Skip to Content

Zomer schoenen mode trends; van enkellaarsjes tot sneakers

Zomer schoenen mode trends; van enkellaarsjes tot sneakers

Een vrouw kan nooit genoeg schoenen hebben, daar zijn alle vrouwen het over eens. Maar het kan best lastig zijn om bij te blijven met alle trends die gaande zijn. In dit artikel lees je wat de leukste, meest trendy schoenen zijn voor het voorjaar en de zomer schoenen trends.

Sneakers schoenen trends

Niet het meest modieus, maar wel makkelijk voor iedere dag. Sneakers zijn nog steeds niet weg te slaan uit het straatbeeld. Wel zullen we zien dat rustigere, nette sneakers in populariteit zullen toenemen.

Terwijl we de afgelopen jaren zagen dat het niet gek genoeg kon met de sneakers. Dingen zoals te felle kleuren, colour blocking en hoge, opvallende sneakers zul je een stuk minder zien.

In plaats daarvoor zullen de lagere sneakers meer in het straatbeeld komen. Denk aan rustige, neutrale kleuren zoals blauw, zwart en wit. Maar ook pastelkleuren zoals oudroze zullen veelvuldig terugkomen.

Dit jaar zal de lage sneaker het winnen van de hoge sneaker. Daar kunnen we erg blij mee zijn, want hoge sneakers zijn vaak een stuk minder vrouwelijk en zien er gemakkelijk lomp uit.

Tip: combineer je lage sneakers met een jurkje voor een speelse, ondeugende look. Of doe ze aan onder een nette broek naar kantoor. Zo zie je er goed uit zonder dat je op hakken hoeft te lopen.

Sandalen

Een echte must is toch echt de sandaal. Als je die niet in je kast hebt, dan loop je de grootste trend sowieso mis. Wij houden van deze schoenen! En niet alleen omdat ze leuk staan bij vrijwel iedere outfit, maar ook omdat ze zo lekker luchtig zijn tijdens de hete zomers.

Zeg maar dag tegen zweetvoeten. Sandalen met hak zijn misschien iets minder geschikt om naar het werk te dragen, maar zijn wel enorm leuk wanneer je een dagje naar het strand gaat of met vriendinnen naar de stad gaat.

Opvallend is dat de populariteit van de sandaal met hak erg toeneemt. Dat is ook niet zo gek, want de hak zorgt er juist voor dat je outfit net iets meer glamour krijgt. Een sandaal met een hak is de perfecte combinatie van comfort en stijl.

Een sandaal met een hak is in de zomer dan ook prima te dragen wanneer je ’s avonds naar een restaurant gaat of wanneer je gaat winkelen. Je kunt kiezen voor simpele sandalen, maar je kunt ook kiezen voor stijlvolle varianten die versierd zijn met steentjes en glittertjes. Hiermee steel jij echt de show!

Enkellaarsjes

In het voorjaar zullen we zien dat enkellaarsjes alom vertegenwoordigd zijn. Dit komt doordat het koude voorjaar vrouwen dwingt om hun heil te zoeken in een comfortabele, chique schoen.

Het voordeel van de enkellaars is dat hij altijd een goede keuze is. Je kunt een enkellaars onder een broekpak naar je werk dragen voor een stijlvolle outfit, maar je kunt ze ook lekker nonchalant onder een spijkerbroek en een trui dragen.

Opvallend is dat dit voorjaar de lengte van de hak niet uitmaakt. We zullen zelfs zien dat enkellaarsjes zonder hak enorm populair zijn. Handig voor vrouwen die niet zo graag op hakken lopen of wanneer je haast hebt. Zo kun je er goed bijlopen zonder dat je op hoeft te passen waar je loopt.

Teenslippers: do’s and don’ts

Hoewel teenslippers volgens veel mensen gelijkwaardig zijn aan de sandaal, is dit niet zo. We hopen in de zomer de teenslippers niet meer te zien.

Uiteraard kun je wel een paar houden om binnenshuis te dragen of wanneer je naar het strand gaat, maar weet wel dat teenslippers echt niet meer kunnen. Die trend willen we graag laten in 2012, waar ze horen. Als je echt niet tegen gesloten schoenen kan, dan kun je altijd nog kiezen om een sandaal te dragen.

Dit zijn dus de trends voor het voorjaar en de zomer van 2020. Als je nu nog een paar schoenen wil kopen dan is de sandaal met hakje zeker aan te bevelen. Zodra het mooie weer op komt zetten is deze zeker niet te missen in je kledingkast!

Verder zijn ook de lage, stijlvolle sneakers erg in trek, en kun je het beste alle teenslippers die je nog in je kast hebt liggen, weggooien. Die kunnen namelijk echt niet meer.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *