Skip to Content

Welke afzuigkap moet ik kiezen? Wij geven een aantal tips!

Welke afzuigkap moet ik kiezen? Wij geven een aantal tips!

Een afzuigkap is een belangrijk onderdeel van iedere keuken. Het is verantwoordelijk voor het afvoeren van dampen, vieze luchtjes uit de keuken, waardoor de lucht fris en schoon blijft. Maar met zoveel verschillende soorten en maten afzuigkappen op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke het beste bij jouw keuken past.

In dit artikel geven wij een aantal tips om je te helpen de juiste afzuigkap te kiezen.

Tip 1: Welke afmeting heb ik nodig?

Het is belangrijk de grootte van je kookplaat op te meten. Hierdoor weet je welke afmeting je nodig hebt. Een afzuigkap moet minimaal even breed zijn als de kookplaat. Een te kleine afzuigkap zal niet genoeg lucht afzuigen en een te grote afzuigkap zal onnodig veel ruimte innemen.

Tip 2: Welk afzuigsysteem moet ik kiezen?

Het is belangrijk om te beseffen dat niet elke afzuigkap geschikt is voor iedere keuken. Dit heeft te maken met het type afzuigsysteem dat in de woning aanwezig is. Om de juiste afzuigkap te kiezen, is het daarom van belang om te weten welk type afzuigsysteem er in je woning aanwezig is.

Hieronder staat een opsomming van de verschillende afzuigsystemen:

Centraal afzuigsysteem: sommige woningen zijn aangesloten op een centraal afzuigsysteem, met name bij appartementen of stadswoningen. In dat geval is het raadzaam om te kiezen voor een motorloze afzuigkap.

Afvoer naar buiten: als je woning een afvoerbuis naar buiten heeft, dan is een afzuigkap met motor de beste keuze. De motor zorgt ervoor dat de dampen en kookluchtjes naar buiten worden afgevoerd.

Geen afvoersysteem: in woningen zonder afvoersysteem is een recirculatie afzuigkap de beste optie. Dit type afzuigkap absorbeert dampen en vieze luchtjes en blaast schone lucht terug de keuken in.

Tip 3: Welk type afzuigkap heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen, zoals wandschouw afzuigkappen, eiland afzuigkappen en inbouw afzuigkappen. Kies het type afzuigkap dat het beste past bij de indeling van je keuken en bij je persoonlijke smaak.

Tip 4: Welke kleur afzuigkap moet ik kiezen?

Bij het kiezen van de kleur van je afzuigkap zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om te bedenken welke kleur het beste past bij de rest van je keukeninterieur. Als je keuken voor een groot deel wit is, kan een witte afzuigkap goed passen.

Daarnaast kun je overwegen om de kleur van je kookplaat en andere keukenapparatuur mee te nemen in je beslissing. Het kan mooi zijn om de kleur van je afzuigkap te matchen met bijvoorbeeld de kleur van je oven of koelkast.

We hopen dat onze tips helpen bij het maken van een keuze!

Met deze tips kun je een goede beslissing maken wat betreft afzuigkappen. Let vooral op het afzuigsysteem en de afmeting van de kap, want dit zijn de belangrijkste factoren bij het maken van een keuze. 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *