Skip to Content

Zitzak kind; inspiratie chillplek hoekje kinderkamer

Zitzak kind; inspiratie chillplek hoekje kinderkamer

Van naar school / opvang / peuterspeelzaal gaan wordt je natuurlijk erg moe en krijg je heel veel indrukken om te verwerken. Daarom is het fijn voor je kind als het een eigen plekje / zitzak heeft om even tot rust te komen.

Een rustig plekje waar het verder niet teveel wordt afgeleid. Even lekker liggen met een knuffel en een dekentje. Of een leeshoekje met een paar boeken om te lezen.

Een plek om tot rust te komen

Onze kinderen hebben niet alleen een eigen kamer waar ze tot rust kunnen komen. Maar ook in de kamer een plekje dat afgeschermd is van de rest.

Met name bij onze dochter merk ik dat ze die behoefte heeft. Dan kruipt ze bijvoorbeeld tussen de boekenkasten in. Een ander zeer populaire plaats op haar kamer is haar ‘verkleedhokje / theater‘.

Met de gordijntjes dicht kan ze daar haar eigen gang gaan. Lekker verkleden, maar ook gewoon ‘verstoppen’ om te spelen of een boekje te lezen.

Of met een pen op de muren te tekenen, wat natuurlijk niet helemaal de bedoeling is 😉 Met de zitkussen als zitje in het hoekje is het net een echte troon. Zo’n middeleeuwse waar ook van die gordijnen omheen hangen 😉

Voor onze zoon is dat nog iets minder ‘nodig’. Maar ja, hij heeft ook de geweldige Stokke Home waar ik nog iedere dag blij mee ben en waarin hij toch al zijn eigen plekje heeft. Dat is echter een plek om te slapen.

Om te spelen heb ik een kartonnen fort op zijn kamer gebouwd. Echt spelen doet hij daar niet in. Als zijn zus bij hem op de kamer speelt, vind ik haar daarentegen wel weer in terug. Misschien dat meisjes er iets meer behoefte aan hebben dan jongens.

Maar hij heeft in ieder geval een plek. Helaas past het zitkussen daar niet in. In de tipi, die we zelf hebben gemaakt is dat geen probleem.

Heerlijk zo’n ondergrond in de tent waar ze in weg kunnen kruipen. En ook nog eens makkelijk schoon te maken omdat je geen bergen kussens hoeft op te ruimen.

Leeshoekje

Het voordeel van zo’n groot kussen is dat je eigenlijk niet veel nodig hebt. Een kussen en wat boekjes in een bak en je hebt al een leeshoekje gecreëerd voor je kind.

Als het een donker plekje is maak je het af met een lampje of hang je een vrolijke slinger met lichtbollen eromheen.

Het kussen kan plat op de grond zodat er meerdere kinderen tegelijk op kunnen zitten of languit liggen. Of als een troon in een hoekje van de kamer.

Het voordeel is ook nog eens dat een zitkussen licht en makkelijk te verplaatsen is als je de inrichting van de kamer opeens wilt veranderen. Je tilt hem op, zet het op een andere plek neer en duwt hem eventueel wat in vorm.

Multi-functioneel

Naast een rustplek is hij trouwens ook zeer geschikt voor wat wilde avonturen. Zo zijn ze nogal van het springen, met deze zitzak eronder als een matras vind ik dat iets minder erg. Kunnen ze zich lekker laten vallen. Ideaal voor als ze wat energie over hebben en buiten alles nat is.

In de zomer zijn ze trouwens ook ideaal om buiten neer te leggen. Om even bij te komen na het zwemmen in een zwembad. Een beetje bij te bruinen in de zon. Om lekker op te picknicken. Of wat jij of je kind maar bedenkt!

De zitzakken zijn nu nog erg groot, maar ook straks als ze ouder zijn staat hij nog heel erg stoer in de tienerkamer als chillplek. Geen idee of ‘chillen’ nog gebruikt wordt, maar het hangen is van alle tijden.

Zelfs als ze niet meer tegen hun eigen gezicht willen kijken kunnen ze hem omdraaien waar ik voor een quote heb gekozen. Ze zijn zo groot, dat het zelfs voor volwassenen relaxed is om in neer te ploffen 😉

Eigen zitzak ontwerpen

Een tijdje geleden werd ik benaderd door De Dokkumer vlaggencentrale voor een samenwerking. In eerste instantie na het horen van de naam vroeg ik me af wat ik daarmee zou moeten.

Toch kijk ik altijd even op de website en zag daar zitzakken staan. Echte huge zitzakken om bijvoorbeeld een beursstand mee op te vrolijken. De zitzak is standaard verkrijgbaar in het formaat 190 x 150, 150 x 150 of 160 x 120 cm met een luxe afwerking.

Aangezien we bezig waren met de kinderkamers opnieuw in te richten leek me dat een mooie aanvulling. En omdat ik niet kon kiezen voor welke kamer; kregen we er twee! Allebei een eigen ‘kleine’ zitzak.

Op de website kan je hem helemaal naar wens ontwerpen. Of je nu bijvoorbeeld gaat voor een tekst, een foto, print. De zitzak wordt digitaal full colour geprint en gevuld met Tempexkorrels.

De zitzak met eigen ontwerp wordt gemaakt van polyester met polyurethaan coating, stiknaden en rits. Je eigen creativiteit is de grens. Op de voorkant ging ik daarom voor een foto van de dame en heer en op de achterkant een leuke tekst die daaraan gerelateerd is.

Het was even wachten omdat ze natuurlijk gemaakt moeten worden en toen kreeg ik een mail dat ze de volgende dag bezorgd zouden worden. Daar stond de pakketbezorger met twee gigantische zitzakken.

Het was het kleinste formaat, maar dan nog zijn ze echt enorm! Ze kunnen er makkelijk met zijn tweeën of drieën op liggen.

Het voordeel van dat hij zo groot is, is ook dat ze op de foto wat ouder lijken 😉 Dan is het niet zo dat ze na een jaar niet meer lijken op de foto.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met DVC.nl.

 

Avatar van Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Birgit van Knoppen Birgit van Knoppen schreef:

    Wat een heerlijk grote zitzakken en wat een leuke prints! Ik snap dat je kids hier graag willen hangen!

  2. Wat zijn die zitzakken groot en gaaf! Ze liggen vast heerlijk. Ik heb gister een tentje gekocht en daar is mijn peuter zo blij mee, staat nu gewoon in de kamer haha.

  3. Avatar van Lori (Mama's Jungle) Lori (Mama's Jungle) schreef:

    Wat leuk en origineel die zitzakken. Maar dat theater blijft wel nr 1. Zo gaaf. Speelt ze er nog veel in?