Warme lunch recepten; gezonde en lekkere ideeën

In Nederland is het tegenwoordig traditie om rond 18.00 aan tafel te gaan voor een warme maaltijd. Vroeger, en nog steeds in veel andere landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië eten ze ook rond de middag een warme maaltijd. Dit heeft ook zo zijn voordelen voor je gezondheid.

Beter voor je spijsvertering

Ten eerste eten we ‘s avonds vaak te laat. Dit heeft als gevolg dat je lichaam ‘s nachts gaat storen om de maaltijd te verwerken in plaats van te slapen. Een warme lunch eten rond 14.00 geeft je lichaam de tijd om de maaltijd goed te verwerken, zodat je ‘s avonds weer een lichter hapje kunt eten en toch een goede nachtrust kunt krijgen.

Minder honger

Ten tweede zorgt een warme lunch ervoor dat je minder snel gaat snacken en trek krijgt. Wanneer je ‘s avonds laat eet, is het gemakkelijk om na de maaltijd nog even een zoete snack te pakken. Wanneer je een warme lunch eet, is het minder waarschijnlijk dat je ‘s avonds honger hebt. Dit komt ook omdat je veel bewuster aan het eten bent, in plaats van even snel een hapje te eten. Daarom ook dat ze in zuidelijke landen dit combineren met een siësta.

Gezonder

Ten derde is een warme lunch vaak gezonder dan een koude lunch. Koude lunches bestaan vaak uit sandwiches of salades die niet veel voedingsstoffen bevatten. Een warme lunch bevat vaak meer groenten en vlees of vis, waardoor je meer voedingsstoffen binnenkrijgt.

Kortom, het eten van een warme lunch heeft veel voordelen voor je gezondheid. Probeer dit eens uit en je zult merken dat je je beter voelt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *