Skip to Content

Waarom ik niet kan wachten op Kerstmis; 8 redenen

Waarom ik niet kan wachten op Kerstmis; 8 redenen

Na de zomervakantie gaat het snel, de laatste maanden van het jaar vliegen voorbij en voor je het weet kijk je uit naar december. Je kunt er ook niet meer omheen. Of het nu gaat om steeds grotere kerstshows bij het tuincentrum of de pepernoten die in de supermarkt liggen. Zodra het buiten frisser wordt, is het ook heerlijk om het thuis gezellig te maken en iets te hebben om naar uit te kijken.

De kinderen mochten dit jaar kiezen tussen cadeautjes met Sinterklaas of Kerst, en hebben voor dat laatste gekozen. Na de herfstvakantie zijn we dan ook gelijk begonnen met het huis versieren en lichtjes op te hangen, alleen de grote kerstboom staat nog niet omdat het nog te vroeg is voor een echte boom.

Adventskalender

Vier weken voor kerst begint de adventsperiode; een periode waarin we uitkijken en voorbereiden op het Kerstfeest. Volgens de christelijke traditie wordt er iedere week een kaarsje van de adventskalender aangestoken. Bij kinderen scoort de adventskalender altijd heel goed; vanaf 1 december mogen ze iedere dag een deurtje openmaken voor een verrassing. Was dit vroeger vaak chocolade zie je ze nu in allerlei variaties met speelgoed, maar ook make-up en bier voor de ouders. 😉

Kerstshows en kerstmarkt

Houd je van shoppen; dan is het een aanrader om een kerstmarkt te bezoeken. Deze vind je door heel Nederland, en daar buiten. Gezellige kraampjes aangekleed in kerstsfeer waar je van alles kunt vinden; van leuke cadeautjes tot unieke decoraties voor in de kerstboom of lekkere warme kleding. Vaak in combinatie met een programma met muziek of andere activiteiten zodat het leuk is voor jong en oud.

Naast kerstmarkten worden ook kerstshows bij onder andere tuinwinkels steeds groter en populairder, naast shoppen is er horeca aanwezig of zelfs attracties zoals een draaimolen en een treintje. Je kan zo ook veel inspiratie opdoen voor de kerstdecoratie en je vergapen aan de enorme kerstdorpjes.

Kerstliedjes en kerstfilms

Op de radio worden de laatste hits afgewisseld met kerstliedjes, en als je er niet genoeg van kan krijgen kun je ook een van de speciale kerstradiozenders opzoeken. Ook op tv en streamingsdiensten wordt het aanbod uitgebreid met een ruime collectie van kerstfilms. Zo heeft Videoland dit jaar maar liefst 129 kerstfilms online staan. Heerlijk voor onder een lekker dekentje op de bank.

Kerstpakketten

Als je werkt voor een opdrachtgever is de kans groot dat je een kerstpakket krijgt; de ene keer is dit een uitgebreid boodschappenpakket waarbij het een verrassing is welke producten er in zitten, bij de ander is het een soort cadeaubon en mag je zelf een product uitzoeken of een leuk uitje. Tegenwoordig worden duurzame kerstpakketten steeds populairder. Veel mensen kijken hier naar uit. Als kind vond ik het altijd al super interessant als mijn vader met het kerstpakket thuiskwam en we hem mochten uitpakken om te zien wat er in zat, er zat altijd wel iets lekkers tussen voor ons als kinderen.

Kerstmenu’s

Als je boodschappen gaat doen valt het op dat het aanbod in de supermarkt ook aan het veranderen is; er zijn steeds meer luxe producten te vinden om je te helpen bij het maken van een heerlijk kerstdiner voor jong en oud. Veel van deze producten liggen al eerder in de winkel zodat je aan de slag kunt gaan met een soort proefmaaltijd. Of gewoon om de hele maand te genieten van het heerlijke eten.

Verse oliebollen

Oké, hiervoor hoef je tegenwoordig niet meer tot december te wachten, maar dit is toch wel de maand van de oliebollen. Tegenover winkels of op de hoek van de straat vind je grote kraampjes waar je vers gebakken oliebollen kunt halen; met of zonder krenten en een flinke dot poedersuiker. Of ga je toch liever voor een gevulde oliebol met banketbakkersroom of nutella, appelbeignet of een versierde wafel?

Versierde huizen

Nu de dagen steeds korter worden, worden er in december overal lichtjes opgehangen om het zo toch gezellig te maken. Niet alleen de kerstboom en in huis, ook de tuin of het balkon wordt tegenwoordig versierd. Heerlijk genieten is het dan als je op straat loopt, fietst of rijdt en van al die prachtig versierde huizen kunt genieten.

Cadeautjes onder de kerstboom

Veel gezinnen doen aan cadeautjes uitwisselen met kerst; deze liggen dan ingepakt onder de kerstboom te wachten tot ze uitgepakt mogen worden. Wij deden zelf altijd cadeautjes met Sinterklaas, echter nu de kinderen een bepaalde leeftijd hebben bereikt mochten ze zelf kiezen en willen ze graag cadeautjes onder de kerstboom. Naast cadeautjes kun je hier natuurlijk ook lege dozen voor gebruiken of een klein cadeautje in een grote doos inpakken, dat gezicht als ze een leeg cadeautje uitpakken is natuurlijk goud waard.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *