Skip to Content

Wet van de aantrekkingskracht in de liefde

Wet van de aantrekkingskracht in de liefde

Een interessant iets om eens dieper in te duiken.. De wet van de aantrekkingskracht. Het idee hierachter is namelijk dat alles in je leven waar gemaakt kan worden. Die prachtkans van een baan die je krijgt, de man of vrouw van je dromen, rijk worden. De wetenschap blijkt zelfs de werking van de wet van de aantrekkingskracht te ondersteunen.

Het spreekt mij wel enorm aan, zo leren denken dat je ineens je droombaan krijgt bijvoorbeeld. Maar hoe breng je dit dan in praktijk? En wat is dit wetenschappelijke bewijs hiervoor? We duiken er dieper in met dit artikel.

Wetenschappelijke onderbouwing wet van de aantrekkingskracht

Een interessant iets om eens dieper in te duiken.. De wet van de aantrekkingskracht. Het idee hierachter is namelijk dat alles in je leven waar gemaakt kan worden. Die prachtkans van een baan die je krijgt, de man of vrouw van je dromen, rijk worden. De wetenschap blijkt zelfs de werking van de wet van de aantrekkingskracht te ondersteunen.

Via dit artikel wordt de wet van de aantrekkingskracht vanuit wetenschappelijk oogpunt onderbouwd.

De eerste stap om je hersenen te prikkelen, is bepalen wat je doel is in je leven. Zo begrijpen de hersenen dat het nu tijd is om in actie te komen en zich erop te concentreren. Denkend aan het gezegde: ‘wat je aandacht geeft groeit’ sluit dit betoog zich aan. Neurologische systemen in ons brein helpen ons verder om de wet van de aantrekkingskracht ook echt in praktijk te brengen.

Ons brein filtert dagelijks alle indrukken. Door de constante informatiestroom kunnen we overprikkeld raken. Door iedere dag bewust stil te staan bij je doel(en) en deze te herhalen, voorkom je dat relevante prikkels voor deze doelen er onbewust uitgefilterd worden door je hersenen. Aldus Swart in het eerder genoemde artikel.

Maar naast je doelen voor ogen hebben, is het ook een kwestie van kansen durven grijpen. Als je weet wat je droombaan inhoudt en je aandacht valt erop via LinkedIn of een andere bron, waag de stap! Verder is het ook belangrijk om actie te ondernemen.

Oké in het voorbeeld van de droombaan.. Blijven zitten in een baan die je energie kost is dan geen optie meer. Je kunt opschrijven waar je wél energie van krijgt. En kijken hoe je dit kunt omzetten in een betaalde baan. Stel dat je in de sales werkt maar hier niet gelukkig in bent. Maar fotograferen is een grote hobby van je. Het kan zijn dat je dan gaat denken om betaald fotograaf te worden. Een actie kan dan zijn om fotoshoots te draaien en zo een portfolio op te bouwen.

Kortom, wetenschappers zeggen dat onze hersenen:

  • Met duidelijke doelen informatie beter kunnen filteren
  • Door herhaling hier ook een alert in zijn
  • Je het zetje kunnen geven om er ook acties aan te verbinden. Dit omdat je er vast in gelooft!

Wat helpt verder mee in de wet van de aantrekkingskracht in praktijk brengen?

Wil je echt aan de slag gaan om de wet van de aantrekkingskracht in de praktijk te brengen dan kunnen de volgende stappen helpen.

Zelfliefde

Zonder zweverig te willen klinken, zelfliefde is hierin echt belangrijk. Als je vindt dat je het beste verdient, straal je dit ook uit. En dat kan juist die droomman aantrekken! Door zelfverzekerd in je schoenen te staan en goed te weten welke eigenschappen je aantrekkelijk vindt bij een ander, kun je gerichter daten. En ga je ook daadwerkelijk je huis uit, waardoor de kans groter is dat je die partner vindt. Daarnaast is de langste relatie in je leven die met jezelf. Aardig tegen jezelf praten, in jezelf geloven.. Daar doe je jezelf echt meer plezier mee dan jezelf naar beneden te praten.

Omring je met de juiste mensen

Je hebt mensen nodig die in je dromen geloven en je aanmoedigen. Die de potentie in je zien en je een duwtje in de rug kunnen geven. Wel eens van een growth mindset gehoord? ‘Ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan’. Dat is een gedachte die bij een growth mindset hoort. Door je te omringen met positieve mensen wordt je mindset zelf ook positief. En dit geeft je energie!

Kijk naar wat je hebt

Naast positieve mensen in je omgeving maakt een dankbaar hart je ook gelukkiger. Je gaat meer zien wat er allemaal fijn is in je leven. Door stil te staan bij wat je dankbaar maakt, sta je stil bij je gedachten. Je kunt dit heel concreet doen door dagelijks dingen op te schrijven of te tekenen waar je dankbaar om bent. En als je dit met anderen deelt, blijkt het gelukseffect nog groter. Zowel bij jou als bij die ander.

Check je gedachten

Je gedachten kunnen positief of negatief zijn. Dit is ook bepalend voor je mindset. Als je jezelf toestaat om nieuwe dingen te proberen, zul je positiever in het leven staan. En hierdoor zul je ook meer kansen durven grijpen. Gedachten kunnen zoveel met ons doen. Zo halen ze ons naar beneden of geven ze ons juist energie. Zie gedachten als wolkjes die in je hoofd voorbij zweven. Je hoeft niet met alle gedachten iets te doen. Maar met positieve gedachten kun je je wel vullen! Ook leer je dat je gedachten niet de baas over je zijn. Zo voorkom je dat je in een negatieve spiraal naar beneden getrokken kan worden.

Mediteren

Een goede manier om stil te staan bij je gedachten en je gevoel is mediteren. Er zijn diverse meditatie apps die je stil laten staan. Zo kom je dichter bij je lijf en gevoel. Het gevolg is dat deze twee in harmonie samenwerken. En dit werkt weer uit op je omgeving. Want je hebt iets van balans en doelgericht bezig zijn in je houding. Je laat jezelf niet snel van de wijs brengen. En je kunt beter dingen van je af laten glijden. Met andere woorden: dit is aantrekkelijk voor je omgeving!

In actie!

Schrijf op een groot moodboard wat je doel is. Wil je gaan voor dat mooie huis? Wat heb je nodig om dit te bereiken? Meer spaargeld of een groter netwerk om zo aan een huis te komen? En hoe kun je deze doelen bereiken? Ga op onderzoek uit, lees je in en praat met mensen die hier ook voor gestaan hebben. Er is altijd een weg en ook altijd een opening!

Mirjam de Stigter

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *