met gestampte aardappelen voor een smaakvolle en gezonde vegetarische stamppot.

Met deze 25 zomerse stamppot recepten kun je genieten van heerlijke en vernieuwende smaken tijdens de warme zomerdagen. Of je nu kiest voor frisse groenten, mediterrane smaken, exotische combinaties, vis- en zeevruchten of vegetarische opties, er is een stamppot voor iedereen. Experimenteer met verschillende ingrediënten en creëer je eigen unieke zomerse stamppotrecepten. Geniet van deze heerlijke maaltijd en laat je smaakpapillen verwennen met de verrassende en verfrissende smaken van de zomer.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *