Skip to Content

Zelf kapsalon maken in airfryer; gezond recept met patat, doner vlees en salade

Zelf kapsalon maken in airfryer; gezond recept met patat, doner vlees en salade

Kapsalon; eerlijk gezegd had ik dit nog nooit gegeten. Mijn man wel al een paar keer; hij vindt het heerlijk maar als ik dat zie zo’n bak met slappe patat, half verdorde bladeren die door moeten gaan voor sla en een lading knoflook er bovenop haak ik af. Niet mijn ding.

Tot we de airfryer kregen. Omdat man er groot fan van is probeerde ik het een keer uit, maar dan op mijn ‘eigen’ manier en een stuk gezonder (al zeg ik het zelf). Het was in ieder geval een groot succes; bij iedereen.

Ook de kinderen wilden heel graag meer. Dit is dus zeker iets wat vaker op tafel mag komen!

Lees ook: De beste airfryer recepten

Wat heb je nodig om kapsalon te maken?

  • Zak patat voor de airfryer; zelf gebruikte ik de gekrulde raspatat deze wordt een stuk krokanter en houdt ook zijn vorm als je de kapsalon ‘opbouwt’
  • Doner; dit kun je zelf maken van bijvoorbeeld gekruide kippendijen of kant-en-klaar kopen
  • Salade (ik ging voor de gemengde salade)
  • Rode ui
  • Komkommer
  • Tomaat
  • geraspte kaas
  • Knoflooksaus (al dan niet zelfgemaakt)
  • Sambal / Turkse saus
Kapsalon; eerlijk gezegd had ik dit nog nooit gegeten. Mijn man wel al een paar keer; hij vindt het heerlijk maar als ik dat zie zo'n bak met slappe patat, half verdorde bladeren die door moeten gaan voor sla en een lading knoflook er bovenop haak ik af. Niet mijn ding.

Bereidingswijze

Als eerste bakte ik de patat gaar in de airfryer; dit duurt het langst en afhankelijk van hoeveel je hebt en hoe groot je airfryer is, kan het zijn dat je dit in twee delen moet bakken. Hiervoor gebruikte ik de aanwijzingen op de zak. Breng vervolgens de patat op smaak met zout en eventueel wat paprikapoeder.

Zodra alle patat klaar was ging het vlees er in; dit deed ik 10 minuten op 200 graden (maar was voorgegaard). Dit haal je er daarna ook uit zodat je het kan opbouwen. Als je een ovenvaste schaal hebt die in de airfryer past is dat wel zo makkelijk. Anders kun je het ook direct in de frituurmand doen. Eventueel in een bakpapiertje zodat je het er zo uit kan tillen.

Onderop gaat de gebakken patat, daar gaat het vlees overheen. Daarna snijd je de komkommer en tomaatjes in plakjes en de rode ui in halve ringen en je verdeelt dit over het vlees.

Daarna strooi je wat geraspte kaas eroverheen en dan nog 5 minuten op 180 graden in de airfryer totdat de kaas gesmolten is. Als laatste gaat de salade en saus eroverheen en smullen maar!

Kapsalon; eerlijk gezegd had ik dit nog nooit gegeten. Mijn man wel al een paar keer; hij vindt het heerlijk maar als ik dat zie zo'n bak met slappe patat, half verdorde bladeren die door moeten gaan voor sla en een lading knoflook er bovenop haak ik af. Niet mijn ding.

Zelf doner maken

Zelf doner maken doe je door de kip in kleine reepjes te snijden en te kruiden met shoarmakruiden. Dit is een mengsel van knoflook, koriander, geelwortel, gemalen kruidnagel, paprikapoeder, komijn, gemalen zwarte peper, kaneel, gemalen gember, cayennepeper en zeezout. De kip wrijf je hiermee in en dan even laten staan zodat de smaak er goed in kan trekken.

Zelf knoflooksaus maken

Knoflooksaus maak je heel eenvoudig zelf door mayonaise, yoghurt (of karnemelk), bieslook, honing en knoflook met elkaar te mengen. Een recept vind je hier.

Meer recepten vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *