Skip to Content

Wat is goedkoper: vis, vlees of vegetarisch?

Wat is goedkoper: vis, vlees of vegetarisch?

Het kiezen van het juiste eten kan echter soms lastig zijn, vooral als je budget beperkt is en je op zoek bent naar goedkope boodschappen. Eten is een belangrijk onderdeel van ons leven – het is iets wat we dagelijks doen, soms zelfs meerdere keren per dag. In dit artikel zullen we kijken naar welke optie het beste en goedkoper is vanuit budgettair oogpunt: vis, vlees of vegetarische gerechten.

Als je betaalbaar moet koken, is het eerste wat je moet doen, bepalen wat je budget is.

Goedkoop vegetarisch eten

Als je vegetariër bent, is het makkelijkste en goedkoopste om vegetarische gerechten te maken. Als je om budgetredenen vegetarisch wilt eten, zijn er veel goedkope en voedzame opties, zoals bonen, groenten en rijst. Ook op de markt kan je vaak goedkoop groenten en fruit vinden. Zeker als je aan het einde van de dag gaat willen de kosten wel eens wat lager liggen. Ook in de supermarkten wordt houdbare materialen regelmatig afgeprijsd voor de verkoopdatum.

Er zijn online veel vegetarische recepten online die je kunt vinden om je te helpen bij het maken van een lekker en voedzaam vegetarisch maaltijd.

Visgerechten

Vis is een andere optie als je op budget moet koken. Vis is over het algemeen goedkoper dan vlees en kan een goede bron van eiwitten en omega-3 vetzuren zijn. Als je vis eet is het belangrijk om verschillende soorten vis met elkaar af te wisselen om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen krijgt die je nodig hebt.

Gebakken of gekookte vis is vaak goed te combineren met andere ingrediënten voor een betaalbare maaltijden. Ook in de diepvriessectie vind je vaak betaalbare opties. Verse vis is over het algemeen duurder. Zalm, makreel en tonijn zijn vaak betaalbare opties als het gaat om vis.

Goedkoop eten met vlees

Als je kiest voor kwaliteitsvlees, zoals biologisch of rundvlees, kan dit duurder zijn dan vegetarisch voedsel en visgerechten, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Kies bijvoorbeeld grote familieverpakkingen gehakt of kip en deel dit op in de vriezer om het zo te verdelen over meerdere dagen. Eventueel kan je de hoeveelheden iets verkleinen om zo toch te besparen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je niet elke dag vlees hoeft te eten om gezond te zijn, dus als je twee of drie keer per week vlees eet, kan je zo nog besparen op de boodschappen.

Als je budget beperkt is, is het belangrijk om slim te shoppen en te koken. Er zijn veel goedkope en voedzame opties, dus je hoeft niet te veel geld uit te geven aan eten om gezond te zijn.

Meer tips vind je hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *