Skip to Content

Zeewier pasta pesto recept vegetarisch

Zeewier pasta pesto recept vegetarisch

Koolhydraatarm? Dit moet ik proberen! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik het bericht over Seamore zeewierpasta las. Pasta is namelijk echt iets wat ik tijdens mijn periodes van koolhydraatarm eten onwijs mis. Is dit dan de oplossing?

Laten we het hopen, we kunnen het in ieder geval proberen met een vegetarisch recept!

Zeewier

Op de verpakking van de pasta staat “it smells like sea, because it comes from the sea”. En inderdaad… dat doet het! Als je de blauwe verpakking opent, komt de zilte zeelucht je tegemoet. Aii… dat is even flink wennen.

In de zak zit 100 gram gedroogde zeewier, het belooft uit te zetten in volume. Dat uitzetten gebeurt in een proces van wellen of koken. Je kan ervoor kiezen om het koud te wellen, warm te wellen of te koken.

Ik besloot om het middelste te doen zodat de pasta een “bite” zou houden. Ik besloot er de lievelingspasta van mijn man van te maken, omdat we dat nogal eens missen in onze lijnpogingen!

Het zeewierpasta is een heerlijke en voedzame pasta die je gemakkelijk kunt maken met verse of gedroogde zeewieren. Het is een uitstekende bron van vele mineralen en vitamines, en bevat weinig vet en calorieën. Zeewierpasta is een geweldige manier om meer zeewier in je dieet te krijgen.

Zeewierpasta is gemaakt van tarwebloem, water en zeewier. Het zeewier geeft de pasta een unieke, smaakvolle twist. Zeewierpasta is verkrijgbaar in verschillende smaken,ucola, dille en zeezout.

Zeewierpasta is heel eenvoudig te maken. Het enige dat je hoeft te doen is de pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking, en voeg dan het zeewier toe. Laat het zeewier een paar minuten meekoken, en je bent klaar!

Zeewierpasta is een uitstekende manier om meer zeewier in je dieet te krijgen. Het is een goede bron van mineralen en vitamines, en bevat weinig vet en calorieën.

Ingrediënten

Voor dat recept heb je onderstaand nodig:

  • Olijfolie +/- 100 ml
  • Zeewierpasta
  • Cherrytomaten aan tak
  • Potje zongedroogde tomaten
  • zeezout
  • rozemarijn
  • pijnboompitten
  • 2 tenen knoflook (groot)
  • stuk feta

Bereiding

Leg de cherrytomaten aan de tak in een ovenschaal en giet wat olijfolie hier overheen. Strooi royaal zeezout en rozemarijn eroverheen. Leg een geplet teentje knoflook tussen de tomaatjes en zet de ovenschaal voor 20 minuten in de oven die je al eerder hebt voorverwarmd op 180 graden.

Kijk hoe je de pasta wilt, en wel of kook deze ondertussen. Voeg 80 ml olijfolie en de zongedroogde tomaten met een teen knoflook, rozemarijn en zeezout naar smaak in een kom en pureer deze met de staafmixer tot een gladde massa.

Gooi een handje pijnboompitten en mix nog een paar keer grof. Je hebt nu de pastasaus gemaakt.

Giet de pasta af, en schep per portie op een bord, schep de pesto over de pasta. Garneer met wat verbrokkelde feta, pijnboompitjes en maak af met een takje cherrytomaten. Voilá, heerlijke gezonde pasta, die past in ieder dieet!

Eindoordeel

Zal ik de zeewierpasta nog eens kopen? Ik denk het wel! Ik vond de zeewiergeur de gehele tijd vrij aanwezig, echter was de smaak prima.

Hier had ik niets op aan te merken. Wel zou ik als ik het nogmaals koop, de pasta koken om hem zachter te maken.

Het wellen in heet water liet nog een harde pasta over waar je echt vrij lang op moet kauwen, als je dit lekker vindt, heel fijn. Maar ik voelde me net een koe, of een zeekoe in dit geval ;).

Hoe vond mijn dochtertje van twee het? Heel eerlijk? Geen succes helaas, maar… als ik de pasta kook dan zal het allicht beter zijn.

We proberen het gewoon weer… want met peuters weet je het nooit. De ene dag lusten ze wel jam en de andere dag niet.

Daarnaast moeten ze iets nieuws altijd een paar keer proberen. Dus wie weet is dat met zeewier pasta net zo ;)!

Meer informatie en recepten vind je op hier

Hebben jullie deze zeewierpasta al eens geproefd?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *