Skip to Content

Water met fruit smaakje maken; gezond infused water voor oa detox

Water met fruit smaakje maken; gezond infused water voor oa detox

Water drinken, doe jij dat eigenlijk wel genoeg? Op moment van schrijven heeft het RIVM zojuist het Nationaal Hitteplan geactiveerd, wat betekent dat we allemaal op elkaar moeten letten.

Helemaal niet verkeerd, want het is algemeen bekend dat de zwakkeren in de samenleving vaak tijdens hete dagen zoals deze niet voldoende drinken.

Ouderen hebben een minder sterk dorstgevoel en kinderen moeten soms ook worden gemotiveerd om te drinken. Het advies is om ruim voldoende water te drinken, maar heel veel mensen vinden dat niet lekker (zoals ik).

Infused water is water met een smaakje, maar dan met gezonde toevoegingen en ook nog eens zelfgemaakt.

Gezondere keus

In frisdrank, aanmaaklimonade, thee enzovoorts zit vaak ontzettend veel suiker, wat dus erg ongezond is voor je. Zelf je fruit infused water maken is een gezondere keus en het is vaak nog lekkerder ook. Het enige wat je nodig hebt is een flesje dat geschikt is en fruit om er in te stoppen.

Naast dat het drinken van zelfgemaakt infused water dus een stuk beter voor je is, scheelt het je ook in je portemonnee. Zeker op dagen als deze gaan de flessen frisdrank er ontzettend snel doorheen.

Overigens is infused water ook een juiste keus voor kinderen en een stuk gezonder dan groentesapjes.

Hoe werkt zo’n speciale fles?

In de water infuser fles zit een filter, waar je het fruit en eventueel kruiden in kan doen. Aan de bovenkant zitten kleine gaatjes, zodat het water er doorheen kan, maar verder is hij afgesloten. Je kunt er niet je hele fruitschaal in kwijt, maar een aantal stukjes moet toch zeker lukken.

Het fruit geeft geen overheersende smaak, maar wel net de twist die jij als niet-liefhebber van water nodig hebt. Vaak is de nasmaak erg fris en is de dorst goed gelest.

Lekker voor bij de barbecue

Je kunt ook een grote kan met infused water maken, wat je kunt klaarzetten tijdens de barbecue. Paar ijsklontjes erbij en mooie glazen en het feestje is helemaal compleet.

Overigens zijn er bij verschillende winkels ook taps te koopt, waarvan je er dus bij wijze van spreken een paar naast elkaar zou kunnen zetten, met verschillende smaken infused water er in. Succes gegarandeerd!

Smaakcombinaties

Water drinken, doe jij dat eigenlijk wel genoeg? Op moment van schrijven heeft het RIVM zojuist het Nationaal Hitteplan geactiveerd, wat betekent dat we allemaal op elkaar moeten letten.

Ook hiervoor zijn natuurlijk al een heleboel smaakcombinaties bedacht…Ik zou zelf het eerste aan citroen (want dorstlessend) denken, maar er is dus nog zoveel meer. Juist daarom heb ik Pinterest maar eens uitgeplozen, zodat jullie alvast wat inspiratie hebben.

Aardbei, limoen, komkommer en munt

Dit is een recept waar groente en fruit dus is samengevoegd. Het zijn allemaal frisse smaken, behalve de aardbei, die heeft natuurlijk een zoete smaak.

Gemakkelijk te maken en het ziet er ook nog eens een stuk gezelliger uit dan een glas cola toch?

Recept vind je hier.

Aardbei, blauwe bes en lavendel

Voornamelijk de lavendel vind ik zelf wel een beetje spannend. Dat is nou iets wat ik zelf niet zo snel zou verzinnen denk ik.

Blauwe bessen zijn tegenwoordig weer helemaal hip, hoorde ik onlangs op de radio en ja, aardbeien zijn en blijven nou eenmaal gewoon heerlijk.

Recept vind je hier.

Zelfgemaakte Ice Tea

Zelfgemaakte Ice Tea, zonder troep, dat klinkt als muziek in de oren op een zomerse dag. Lees voor de gein eens het etiket op een fles Ice Tea uit de supermarkt, je schrikt je een hoedje! Het recept behorend bij de pin, is ook nog eens suikervrij, hoppa!

Recept vind je hier.

Granaatappel, citroen en gember

Goed te gebruiken als je een detox doet, maar ook lekker verfrissend tijdens een zomerse dag. En dat knalroze kleurtje ziet er ook gewoon heel erg gezellig uit. Misschien zelfs wel leuk tijdens een babyshower of kraamfeest?

Recept vind je hier.

Rabarber ijsthee

Niet iedereen is dol op de smaak van rabarber, maar als je het verwerkt in een lekker drankje is het prima te doen. Schepje honing erdoorheen en je hebt een gezellig ijstheetje om te serveren aan de visite (of aan jezelf).

Recept vind je hier.

Limoen, citroen en sinaasappel

Deze citrusvruchten vormen samen een perfecte basis voor een lekker fruitwatertje!

Hierbij weet je gewoon van tevoren al, dat dit een heerlijk drankje is, zeker op een heel warme dag. IJsklontjes erbij en een rietje en je kunt weer vooruit!

Recept vind je hier.

Grapefruit en rozemarijn

Dit drankje is perfect als je een paar (barbecue)pondjes wilt verliezen. Grapefruit is misschien niet je eerste keus om op te knabbelen, maar als je het in een drankje verwerkt, dan is de drempel toch een stukje lager.

Recept vind je hier.

Appel en peer

Hier thuis wordt ontzettend vaak een appel van de schaal gepakt, alleen blijven peren helaas altijd liggen, dus die koop ik niet zo vaak meer. Toch is de smaak van peer ontzettend lekker en de combinatie van die smaak met de smaak van appel is altijd goed.

Recept vind je hier.

Meloen

Stop eens een aantal bolletjes of blokjes meloen in water en je zult merken dat er een zeer verfrissend drankje ontstaat. Meloen is sowieso in de zomer altijd een goed idee..!

Je kunt overigens de blokjes (of bolletjes) gemakkelijk invriezen, zodat je het op een later moment ook weer kunt gebruiken.

Recept vind je hier.

Ananas

Veel mensen weten het wel, ananas is een goede keus als je bezig bent met afvallen. Naast dat is verse ananas ook gewoon heerlijk om te snoepen. Ook in water komt hij goed tot zijn recht, maak daarom zeker weten een keertje ananaswater!

Recept vind je hier.

Meer recepten vind je hier.

Wat is jouw favoriete smaak voor infused water?

Gout Amanda

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *