Skip to Content

Zelf inkt cartridges bijvullen; tips voor navullen printer

Zelf inkt cartridges bijvullen; tips voor navullen printer

Inkt bijvullen: misschien ben je fan van refill inkt, misschien niet. Feit is dat inkt cartridges navullen tijd kost en de kwaliteit van je printjes minder wordt. Een voordeel is dat je wat kosten kan besparen.

De hamvraag is: printerinkt bijvullen, doe je het wel of doe je het niet? De voordelen en nadelen op een rij, én een goede reden waarom het niet meer nodig is.

Zelf navullen of laten navullen?

Als je inkt wil navullen heb je twee opties: zelf doen of laten doen bij een navulshop. Daar kun je lege cartridges laten bijvullen met refill inkt. Vaak kun je een cartridge 5 tot 10 keer navullen.

Daarna gaat de kwaliteit van de afdrukken erg achteruit. Zelf bijvullen doe je met een navulset. Dat is een secuur werkje met naalden en refill inkt die je heel precies in de cartridge moet zien te spuiten. Pas op voor je kleding!

Nadelen van inkt bijvullen

Er zijn ook heel wat nadelen aan verbonden. Inkt navullen is namelijk niet zo eenvoudig om te doen en heeft nadelen voor je printer.

Het is veel gedoe. Of je moet naar een navulshop gaan óf je moet aan de gang met pipetjes, refill inkt en plastic handschoenen.

Het kost tijd. Je bent er veel meer tijd aan kwijt dan aan inkt bestellen of zelfs automatisch laten bezorgen via een inktservice.

De kwaliteit gaat achteruit. Door inkt bijvullen gaat de kwaliteit van je printjes altijd achteruit.

Slecht voor je printer. Je printer kan er door vastlopen, vlekken maken op je printjes of in het ergste geval kapot gaan.

Hoe ziet jouw PRINTLEVEN eruit?

Printen is onderdeel van ons leven. Je staat er misschien niet bij stil, maar in totaal gaan er heel wat printjes doorheen. Iedereen in het gezin maakt gebruik van de printer. Het enige waar ik hem eigenlijk niet voor gebruik is voor ‘werk’ terwijl hij in het thuiskantoor staat..

Misschien heb je zelf inkt bijvullen ook wel eens geprobeerd door met een naald inkt in je cartridge te krijgen. Of je gaat naar een refill shop. In deze leuke video vertellen leden uit een familie over hun PRINTLEVEN.

Waarom inkt bijvullen zonde van je tijd is

De voordelen van inkt bijvullen wegen nauwelijks op tegen de nadelen. Daarnaast is er nu een nieuwe inkt service in town. Daarmee kun je tot 70% op de kosten van HP inktcartridges besparen. Het scheelt tijd, omdat de cartridges automatisch worden bezorgd al voordat je inkt op is. Je zit nooit meer zonder inkt en hoeft het ook niet meer te bestellen. De oude cartridges stuur je eenvoudigweg kosteloos terug zodat die kunnen worden hergebruikt. Je bent dus milieubewust bezig.

Check of jouw printer geschikt is voor Instant Ink

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *