Skip to Content

Zo overleef je warme zomer dagen!

Zo overleef je warme zomer dagen!

Het is weer zomer! En hoewel iedereen zich erop verheugt om lekker te zonnen en te zwemmen, zijn warme zomerdagen ook vrij uitputtend. Daarom hebben we hier een aantal tips voor je, zodat je ze vol overgave kunt doorbrengen!

Doe het rustig aan

In de zomer is het verleidelijk om alles in één keer te willen doen, maar dat is niet realistisch én niet gezond. Plan je dag liever in en neem rustpauzes, zodat je niet oververhit raakt of uitgeput raakt.

Drink veel water

Het is belangrijk om voldoende te drinken als het warm is, want je verliest gemakkelijk vocht door te zweten. Zorg ervoor dat je altijd een fles water bij je hebt en drink regelmatig, ook als je niet dorst hebt.

Bescherm je huid

De zon kan je huid uitdrogen en verbranden, dus smeer je altijd in met een goede sunscreen. Let ook op je huid als je in het water bent, want zelfs onder water kan je huid verbranden.

Vermijd de middagzon

De zon is het heetst tussen 12.00 en 15.00 uur, dus vermijd dan liever de zon. Blijf binnen of in de schaduw en ga ’s avonds of ’s ochtends naar buiten als het wat koeler is.

Eet lichte maaltijden

In de zomer kun je beter lichte maaltijden eten, omdat je lichaam dan minder energie hoeft te steken in het verteren van voedsel. Eet bijvoorbeeld veel fruit, salades en gegrilde groenten.

Lees ook: De lekkerste en gezonde snacks voor een perfecte zomer!

Kies kleding die ademt

Wanneer het warm is, is het belangrijk om kleding te dragen die je huid kan laten ademen. Katoen, linnen en wafelstof zijn hier goede voorbeelden van. Vermijd synthetische stoffen, want die laten je sneller zweten.

Ventileer je huis

Als het ’s nachts niet afkoelt, kan het in huis snel benauwd worden. Zorg ervoor dat je huis goed geventileerd is, zodat er verse lucht binnen kan. Zet bijvoorbeeld de ramen en de deuren open.

Maak een koude voetenbad

Een koud voetenbad is heerlijk als je vermoeide en pijnlijke voeten e hebt. Vul een heen kerom of emmer met koudl waterij en voeg hier een handjeke z manout,ier om af te koelen. Doe je voeten in een kom met koud water en voeg wat ijsblokjes toe. Laat je voeten hier 10-15 minuten in liggen en je zult je snel verfrissen voelen!

Spuit je huid af met koud water

Een andere manier om je huid af te koelen, is door je huid af te spuiten met koud water. Gebruik hiervoor een spuitfles of een tuinslang en spray je huid overal af. Let wel op dat je niet in je gezicht sprayt, want dat kan heel onplezierig aanvoelen.

Zoek een verkoelend bad

Als je echt over heated bent in de zomer, is een koud bad een uitstekende manier om af te koelen. Doe je in bad en voeg wat koud water toe, totdat het bad lekker koud is. Blijf hier voor 10-15 minuten en wat ijs in blokjes toe om het water extra koud te maken. Blijf niet langer dan 10-15 minuten in bad, want anders kan je lichaam gaan schokken van de kou.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *