Mmmmm zomer ! Ik (Ester) vind het heerlijk. We hebben de luxe van een grote tuin en zijn tijdens zomerdagen dan ook continu buiten te vinden. Maar wat eet je op zo’n zomerse buitendag?
Hoewel ikzelf fan ben van een frisse salade, worden mijn kinderen niet meteen enthousiast van een portie rauw ‘konijnenvoer’.
Linda vroeg me naar een snel en simpel zomers receptje voor de kinderen en ik dacht meteen aan onze homemade pizza met ricotta en verse spinazie. Smakelijk!
Ingrediënten:
- Kant en klaar pizzadeeg (de durvers mogen dit gerust ook zelf maken)
- 100gr ricotta
- 250gr verse jonge spinazie
- Een halve courgette
- (eventueel) kers tomaatjes
- (eventueel) gerookte zalm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op …;
Rol het pizzadeeg open op een ovenplaat en plooi de randen naar binnen (ong. 1cm)
Bak het pizzadeeg een 3-tal minuten zonder topping
Snij fijne schijfjes van de courgette en besprenkel er zout over (het zout zal het vocht uit de courgette trekken, laat het zout 15 minuten zijn werk doen, waarna je de courgette afspoelt en droogdept)
Stoom de spinazie (of overgiet de spinazie met kokend water)
Smeer de ricotta open over de bodem en verspreid de spinazie erover
Leg hier en daar een courgetteschijfje, gehalveerde kers tomaatjes en wat plakjes gerookte zalm
Werk af met geraspte kaas en plaats 10 minuten in de oven
KLAAR
- Zo kies je de perfecte vorm, grootte en materiaal voor je eettafel - 22/10/2024
- Listeria bacterie - 24/07/2024
- Oxytocine: Het hormoon van verbondenheid en vertrouwen - 08/02/2024
Zo lekker! En wat een mooie foto’s erbij 🙂
Hier eten we heel vaak zelfgemaakte pizza. Spinazie en ricotta lijkt me een ideale combinatie hmm.