Skip to Content

10 redenen om wijn te drinken

10 redenen om wijn te drinken

Wijn bestaat al eeuwen en is tegenwoordig een populaire drankkeuze. Er zijn veel verschillende soorten wijn, elk met zijn eigen unieke smaak. Wijndrinkers worden vaak gezien als socialer dan degenen die geen wijn drinken, en dat komt omdat wijn kan helpen remmingen af te breken en gesprekken aan te moedigen. In diverse wijnblogs kan je meer lezen over de bekende wijnstreken en welke soorten wijn er zijn. Maar wijn is niet alleen lekker, het kan ook positieve effecten hebben op je gezondheid. Vooral rode wijn staat bekend om zijn hart-gezonde eigenschappen.

Dacht je alles over wijn te weten; hieronder vind je 10 redenen om wijn te drinken:

Wijn kan je helpen langer te leven

Wijn is rijk aan antioxidanten, die kunnen helpen de cellen te beschermen tegen schade. Studies hebben ook aangetoond dat matige consumptie van alcohol kan helpen om ontstekingsniveaus te verminderen, wat helpt om te beschermen tegen aandoeningen als hartziekten en artritis.

Wijn kan je helpen afvallen

Wijn is niet langer een guilty pleasure! Sterker nog, wijn kan je helpen afvallen. Wijn bevat antioxidanten, polyfenolen genaamd, waarvan is aangetoond dat ze helpen de stofwisseling te stimuleren en vet te verbranden. Dus als je de volgende keer op zoek bent naar een manier om je gewichtsverlies te stimuleren, overweeg dan om een glas rode wijn te pakken in plaats van dat suikerhoudende dessert.

Wijn kan je geheugen verbeteren

Van wijn is bekend dat het veel voordelen heeft – zowel voor je geest als voor je lichaam. Studies hebben aangetoond dat wijn kan helpen je geheugen, aandacht en concentratie te verbeteren. In een recent onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Neurology (hier), bleek dat mensen die matige hoeveelheden wijn dronken een beter geheugen hadden dan degenen die geen wijn dronken.

De studie volgde meer dan 2500 mannen en vrouwen gedurende een periode van zes jaar en ontdekte dat degenen die één tot twee glazen wijn per dag dronken minder kans hadden op leeftijdsgebonden geheugenverlies dan degenen die geen wijn dronken. Dus als je de volgende keer een glas wijn inschenkt, proost dan op een goede gezondheid – zowel voor je geest als voor je lichaam!

Wijn kan je gelukkiger maken

Wijn wordt vaak gezien als een luxe drank, om van te genieten bij speciale gelegenheden. Maar het blijkt dat wijn ook een aantal positieve voordelen kan hebben voor onze gezondheid en ons welzijn. Volgens onderzoek van Britse wetenschappers kan matige alcoholconsumptie ons zelfs gelukkiger maken. Uit het onderzoek bleek dat wanneer we alcohol drinken, onze niveaus van serotonine en dopamine toenemen, wat leidt tot gevoelens van geluk en ontspanning. Dus als je je de volgende keer down voelt, schenk jezelf een glas wijn in en geniet van de stemming verhogende voordelen.

Wijn kan je risico op hartziekten verminderen

Van wijn is al eeuwenlang bekend dat het gezondheidsvoordelen heeft. Recente studies hebben aangetoond dat een matige consumptie van wijn je risico op hartziekten daadwerkelijk kan verminderen. Eén studie gepubliceerd in het tijdschrift Circulation vond dat mensen die één tot twee glazen rode wijn per dag dronken een lager risico op hartziekten hadden dan degenen die geen rode wijn dronken.

Uit een andere studie, gepubliceerd in het tijdschrift Heart, bleek dat een matige consumptie van rode wijn in verband werd gebracht met een lager risico op een beroerte. Wat nog verbazingwekkender is, is dat uit deze onderzoeken bleek dat het niet uitmaakte welke soort rode wijn je dronk, of hoe duur hij was. Dus, de volgende keer dat je een avondje uit plant, schenk jezelf dan zeker een glas wijn in en geniet in de wetenschap dat je iets goeds doet voor je hart!

Wijn levert antioxidanten

Wijn bestaat al eeuwen en staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Wijn wordt gemaakt van druiven, die een goede bron van antioxidanten zijn. Deze antioxidanten kunnen helpen je cellen te beschermen tegen schade. Wijn bevat ook resveratrol, een stof waarvan is aangetoond dat ze kanker helpt bestrijden. Uit één onderzoek bleek dat resveratrol effectief was in het doden van borstkankercellen, terwijl gezonde cellen ongedeerd bleven.

Uit een ander onderzoek bleek dat resveratrol effectief was in het remmen van de groei van darmkankercellen. Hoewel meer onderzoek nodig is, suggereren deze studies dat een matige consumptie van rode wijn kanker kan helpen bestrijden. Dus als je de volgende keer naar een glas wijn grijpt, bedenk dan dat het niet alleen goed kan zijn voor je gezondheid, maar dat het je ook kan helpen kanker te bestrijden.

Wijn is een sociale drank

Aan wijn wordt vaak gedacht als een drank voor speciale gelegenheden. Maar wijn kan ook een geweldige manier zijn om te ontspannen en te socialiseren met vrienden. Uit een studies bleek dat mensen die wijn drinken meer geneigd zijn om te socialiseren dan degenen die geen wijn drinken. De studie volgde meer dan tweeduizend mannen en vrouwen over een periode van vier jaar en ontdekte dat degenen die wijn dronken vaker etentjes hielden, uit eten gingen en culturele evenementen bijwoonden.

Wijn kan je helpen om sneller in slaap te vallen

Wijn kan je helpen om sneller in slaap te vallen, maar het vermindert ook de kwaliteit van je slaap. Alcohol vertraagt en vermindert de REM-slaap, die essentieel is voor een goede nachtrust. Wijn maakt je misschien slaperig, maar je zult waarschijnlijk suf en onrustig wakker worden.

Wijn kan het stressniveau verlagen

Wijn staat al lang bekend om zijn vermogen om geest en lichaam te ontspannen. Maar wat is het aan wijn dat het zo effectief maakt in het verminderen van stressniveaus? De laatste jaren hebben wetenschappers de rol van resveratrol bij stressvermindering bestudeerd. Resveratrol is een stof in rode wijn waarvan is aangetoond dat het een enzym in de hersenen blokkeert dat depressie en angst stimuleert. Door dit enzym te blokkeren vermindert resveratrol effectief stress en verbetert de stemming.

Wijn is gewoonweg heerlijk!

Uiteindelijk is een van de beste redenen om wijn te drinken gewoon omdat hij lekker is. Wijn is er in verschillende smaken en stijlen, dus er is zeker een type dat je lekker vindt. Of je nu houdt van zoete of droge wijnen, rode of witte wijnen, er is een wijn voor jou. Matiging is de sleutel bij het nuttigen van alcohol.

Check dus snel de Supermarkt wijnaanbieding van deze week om te zien welke wijn er voordelig te verkrijgen is en leg een voorraadje aan!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *