Skip to Content

Zelf tuinbank maken van steigerhout

Zelf tuinbank maken van steigerhout

Stukje bij beetje wordt de achtertuin steeds meer ‘ons’. Het eerste jaar hebben we er niets aan gedaan. Het tweede jaar alle grote planten en bomen verwijderd en kunstgras neergelegd.

Ideaal voor een dreumes die kruipt en oefent met lopen. Vorig jaar hebben we de borders opnieuw beplant. Qua meubilair hadden we een tuintafel met twee tuinstoelen, en een picknicktafel met zandbak voor de kinderen.

Bij de tuin inspiratie Karwei zag ik echter hele gave foto’s van een loungehoek, daarom droom ik al even over een grote steigerhouten tuinbank. Dat je bij mooi weer lekker buiten kan zitten en relaxen. Met ruimte voor het hele gezin en al het speelgoed etc.

Lees ook: Houten tuinbank bekleden en stofferen met kussens

Soms komen dromen uit

En ja, als je het echt wilt komt er vanzelf een moment dat je dromen kan verwezenlijken.

Aan het begin van dit jaar is het dan eindelijk zo ver en hebben we een houten hoekbank in de achtertuin. Hij werd geleverd als bouwpakket. Je moet dus zelf aan de slag!

Nu is dat geen probleem, sterker nog manlief werkt graag met hout en knutselt regelmatig in de schuur.

Dan is het wel fijn als hij nu een wat groter projectje heeft. Van Gadero kregen we de DIY-set. Heerlijk aan het begin van het seizoen zodat we er dit jaar al volop van kunnen genieten!

Het bouwpakket wordt bij je thuis bezorgd, op internet staat een schema met wat de verwachte leverdata zijn op basis van je postcode en besteldag.

Na de bestelling kreeg ik een mail met de bezorgdatum en tijdsvak. Groot was echter de verbazing dat, toen we ’s avonds de kinderen naar bed hadden gebracht, het pakket al op de oprit voor de auto klaar lag.

Gelukkig zagen we het dus op tijd, en niet de volgende ochtend op het moment dat je weg wilt gaan…

Toch was het ook wel fijn, omdat je dan niet eerst een halve dag hoeft te wachten, maar meteen ’s ochtends al kan beginnen met bouwen.

Het pakket hout wordt geleverd met ijzerwerk en een A4 waarop staat weergegeven hoe het in elkaar moet.

Als je de houten planken ziet is het best een behoorlijke stapel. Het hout zag er wel echt goed uit. Het is echt nieuw steigerhout, met een beetje grijze wash.

DIY steigerhouten tuinbank

Bij de tuin inspiratie Karwei zag ik echter hele gave foto's van een loungehoek, daarom droom ik al even over een grote steigerhouten tuinbank. Dat je bij mooi weer lekker buiten kan zitten en relaxen. Met ruimte voor het hele gezin en al het speelgoed etc.

Gelukkig was manlief de dag daarna vrij, was er zonnig lenteweer voorspeld en was ik die ochtend weg. Ik was dus erg nieuwsgierig naar hoe hij gevorderd zou zijn.

Zelf had hij namelijk de twijfels of het in een dag klaar zou zijn. De beschrijving werd nauwkeurig bestudeerd en gereedschap klaargelegd.

Alles wat er nodig was, was in huis. Zoonlief was wel thuis dus die zorgde voor de nodige ondersteuning en hulp.

Het was wel even puzzelen. Het is geen Ikea-bouwpakket met uitgebreide stap-voor-stap-handleiding en voorgeboorde gaatjes. Dat was juist erg fijn, want ons terras bleek niet helemaal recht te zitten.

Ook waren we bij het meten de vensterbank vergeten mee te nemen waardoor de breedte van het terras toch iets smaller was dan we hadden verwacht.

Omdat het losse planken zijn kan je het echter makkelijk op maat zagen. Zodat we een echte op maat gemaakte hoekbank hebben in de achtertuin.

In totaal is manlief er twee middagen mee bezig geweest, het duurde vooral zo lang omdat er dus een aantal planken op maat gezaagd moesten worden en de elektrische schroevendraaier tussendoor opgeladen moest worden 😉

Genieten maar

Bij de tuin inspiratie Karwei zag ik echter hele gave foto's van een loungehoek, daarom droom ik al even over een grote steigerhouten tuinbank. Dat je bij mooi weer lekker buiten kan zitten en relaxen. Met ruimte voor het hele gezin en al het speelgoed etc.
Bij de tuin inspiratie Karwei zag ik echter hele gave foto's van een loungehoek, daarom droom ik al even over een grote steigerhouten tuinbank. Dat je bij mooi weer lekker buiten kan zitten en relaxen. Met ruimte voor het hele gezin en al het speelgoed etc.

De afgelopen week hebben we er echter al flink van genoten. Ik kon het ook niet laten om foto’s hiervan in verschillende appgroepjes te delen #sorrynotsorry zo blij was ik er mee.

De timing was ook gewoon echt perfect. Het was heerlijk weer en ik kon me totaal niet concentreren op het werk. Tijd dus om de laptop dicht te klappen en lekker buiten genieten.

Beetje hangen op de bank terwijl je naar de kinderen kijkt die aan het spelen zijn. Doordat de bank in een hoek staat heb je een perfect overzicht op de tuin en kan je alles overzien.

Nu de tafel weg is lijkt de tuin zelfs een stuk groter geworden. Wat heel fijn is omdat we geen heel grote tuin hebben vanwege de sloot aan de achterkant.

De bank is ook voorzien van een brede leuning waar we een aantal potten met planten op hebben gezet. Een paar zijn al uitgekomen, andere zijn nog even wachten of moeten nog vervangen worden.

Niet alleen ik ben erg blij met deze bank, ook de kinderen. Niet alleen als bank, maar ook als tafel. Dit is namelijk de perfecte hoogte voor hen om mee te spelen.

In tegenstelling tot onze oude tuintafel. Die had ook een glazen plaat dus was ik daar wat voorzichtiger mee. Of het nu de houten hamer is, Playmobil of als catwalk, ze vermaken zich prima en dat vindt mama alleen maar fijn!

En de bank is groot genoeg om er met zijn allen op te kunnen zitten en spelen. Ideaal ook voor als er vriendjes en vriendinnetjes komen spelen, ze passen er met zijn allen op! Nu moet hij eigenlijk nog ingewijd worden met een tuin-/ bbqparty 😉

Naast deze houten hoekbank en andere tuinmeubels heeft Gadero nog veel meer houten projecten voor de tuin.

Van schuttingen tot en met plantenbakken en vlonders of tuinhuisjes. Niet alleen als diy zoals onze bank, maar ook kant en klaar. Alles wordt aan huis geleverd!

Meer informatie vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Hieke Hieke schreef:

    Wat fijn een houten hoekbank, ziet er heerlijk uit. Mijn manlief vind het ook super leuk om met hout bezig te zijn. Is voor hem een soort zennn meditatie, haha. We hebben nu een groot project: een houten schuur in elkaar zetten.

  2. Avatar van Pauline Pauline schreef:

    Heel erg leuk artikel om te lezen met de kinderen erbij, die hebben er natuurlijk voor gezorgd dat het in een dag klaar was.