Skip to Content

Watermeloen recepten; ideeën gerechten en snacks maken zoals carpaccio

Watermeloen recepten; ideeën gerechten en snacks maken zoals carpaccio

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

. En omdat deze associatie bij meerdere mensen opkomt kunnen we wel concluderen dat de watermeloen valt onder het kopje “blijmaker”, want watermeloen zorgt voor een klein (of groot) feestje. 

Dat blijkt ook wel aan de zomerse producten in de winkel, je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel iets op de markt met een meloenprintje erop zoals bij de H&M. Zo bestaan er kartonnen bordjes, bekertjes, servetten, en vlaggenlijntjes met deze watermeloenprintjes.

Je kunt zelfs in het water ronddobberen op je meloen! Reden genoeg dus om zelf ook eens in de feeststemming te komen en die watermeloen (op welke manier dan ook) in huis te halen. Feest je mee? Lees dan snel mee in het lijstje hieronder wat je allemaal kunt doen met een meloen.

Zomerse salade

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Heerlijke frisse salade van meloen, feta en munt. Een fris bijgerecht voor een barbecue of bij een soepmaaltijd met vers stokbrood.

Het recept vind je hier.

Blokjes salade

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Een leuke manier om je salade te presenteren is deze blokjessalade. Weer eens wat anders dan alles in een schaal mooi opmaken.

Het recept vind je hier.

Couscous salade

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Deze couscoussalade is ideaal om mee te nemen, naar een picknick of naar een barbecue. Makkelijk te bereiden en snel klaar, dus je staat hier niet uren voor in de keuken.

Het recept vind je hier.

Watermeloen met perzik

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Een verrassende combinatie van zoet fruit, tomaat en pittige chili. Deze salade geeft je maaltijd een klein Oosters tintje. En een heerlijk tintje, kan ik je vertellen.

Het recept vind je hier.

Watermeloen met kaas en kokos

Miljuschka weet ook wat lekker is. Zij maakt deze verrassende combinatie met roomkaas en kokos. Een tropische salade met watermeloen.

Het recept vind je hier.

Pizza

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Als je deze maar niet afbakt in de oven haha. Deze meloen pizza mag je koud eten, lekker als hapje tussendoor of als toetje na de maaltijd.

Het recept vind je hier.

Snack tijd

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Niks is lekkerder dan je tussendoor te mogen verwennen met een snack pauze. Even een momentje voor jezelf om op te laden. Dan kun je ervoor kiezen om een schaaltje chips of nootjes te pakken, maar je zou natuurlijk verstandiger zijn als je dit moment pakt om een gezond stuk fruit te eten. SAAI hoor ik mijn kids al roepen….ja tuurlijk is dat saai, zeker als je iedere dag niks anders pakt dan een banaan of appel van de fruitschaal. Pimp je fruit eens op, snijd bijvoorbeeld makkelijk te grijpen sticks van je watermeloen en maak daar een frisse dip bij van kokos en limoen. Zo maak je van dit snackmomentje ook weer een klein feestje.

Het recept vind je hier.

Van de barbecue

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Oké, barbecue en meloen gaan dus goed samen. Een frisse salade is goed naast je stuk vlees van de grill. En dat je een ananas op de grill kunt opwarmen, dat weten we ook wel inmiddels. Maar heb je wel eens een stuk meloen op de grill gelegd? Probeer het eens met een zoete honingmosterddressing.

Het recept vind je hier.

Een mooie starter

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Zout en zoet gaan heel goed samen. Het zoute van de serranoham en het zoete van de watermeloen maken dus een prima salade. Mooi als een licht voorafje of als een frisse salade als bijgerecht.

Het recept vind je hier.

Watermeloen met burrata

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Een ander fris voorgerecht is deze meloen met burrata en nootjes. Burrata is een Italiaanse kaas, een mix van mozzarella en room. Deze combineert heel goed met verse vijgen en gekarameliseerde nootjes.

Het recept vind je hier.

Garnalen, sperziebonen en meloensalade

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Dat het zomers met flinke warme temperaturen lastig is om goed op je vitamines te letten is aan de ene kant begrijpelijk. Wie wil er nu met die hitte in de keuken staan boven die dampende potten en pannen? Maar aan de andere kant, als je heel goed zoekt, vind je toch echt nog wel een grote keuze aan mogelijkheden om gezonde, frisse gerechten op tafel te kunnen zetten. Dit gerecht bijvoorbeeld van vis en sperzieboontjes is een prima gerecht om op tafel te zetten.

Het recept vind je hier.

Salade met krokante halloumi

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Deze salade kan vegetarisch gegeten worden, maar je kunt er ook een stukje vlees bij serveren. Halloumi is een soort geitenkaas wat prima op de grill kan of gebakken of gefrituurd kan worden in een pan. Deze grillkaas smelt niet en krijgt tijdens de bereiding een krokant korstje.
Bij dit gerecht krijgt de kaas een extra krokante korst omdat er nog een knapperig jasje omheen komt van sesamzaadjes.

Het recept vind je hier.

Gazpacho

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

In Spanje wordt de soep niet zo heet geserveerd, zeker niet als er gazpacho op het menu staat. Deze soep hoort koud gegeten te worden. En nu kun jij ook van deze heerlijke soep met watermeloen gaan genieten want hier kun je precies lezen hoe dat moet. Pas wel op met de tabasco, anders wordt het alsnog een hete soep!

Het recept vind je hier.

Carpaccio

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Zoals de Spanjaarden hun befaamde gazpacho hebben, zo hebben de Italianen hun befaamde carpaccio. En ook dit gerecht kan prima gemaakt worden met de watermeloen. Hoe dat moet, lees je hier in dit recept.

Het recept vind je hier.

IJsjes

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Natuurlijk eet je graag een ijsje op een warme dag, maar elke dag een ijsje uit de winkel of van de ijscoman gaat natuurlijk ook aan je heupen kleven. Al die zoetigheid doet je lichaam geen goed. Maar deze ijsjes zijn gelukkig wel verantwoord en lekker. Door de Griekse yoghurt hebben deze ijsjes ook nog een mooie, romige smaak.

Het recept vind je hier.

Puur natuur

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Ben jij fan van puur natuur en clean eating? Dan is dít HET ijsje voor jou. Puurder kan het niet! Geen toevoegingen van andere zoetigheid, suikers, of yoghurts. Gewoon een stuk vers fruit, watermeloen in dit geval (natuurlijk) en een gezellig tapas prikkertje maken dit een ijsje van zuiver meloen.

Het recept vind je hier.

Schepijs

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Ook ijsjes om te scheppen zijn prima te maken met watermeloen. Gezoet met ahornsiroop en versterkt in smaak door toevoeging van limoensap. Een heerlijk verantwoord toetje om af en toe van te mogen watertanden.

Het recept vind je hier.

Lekkere dorstlesser

Oké dat je niet de hele dag door ijsjes kan eten, snap ik. Je moet ook nog drinken tussendoor. En veel ook, 2 liter per dag minimaal. Dus maak je van die enorme grote watermeloen ook direct maar een flinke kan limonade. Met deze suikervrije limonade proost je op een heerlijke zomer!

Het recept vind je hier.

Smoothies

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Een smoothie is op zijn tijd ook een lekkere dorstlesser en snelle manier om aan je fruitbehoefte te komen. Hier zijn 6 lekkere smoothierecepten bij elkaar gezocht. En alle 6 op basis van watermeloen.

Het recept vind je hier.

Smoothie bowl

Watermeloen is een echte zomertopper. Sappig, zoet, licht en ideaal om in verschillende gerechten te verwerken. Zodra ik het woord watermeloen hoor waan ik me al op het strand met een heerlijke grote schijf in mijn hand, zittend op een kleedje of handdoek in de brandende zon

Een verfrissende start van de dag is een ontbijt met watermeloen. Deze smoothie is niet om snel weg te drinken met een rietje, maar deze schep je met een lepeltje uit een kommetje leeg. Lekker met verse stukjes kiwi en aardbeitjes. Een zomers ontbijt boordevol vitamines.

Het recept vind je hier.

Snoepjes

Hoe vaak er hier thuis niet geroepen wordt “mam, mag ik een snoepje?” Bijna nog vaker dan “wat eten we vanavond?” (en die vraag hoor ik al bijna continu). Maar goed, ze weten de regel: 2 snoepjes per dag! Dus de vraag blijft vaak beantwoord met een wedervraag “hoeveel heb je er al op?”

Het recept vind je hier.

Snoepen is niet zo verstandig, maar wel erg lekker natuurlijk. Die snoeppot lonkt gewoon, daar doe je weinig aan. Waar je wel iets aan kan doen is de inhoud van die pot. Stop er bijvoorbeeld eens zelfgemaakte snoepjes in.

Ook een zeer geschikte activiteit om samen met je kind te maken. En dat snoept misschien ook nog wel veel lekkerder ook, zo’n homemade gummiebeertje.

Isabell Muller

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *