Super lekkere en gezonde warme hapjes die je echt moet proberen!

Wanneer je een feest geeft met gezellige mensen om je heen hoop je dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en dat niemand iets te kort komt. Je legt iedereen graag in de watten met overheerlijke hapjes en drankjes en je houdt hierbij ook rekening met eventuele allergieën of voorkeuren.

 Kleine en gezonde hapjes zijn ideaal om te serveren bij veel verschillende gelegenheden. Denk aan een brunch, een high tea/koffie/wine, een borrel, een picknick. En vaak worden er dan verschillende hapjes geserveerd afgewisseld in zoet en hartig, maar ook in koude en warme hapjes.

In mijn vorige blog heb ik je een lijstje gegeven met koude hapjes om zelf te maken. Nu is het dus de beurt aan de warme hapjes. En met name deze recepten wil ik je zeker niet onthouden. Kies er een aantal uit en ga lekker aan de slag in de keuken.

Mini lasagne warme hapjes

Een verrassend makkelijk hapje wat ruim voor serveren al grotendeels bereid kan worden. Kook de vellen lasagne in kokend water zodat ze makkelijk in een muffinvorm kunnen worden gedrukt. Maak een vulling van vlees en groente.

Hierbij kun je uiteraard je eigen variatie maken van ingrediënten. De vellen verdeel je over de vormpjes van het muffinbakblik en vervolgens schep je hier de vulling in. Strooi er nog een topping van kaas overheen en bak de warme hapjes af in de oven. Daarna kun je ze direct serveren.

Meer informatie vind je hier.

Pancetta hapjes met geitenkaas

Pancetta is een Italiaanse spek en vaak al kruidig op smaak gerookt. Deze ham is de basis van dit lekkere krokante hapje. De vulling is een frisse mix van aardappels, appel en geitenkaas. Fris, zuur, zoet en zout wisselen elkaar hier goed af bij elke hap.

Meer informatie vind je hier.

Crostini’s

Wie denkt dat het bereiden van lekkere warme hapjes altijd maar veel tijd in beslag moet nemen heeft het mis. En gelukkig maar, want zelfgemaakte warme hapjes presenteert natuurlijk veel leuker en gezelliger, vind ik tenminste wel. Hoe makkelijk wil je het hebben…..

Je snijdt een vers stokbrood in plakken, verdeelt er een reepje brie op, knijp een beetje vloeibare honing erover en druk een walnoot in de kaas. Daarna even in de oven en je crostini’s zijn klaar om een rondje langs de gasten te maken.

Meer informatie vind je hier.

Pastei met ei

Met Pasen kun je natuurlijk niet om eieren heen. Heb je wel eens gedacht aan een pasteibakje gevuld met roerei? Weer eens wat anders dan kippenragout en een ideaal hapje om bij het paasbuffet neer te zetten. Met een plakje ontbijtspek in stukjes erdoorheen en verse bieslook maak je het helemaal af.

Leuk voor de kids als de pasteibakjes ook nog in de vorm van een paashaasje zijn natuurlijk.

Meer informatie vind je hier.

Hapjes met pulled kip

Wat ik altijd het fijnste vind aan zelf warme hapjes maken is dat ik zelf kan bepalen welke smaak ik aan het hapje mee wil geven. Ik ben echt een sambalfreak. Hoe heter, hoe beter. Zelfs in de pindasaus knijp ik graag een klodder hete sambal.

Pulled kip is ook zo’n gerechtje wat op veel manieren gegeten kan worden, een beetje zoetig met honing en gember, iets pittiger en zouter door er ketjap manis bij te gebruiken of juist lekker pikant door sambal toe te voegen. Bepaal zelf hoe pittig jouw warme hapjes worden en geniet van de borrel.

Meer informatie vind je hier.

Satéstokjes in een glaasje

Een goed gekruid stukje vlees op een stokje en dan ook nog een fijn dipsausje erbij. Klinkt als een fijn barbecuegerechtje, maar niks is minder waar. Dit prikkertje kan ook geserveerd worden op een buffet of bij een brunch en je kunt het zelfs rond laten gaan op een verjaardag tijdens een borrel. Je kunt kiezen voor stukjes kipfilet, of vegetarische vleesblokjes.

En wil je toch iets meer chique dan kies je voor een mooi stukje varkenshaas. Een luxe hapje met een lekkere dip.

Meer informatie vind je hier.

Hartig wafeltje

Miniwafeltjes van aardappelpuree met daarop een mouse van gerookte paling. Het is wel noodzakelijk om een wafelijzer te hebben. Mocht je die hebben dan zou ik dit recept zeker een keer uitproberen. En anders kijk je de buurvrouw even lief aan en beloof je ook een portie voor haar te maken als dank voor het lenen.

Meer informatie vind je hier.

Hartige koekjes

Wie dol is op ham-kaascroissantjes zal heel blij zijn als deze lekkernij geserveerd wordt. Qua smaak komen deze koekjes heel dichtbij het croissantje. Je kunt er dan ook nog voor kiezen om de koekjes te maken van bladerdeeg, maar je kunt ze ook maken van echt croissantdeeg.

De kaas is ook nog aan te passen zodat smaken verschillen. Als je jong belegen kaas gebruikt of juist oude kaas proef je ongetwijfeld het verschil.

Meer informatie vind je hier.

Mozzarella sticks

Met filodeeg kun je mooie lichte warme hapjes maken. Heb je wel eens zelf een schaaltje Vietnamese loempia’s gemaakt? Zeker een keer uitproberen, mega lekker en je kunt er ook makkelijk kleine porties van maken zodat je bij de borreltafel een verfijnd klein hapje kunt serveren.

En heb je nog wat vellen filodeeg over, dan ga je natuurlijk nog even door met uitproberen en bak je ook deze ovenheerlijke mozzarellasticks.

Meer informatie vind je hier.

Nacho’s uit de oven

Een lekkere snack voor wat later op de avond. Warme chips uit de oven met gesmolten kaas en een kruidige dip. Deze nacho’s kun je maken met bugleschips of met tortillachips. De ovenschaal is behoorlijk heet, dus waarschuw de gasten goed voordat ze aanvallen.

Meer informatie vind je hier.

Zoete kersen in croissantrolletjes

Sommige fruitsoorten zijn zowel warm als koud te eten en heel soms zijn ze zelfs het lekkerst als ze verwarmd zijn. Zo vind ik warme kersen stiekem lekkerder dan koud. Ze worden zachter en veel zoeter na het opwarmen en maken deze rolletjes van croissantdeeg een ware traktatie.

Lekker bij vele momenten dus maak maar een flinke voorraad klaar. Lekker met poedersuiker, een toef slagroom of zelfs nog een bolletje ijs.

Meer informatie vind je hier.

Vrolijke pastahaasjes

In een paar stappen maak je in een handomdraai deze vrolijke haasjes met chocoladepasta. Een heerlijk knapperig hapje voor een paasontbijt, brunch, lunch of bij de koffie. Hier mag je waarschijnlijk ook best een grote schaal van maken dus zorg voor voldoende helpende handjes in de keuken en maak samen de vrolijkste haasjes om te serveren.

Meer informatie vind je hier.

Hartige gevulde broodjes

Deze hartige broodjes staan prima bij een buffet, brunch of high tea. Een welkome afwisseling na vele zoete hapjes. Dit hartige broodje wordt onder andere gevuld met kip of gehakt, fijne kruiden, uitjes en kaas.

Meer informatie vind je hier.

Bananenbrood muffin

Bananenbrood wordt steeds vaker gebakken, zelf of gekocht in de winkel en iedereen is er dol op, jong en oud. Hoe leuk zijn deze mini’s dan om eens op tafel erbij te serveren? Muffins van bananenbrood gevuld met verse blauwe bessen. Niks geen korrel suiker en toch oh zo zoet vanwege de rijpe zoete bananen.

Hier lik je je vingers bij af en hoop je stiekem dat er nog één overblijft voor jou straks bij de koffie.

Meer informatie vind je hier.

Hier kun je voorlopig waarschijnlijk wel mee voor uit. Zo niet, dan kun je nog 1001 andere lekkere warme hapjes vinden op Pinterest. Kies iets lekkers uit, maak het samen klaar en heb een gezellige tijd met elkaar, liefs Isabell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.