Skip to Content

Tips waarde huis verhogen

Tips waarde huis verhogen

De meeste mensen zijn het erover eens dat een huis de beste investering is die je kunt doen. Wanneer een huis helemaal van jou is, dat wil zeggen, je hebt het gekocht, heb je alle vrijheid om ermee te doen wat je wil.

Maar het kan best fijn zijn als de waarde huis zo hoog mogelijk ligt. Misschien ben je namelijk van plan om je huis te verkopen. Dan wil je natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag ervoor krijgen.

Maar ook als je zelf nog in het huis woont zijn er tal van aanpassingen die je kunt doen om de waarde van je huis te verhogen.

Tips waarde huis verhogen

Om te weten hoe je de waarde van je huis kan verhogen is het handig om eerst hier de huidige waarde van je huis te berekenen, vervolgens kan je goed afwegen wat de verschillende investeringen opleveren.

Dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel kost vaak enkele duizenden euro’s, maar zorgt er wel voor dat de waarde van je huis met het dubbele van de kosten kan stijgen.

Vrijwel iedere zolder is geschikt voor een dakkapel. Een dakkapel zorgt er in de eerste plaats voor dat er een stuk meer ruimte komt op zolder. Je creëert dus letterlijk meer oppervlakte en maakt je huis dus meer waard.

Maar een neveneffect van de dakkapel is ook dat er veel meer licht is op zolder. Dit zorgt ervoor dat de zolder een stuk aantrekkelijker wordt om bijvoorbeeld te gebruiken als slaapkamer.

Renoveren van de keuken of de badkamer

Een renovatie kun je zo gek maken als je zelf wil. Ook met een renovatie geldt dat de waarde van je huis zal stijgen. Zeker als ervoor kiest om nieuwe, hippe aanpassingen te doen.

Een zwevend toilet is de laatste tijd bijvoorbeeld erg populair, door hiervoor te kiezen in je badkamer geef je een luxueuze, moderne sfeer aan het huis. In de keuken kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om nieuwe apparatuur te plaatsen.

Er zit wel een kanttekening aan het renoveren, zeker als je van plan bent het huis op korte termijn te verkopen. Als je gaat renoveren, ga dan uit van de gemiddelde smaak van mensen.

Als je kiest voor een gloednieuwe roze prinsessenkeuken, dan is de kans groot dat je toekomstige kopers af zult schrikken. Dan heeft het renoveren dus een averechts effect.

Nieuwe vloeren, ramen of deuren

Het vervangen van vloeren, ramen en/of deuren is ook een gemakkelijke manier om de waarde van het huis te vergroten. Het voordeel van zo’n aanpassing is dat hij een stuk minder ingrijpend is dan een dakkapel of renovatie. Je kunt op je gemak je gang gaan en bijv. iedere maand een deur of vloer aanpassen.

Niet alleen verhoogt het de esthetiek van je huis, het zorgt er ook nog eens voor dat er bespaard kan worden op de energierekening. Als je bijv. kiest voor dubbelglas, zul je veel minder hoeven te stoken om het huis warm te krijgen. Als je een rolsteiger huurt is het helemaal niet zo lastig om de ramen te vervangen.

Uiteraard kun je dit ook professioneel laten doen, dan heb je ook niet te maken met andere bijkomende zaken zoals het huren van een steigeraanhanger voor het transport. Wil je helemaal luxe verbouwen: kies dan voor vloerverwarming.

Duurzaamheid: isoleren of zonnepanelen

Veel mensen die tegenwoordig een huis gaan kopen letten ook op de duurzaamheid van het huis. Niet alleen omdat dit scheelt in de energiekosten, maar ook omdat mensen steeds bewuster omgaan met het milieu. Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw huis milieuvriendelijker kunt maken.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om verschillende ruimtes in huis te isoleren. Denk dan bijvoorbeeld aan de zolder, waar het ’s winters erg koud kan zijn. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van zonnepanelen. Dit is een flinke investering die zichzelf op lange termijn terugverdient.

Wel kan het de waarde van je huis bij verkoop flink verhogen.

Aanpassingen als het huis al in de verkoop staat

Het kan best zo zijn dat je huis al in de verkoop staat. Je wil een zo hoog mogelijke prijs krijgen voor jouw huis. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de hoogste prijs te krijgen voor jouw huis.

Allereerst kun je er simpelweg voor zorgen dat het huis schoon is. Dit scheelt al heel veel. Verder kun je er ook voor kiezen om muren een likje verf te geven of wat nieuwe accessoires te plaatsen. Als je een tuin hebt kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de tuinset alvast in de tuin te plaatsen en bij het tuincentrum wat plantjes te halen voor in de tuin.

Het is belangrijk om te beseffen dat het voor veel kopers lastig is zichzelf in jouw huis te zien wonen. Door het zo comfortabel en aantrekkelijk mogelijk te maken kun je ervoor zorgen dat potentiële kopers enthousiaster raken over jouw huis.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *