Skip to Content

Deze woonaccessoires helpen jou de zomer door

Deze woonaccessoires helpen jou de zomer door

De zomer staat bekend om de lange avonden en het mooie weer, maar de zomer kan ook een aantal nadelen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan té warm weer en de vervelende beestjes die om de hoek komen kijken. Om jouw woning zomerproof te maken, kun je denken aan een aantal woonaccessoires die je aan kunt schaffen: deze zetten we hieronder voor je op een rij.

Horren

Zoals net al kort werd benoemd, zijn de vervelende beestjes een groot nadeel als de zomer om de hoek komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan de wespen overdag en de muggen in de avond. Deze beestjes willen ook nog weleens jouw huis binnendringen, zodat ze jou kunnen lastigvallen.

Gelukkig bestaat hiervoor wel een goede oplossing, want je kunt jouw woning voorzien van horren. Zo kun je bijvoorbeeld jouw deur voorzien van een hordeur op maat, maar ook ramen kun je voorzien van horren ongeacht de maat. Voor raamhorren, kun je eens zoeken op ‘raamhor op maat’.

Ventilator

Vind jij het ook lastig om ‘s avonds in slaap te vallen met de warmte? Dan kun je eens een ventilator in de slaapkamer zetten, zodat je alsnog kunt genieten van een windje dat je enigszins kan helpen afkoelen. Hierdoor kun je vast beter in slaap komen!

De ventilator is overigens niet alleen een uitvinding voor in de slaapkamer. Je kunt natuurlijk de ventilator ook op andere plekken gebruiken, zoals in de woonkamer of onder de overkapping, waar je het normaal gesproken gauw warm krijgt.

Verduisterende gordijnen

Daarnaast is het ook van belang om het lekker donker te maken op je kamer wanneer het weer zomer begint te worden. In de zomer blijft de zon namelijk veel langer schijnen dan wanneer het winter is. Vooral als je kinderen hebt is het verstandig om na te denken over verduisterende gordijnen. Deze type gordijnen zorgen ervoor dat je geen last meer hebt van licht in je kamer, zodat je heerlijk kunt slapen in het donker.

Ook in de ochtend heb je geen last meer van de zon die je kamer binnen schijnt. Het is dus ideaal om hier gebruik van te maken, vooral in de zomer is dit een goede uitkomst. En ook niet geheel onbelangrijk: verduisterende gordijnen hebben ook nog een isolerende werking.

Citronellakaars

De zomer staat natuurlijk in het teken van lekker weer en veel gezelligheid, toch kan het zo zijn dat je last krijgt van verschillende soorten ongedierte. Vooral muggen komen in de zomer vaak om de hoek kijken, als je bijvoorbeeld in de avond in de tuin zit. Daarom is het goed om een citronellakaars aan te steken, want muggen houden niet van dit geurtje. Door de geur van de kaars blijven muggen uit jouw buurt en heb je er geen last meer van.

De kaars kun je op veel verschillende plekken in je huis neerzetten, zo kun je deze kaars ook voor buiten onder de overkapping gebruiken. Zo krijg je geen muggen meer in je buurt en kun je zorgeloos van de zomer gaan genieten.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *