Skip to Content

Watermeloen smoothie recept zonder yoghurt met mango & spinazie

Watermeloen smoothie recept zonder yoghurt met mango & spinazie

Het is de afgelopen dagen niet bepaald zomers weer geweest, maar juist dán is het goed om even flink wat vitamientjes erin te gooien. En hoe kun je dat nu beter doen dan met een zomerse smoothie!

Niet alleen is een smoothie (meestal) gezond, maar het is ook nog eens enorm lekker. Nu zijn er echt talloze variaties qua ingrediënten. Zo kun je een smoothie maken met alleen fruit maar ook met fruit en groente. 

Lekker fris, voor die paar zonnige dagen die hopelijk nog snel gaan volgen. Vanaf volgende week zaterdag start er weer een nieuwe serie met zomerse gerechten!

Fruit smoothie zelf maken

Nu deed ik laatst een fotoshoot op Strijp S in Eindhoven en daar zit echt zo’n heerlijk bio zaakje. Ze verkopen er ook alleen maar fair trade etenswaren en biologische drankjes.

De smoothies maken ze ook zelf en dus moet ik er eentje proberen van mezelf. Je kon kiezen tussen groen, geel of rood en ik koos voor de rode variant. Het was een echte zomerse smoothie, waarom?

Nou doordat er sowieso watermeloen in zat, mango en munt. Ik heb direct gevraagd wat erin zat want hij smaakte zo overheerlijk!

Ingrediënten

De verhoudingen moet je toch zelf een beetje uitproberen, maar dit is hoe ik hem later thuis maakte, voor 4 glazen:

  • 1 hele mango
  • 3 takjes munt
  • 1/2 citroen
  • 1 kleine watermeloen of driekwart grote watermeloen
  • 2 handjes spinazie

Bereidingswijze

Als garnering is het leuk om nog wat aardbeien te gebruiken.

Rijg ze bijvoorbeeld aan een satéprikker. Het is wel het lekkerste als je de smoothie eerst maakt door alle ingrediënten te mixen en dan daarna nog even een half uur in de koelkast zet. Dan wordt het lekker koud en smaakt het nog frisser!

Meer recepten vind je hier.

Laat het je smaken!!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *