Skip to Content

Wereld orgasme dag; 21 december nationaal

Wereld orgasme dag; 21 december nationaal

Wereldorgasmedag? Bestaat dat ook al? Ja dus. Wat moet je je hier nu bij voorstellen, ik hoor het je bijna denken. En dat is te begrijpen, want wat moet je met zo’n dag? Waarom zouden we stil moeten staan bij zoiets als een orgasme?

Of misschien vraag je je af of dit dan over problemen rondom een orgasme gaat en dat dat onder de aandacht gebracht wordt op zo’n dag? Mis! Het idee hierachter is iets heel anders!

Mondiaal orgasme

Wereldorgasmedag werd eerst ook wel aangeduid als mondiaal orgasme en eigenlijk zegt dat misschien ook wel meteen dat het niet om een specifieke dag gaat om ergens aandacht voor te vragen.

Een mondiaal orgasme laat eigenlijk ‘voelen’ dat het hierbij gaat om iets wat over de hele wereld tegelijk gebeurt én dat is nu net wat het wél inhoudt.

Positieve energieboost

Het hele idee is dat een orgasme zorgt voor positieve energie. Zou dus de hele wereld (oké, zoveel mogelijk mensen) dit op hetzelfde tijdstip doen, dan zou er dus sprake zijn van heel veel positieve energie. En daarmee wordt er gehoopt dat er meer positiviteit in het energieveld van de aarde terecht komt.

Volgende stap is dat dit weer tegoed komt aan de wereldvrede. Klein puntje hierbij is dan ook dat iedereen dus op hetzelfde tijdstip een orgasme zou moeten hebben.

Wanneer is het wereldorgasmedag?

Ieder jaar op 21 december wordt deze dag ‘gevierd’ en dit is al sinds 2006. Hoewel het toen op 22 december geweest schijnt te zijn. Het is in het leven geroepen door mensen die Global Orgasm day for worldpeace organiseerden. Volgens de officiële website zijn er wereldwijd (in 2013) op iedere dag meer dan 2,5 miljard orgasmes.

Omgerekend is dat meer dan 100 miljoen per uur! Ze vragen dus om jouw orgasme te wijden aan de wereldvrede. Dit kan iedere dag of specifiek die ene dag. En als iedereen het dan op hetzelfde tijdstip doet, dan heb je dus de grootste boost. Welk tijdstip dat is kun je zien op de site.

Waarom een orgasme goed voor je is

Nu is geld geven aan een goed doel 1 manier, of voor iets bidden. Maar het unieke van het ‘geven’ van een orgasme is, dat het ook nog eens gewoon goed voor jouzelf is (en eventueel voor jullie relatie).

Een orgasme is goed voor je lijf en je welbevinden. Het maakt stofjes aan waardoor jij je gelukkiger gaat voelen (jawel, daar hebben we die positiviteit weer).

Als we het dan toch over orgasmes hebben

Nu we toch bezig zijn: het krijgen van een orgasme kan voor vrouwen soms toch nog een obstakel zijn. Gelukkig zijn er tips en kun je wel degelijk hieraan werken.

Kijk ook eens verder dan onze westerse benadering van seks. Oosterse tradities kunnen heel andere zienswijzen hebben die voor jou misschien wel de oplossing zijn om vrijer en fijner met je lichaam om te gaan.

En ja, kies de manier die voor jou het beste werkt. Bij de ene traditie wordt vooral de fantasie aangewakkerd, terwijl dat bij een andere manier als een boosdoener wordt gezien. En ach, niks is persoonlijker dan seksuele beleving, dus misschien ligt een mix van beide jou wel het beste?

Andere vormen van positieve beïnvloeding

Het idee achter deze wereldorgasmedag is niet uniek. Maar wel de manier waarop het positieve energieveld beïnvloed wordt. Andere initiatieven bestaan meestal uit bidden op hetzelfde tijdstip of mediteren. Er wordt echter gemeend dat met een orgasme meer positieve energie vrij zou komen. Of dat zo is? Dat zal moeilijk te meten zijn…

Liefde in jezelf vinden

Geloof je wel in die beïnvloeding van het energieveld en zou je hier best iets mee willen doen? Maar gaat het idee achter wereldorgasmedag je toch iets te ver? Dan kan het dus ook op andere manieren. Je kunt dus kiezen voor bidden of mediteren voor de wereldvrede.

Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook voor grotere effecten gaan en iets mondiaals opzoeken. Even googelen op internet levert vast ideeën op.

Maar je kunt ook klein beginnen en jezelf positiever laten voelen. Door in je zelf te kiezen voor positiviteit, of misschien wel nog mooier gezegd, in jezelf kiezen voor vrede en liefde, heeft ook invloed op het energieveld.

Nu klinkt dat misschien heel zweverig, maar ook als je niks met energievelden hebt is het zeker het proberen waard. Denk maar eens enkel en alleen aan de reacties van mensen die je tegenkomt als jij glimlachend rondloopt. Ze kijken jou ook vriendelijk aan!

Positiviteit of liefde werkt aanstekelijk. En kan zich dus ook op die manier verspreiden. En het leuke is: als jij die glimlach weer terugkrijgt, word je er zelf ook weer blijer van. Het kost je niks, maar geeft je veel, zeg maar.

Andere dagen van het jaar

Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die toch achter hun oren krabbelen bij dit soort dagen. Maar er zijn uiteraard nog veel meer vreemde dagen van het jaar. Op de kalender kun je precies lezen welk thema vandaag in de picture staat.

Natuurlijk zijn er heel bekende bij, en heel nuttige, maar zeker ook dagen waarbij je echt niet weet waarom dit is ontstaan. Wel heel leuk om in de gaten te houden! Dagen als Wereld Volksverhalen en Fabelsdag vind ik dan wel heel leuk klinken!

Of wat dacht je van de Dutch Happiness Week? Maar wat moet ik met een Wereldpyjamadag? Er is trouwens ook nog een Nationale Dag van de Erectie. Klinkt misschien als iets wat aansluit op Wereldorgasmedag, maar dat is niet zo. Hierbij gaat het wel degelijk om erectieproblemen.

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *