Skip to Content

Witte schoenen schoonmaken hoe; 9 tips en hacks –

Witte schoenen schoonmaken hoe; 9 tips en hacks –

Witte schoenen zien er prachtig uit en zijn een echte eyecatcher, maar ze zijn ook heel makkelijk vies te maken. Na een paar keer dragen hebben ze vaak al een smerige aanslag en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Gelukkig is witte schoenen schoonmaken niet heel moeilijk en met deze 9 tips doe je het snel en goed!

Witte schoenen schoonmaken

Zorg ervoor dat je schoenen altijd droog zijn voordat je ze weer aantrekt. Dit voorkomt vlekken en voetverbranding.

Gebruik een sopje van water en een milde zeep om je witte schoenen schoon te maken. Gebruik hiervoor een zachte doek of borstel. Scrubben is niet nodig, je schoenen worden vanzelf weer schoon.

Wil je sneller klaar zijn? Gebruik dan een schoenenspray of -reiniger (hier). Spuit de schoenen in en maak ze schoon met een doek of borstel.

Voor echt hardnekkige vlekken kun je een beetje bleekwater op de vlek spuiten. Laat het even intrekken en maak de schoenen daarna weer schoon met water en zeep.

Witte schoenen kunnen ook gewassen worden in de wasmachine. Zet ze in een waszak of pillowcase en was ze op 30 graden met een fijnwasmiddel. Let wel op dat je ze niet in de droger stopt, want dan kunnen ze verkleuren of krimpen.

Witte schoenen kunnen ook buiten de wasmachine gewassen worden. Maak hiervoor een sopje van water en fijnwasmiddel en maak de schoenen grondig schoon. Spoel ze daarna goed af met koud water en laat ze aan de lucht drogen.

Het is niet alleen belangrijk om je witte schoenen schoon te maken, maar ook je sokken of panty’s. Wanneer deze vuil zijn, worden je schoenen ook vies. Was je sokken dan ook regelmatig of draag altijd schone sokken.

Wanneer je schoenen droog zijn, kun je er een schoenpoets of een borstel doorheen halen. Dit geeft je schoenen weer een mooie glans en maakt ze weer netjes.

Is je schoenenpartij toch vies geworden? Zet je schoenen dan even in de koelkast of vriezer. Dit doodt de bacteriën die voor de vieze geur zorgen.

Met deze 9 tips ben je er zeker van dat je witte schoenen weer schoon en fris zijn. Doe je het liever niet zelf of lukt het niet om de vlekken er uit te halen. Breng dan je schoen enen naar een schoenmaker of stomerij, grote kans dat zij je schoenen weer kunnen laten stralen. Vergeet ook niet om je schoenen regelmatig te reinigen, want dan blijven ze langer mooi!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *