Skip to Content

Zelf kroketten maken met salsa saus recept

Zelf kroketten maken met salsa saus recept

Vandaag het recept voor kroketjes van Judith, of eigenlijk haar dochter. Mijn kleine Keira heeft vorig jaar een kookboek gehad. 1 Keer per maand kookt zij dan voor ons thuis.

Niet alles is geweldig, want Keira kan net zo goed recepten lezen als ik (ahum). Maar soms zit er wel een uitschieter bij. Ook deze was niet geheel volgens recept, maar het originele recept met vis gaan we ook nog eens proberen.

Ik moet er wel een waarschuwing bij geven: Je blijft er van eten, en je word er niet slanker van.  Dit is ontzettend simpel, en snel te maken. Ook erg leuk om samen te doen ivm vuur enzo. Wat heb je nodig?

Voor de kroketjes:

Kroketten zijn een populaire Nederlandse snack die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is een krokettenpan en wat simpele ingrediënten. Kroketten kunnen worden gegeten met een dip, of als onderdeel van een maaltijd.

 • Paneermeel
 • eieren
 • Kant en klare aardappel puree uit een zakje. Mag ook vers, maar met een kindje is dit net iets makkelijker.
 •  Zout en peper
 • 150g gehakt
 • Koriander
 • Een frituurpan, of een grote pan met olie

Voor de salsa:

 • Tomatenpuree (zo een klein blikje)
 • Tomatenblokjes – wij hadden ze uit een pakje, maar vers snijden is natuurlijk nog lekkerder
 • Koriander
 • Avocado
 • Zout en peper

Zoals je ziet is er niet veel nodig voor dit recept. Dus lekker makkelijk en snel ook.

Bereidingswijze

Maak als eerste de aardappelpuree klaar, je moet ongeveer hebben wat je met een zakje kunt maken. Zet dit dan meteen in de koelkast om snel af te koelen. Dan begin je aan de salsa.

Doe een flinke theelepel tomatenpuree in een kommetje, doe hier ongeveer 2 tomaten bij, of een half pakje tomaten blokjes. Hak de avocado in blokjes en doe dat er ook bij.

Deel een pakje verse koriander in tweeën, en snij het zo klein mogelijk. Doe de ene helft in de salsa, en de tweede helft in de bak waar je het gehakt klaar gaat maken.

Roer de salsa door elkaar, breng op smaak met zout en peper, en klaar.

Dan haal je de aardappelpuree uit de koelkast, en kneed dit samen met de koriander, wat zout en peper. Doe 1 ei in een kommetje en klop het goed op.

Doe in een ander bakje wat paneermeel, en leg weer een ander plat bord apart. Dan maak je van het gehakt kroketjes. Wij deden ze vrij klein, omdat het makkelijker eten is voor de kleinste.

De kroketjes kun je met een lepeltje/kwastje/schone vinger bestrijken met ei, dan rollen door de paneermeel en op een bord leggen. Zo doe je allemaal. Dan frituren tot ze goed bruin zijn.

Serveer op een bordje met de salsa.

Eet smakelijk

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Avatar van Moi Moi schreef:

  Misschien mis ik iets maar doe je nou de aardappelpuree en het gehakt door elkaar of zo? Volgens mij mist er een stap in dit recept…..

 2. Avatar van marjon marjon schreef:

  Weer eens iets anders! En ziet er ook wel lekker uit.

 3. Avatar van Bianca Bianca schreef:

  Het ziet er sowieso al erg lekker uit x