Skip to Content

Wat is belangrijk met Kerst?

Kerstmis is voor veel mensen een van de belangrijkste feestdagen van het jaar. Het is een tijd om samen te komen met familie en vrienden, cadeaus uit te wisselen en te genieten van heerlijk eten. Maar wat is er eigenlijk belangrijk met Kerstmis?

In dit artikel nemen we een kijkje naar de verschillende aspecten van Kerstmis die van belang zijn en hoe je deze kunt omarmen tijdens de feestdagen.

Samen zijn met familie en vrienden

Een van de belangrijkste aspecten van Kerstmis is het samenzijn met familie en vrienden. Dit kan echter soms ook stressvol zijn, vooral als je een grote familie hebt of als er sprake is van onderlinge spanningen. Probeer echter te focussen op het positieve en geniet van de tijd die je samen doorbrengt. Creëer mooie herinneringen door samen activiteiten te ondernemen, spelletjes te spelen of gezamenlijk te koken.

Geven en ontvangen van cadeaus

Het geven en ontvangen van cadeaus is een ander belangrijk aspect van Kerstmis. Hoewel het leuk kan zijn om cadeaus te krijgen, is het nog belangrijker om te focussen op het geven van cadeaus aan anderen. Probeer iets te geven wat echt betekenisvol is en waarmee je de ontvanger kunt laten zien dat je aan hen denkt en om hen geeft. Het hoeft niet altijd een duur cadeau te zijn, het gaat vooral om de intentie achter het cadeau. Deze vind je hier.

Het gevoel van dankbaarheid

Kerstmis is ook een tijd om stil te staan bij alles waar we dankbaar voor zijn. Vaak zijn we zo druk met ons dagelijks leven bezig dat we vergeten om dankbaar te zijn voor de kleine dingen. Neem daarom tijdens Kerstmis even de tijd om stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent, zoals gezondheid, familie en vrienden, een dak boven je hoofd en genoeg te eten.

Het vieren van tradities

Tradities zijn een belangrijk onderdeel van Kerstmis. Of het nu gaat om het zingen van kerstliedjes, het versieren van de kerstboom of het bereiden van een speciaal gerecht, het zijn de kleine tradities die Kerstmis zo bijzonder maken. Probeer daarom tijdens Kerstmis ook ruimte te maken voor deze tradities, hoe klein ze ook zijn.

Het delen met anderen

Kerstmis is ook een tijd om te delen met anderen, vooral met mensen die minder geluk hebben dan wij. Dit kan op verschillende manieren, zoals het doneren aan een goed doel, vrijwilligerswerk doen bij een daklozenopvang of voedselbank, of het uitnodigen van iemand die alleen is om bij je thuis Kerst te vieren. Door te delen met anderen kun je niet alleen een verschil maken in het leven van anderen, maar ook je eigen hart verwarmen.

Het genieten van lekker eten

Tot slot is het genieten van lekker eten een belangrijk onderdeel van Kerstmis. Dit betekent echter niet dat je jezelf helemaal moet volproppen en overeten. Probeer in plaats daarvan bewust te genieten van het eten en drinken, en te kiezen voor gezonde en verse ingrediënten. Het bereiden van een feestmaal kan ook een leuke activiteit zijn om samen te doen met familie of vrienden.

Conclusie

Kerstmis is een tijd van samenzijn, geven en dankbaarheid. Het draait om het delen van mooie momenten met familie en vrienden, het vieren van tradities en het genieten van lekker eten. Door bewust te zijn van deze aspecten en er tijdens Kerstmis aandacht aan te besteden, kun je de feestdagen nog specialer maken en mooie herinneringen creëren.

Vergeet daarbij niet om ook stil te staan bij degenen die minder geluk hebben en te delen wat je hebt. Zo kun je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen het verschil maken tijdens de feestdagen.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *