Skip to Content

Wandtegel soorten populair voor keuken en badkamer

Wandtegel soorten populair voor keuken en badkamer

Is jouw woning aan wat vernieuwing toe, of wil je graag je oude badkamer opknappen? Wandtegels kunnen een ideaal middel zijn om dit voor elkaar te krijgen. Je hebt hierbij namelijk een ruime selectie waaruit je kunt selecteren.

Bovendien zitten er elk jaar weer wat nieuwe trendy designs bij. Ben jij benieuwd welke wandtegelsoorten dit jaar populair zijn? In deze blog lichten we de drie opvallendste soorten voor je uit.

Metrotegels

In de eerste plaats zijn er metro tegels. Deze soorten wandtegels zijn gebaseerd op tegels die je in de metro van zowel Londen als Parijs vindt. Deze retro stijl is weer volledig in. Combineer deze tegels met een moderne keuken om een mooi contrast te creëren.

Tevens kun je voor een klassieke keuken kiezen met behulp van deze tegels. De mogelijkheden zijn hiermee vrijwel oneindig, waardoor dit met goede reden een trendy wandtegelsoort is dit jaar.

Steenstrip tegels

Ten tweede zijn er steenstrip tegels. Deze wandtegelsoort is ontzettend populair dit jaar. Dit komt voornamelijk door het natuurlijke effect dat ze achterlaten in jouw woning. Hierdoor voelt je woning meteen een stuk gezelliger aan. Daarnaast zorgen deze tegels er ook nog eens voor dat je woning een stuk ruimer lijkt. Dit is ideaal wanneer je kleinere kamers hebt. Kortom; steenstrip tegels zijn niet alleen populair, maar ook erg praktisch. Een nadeel is wel dat ze wat moeilijker te leggen zijn dan normale wandtegels. Dit is echter zeker de moeite waard door het eindresultaat.

Schubbenvorm tegels

Tot slot zijn er schubbenvorm tegels. Deze wandtegelsoort is een stuk opvallender dan de voorgaande twee soorten. Dit komt door de unieke vormgeving van de tegels. Het lijkt soms net alsof je naar een schilderij kijkt wanneer je naar deze tegels kijkt. Het is dan ook niet vreemd dat dit een trendy wandtegelsoort is in 2022. Wil jij jouw woning echt opfleuren? Kies dan voor deze opvallende schubbenvorm tegels. Het nadeel is wel dat ze iets duurder zijn dan de andere twee soorten wandtegels.

Al met al zijn er ook dit jaar weer een ruim aantal wandtegelsoorten die je huis een flinke boost kunnen geven. Wij hopen je wat inspiratie te hebben gegeven in dit opzicht. Voor welke soort ga jij overstag?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *