Skip to Content

Vragen relatie verbeteren; spel voor betere communicatie met je partner

Vragen relatie verbeteren; spel voor betere communicatie met je partner

Juist nu we allemaal veel tijd thuis doorbrengen en de muren bij velen misschien wel op ons af komen, is het belangrijk om het thuis fijn te hebben. Het is toch wenselijk dat je oké bent met je partner. Het fijn hebben begint bij jezelf maar ook bij jullie. Bij jou en je partner en de relatievragen die jullie hebben!

En hoewel je elkaar soms achter het behang kunt plakken, lijkt dit de beste periode om weer tot elkaar te kunnen komen. Sommigen zullen afvragen: “Hoe dan?” en “Waar moeten we beginnen?”. Nou gewoon bij het begin. Met elkaar en dan kan je daarna andere relationship goals formuleren.

Eerlijkheid duurt het langst

Iedereen weet het maar daarom niet minder belangrijk: wees eerlijk naar jezelf en naar elkaar. Dat betekent dus ook dat je niet alleen de leuke gedachten en gebeurtenissen met elkaar deelt. Maar uiteraard ook de minder leuke gedachten of dingen. Ook als het je partner verdrietig maakt of teleurstelt.

Het is goed om te realiseren dat in een goede stabiele relatie de onrust die de eerlijkheid met zich meebrengt vaak van korte duur is. En hoewel dat niet lijkt op het moment van onrust het zal jullie uiteindelijk dichterbij elkaar brengen. Klinkt allemaal best makkelijk en dat is het ook. Neem eens echt de tijd voor elkaar en laat vooral je telefoon thuis!

Avondje uit thuis

Plan bewust een avondje samen. Blok een avondje in de agenda. Even geen vrienden of familie over de vloer. Het mooiste is om daar een terugkerend ritueel van te maken. Bijvoorbeeld elke laatste zaterdagavond van de maand een “date night” te organiseren.

Scheer je oksels, benen en jaja bikinilijn. Hijs jezelf in die te gekke jurk die je al maanden niet meer hebt aangehad en spuit jezelf onder met die heerlijke parfum. Hoge haken aan een gaan met die banaan.

Het grote voordeel van een avondje uit thuis is dat er geen oppas geregeld hoeft te worden dus je hoeft ook niet op tijd naar huis. Het fijnste is als de kinderen op tijd naar bed gaan. Dan hebben jullie alle tijd om samen te koken.

Geen zin om te koken? Het kan ook lekker makkelijk. En bestel bij de lokale horeca een heerlijke (drie gangen) diner. Kaarsjes aan en een goed glas wijn. Proosten op het leven. Proost op elkaar

! Het kan ook anders. Vul het bad eens met warm water en een hoop schuim. In de winter misschien niet zo’n succes maar voor in de zomer: plof buiten op de veranda in de tuin. Vuurtje aan. En neem vooral de tijd voor elkaar. En begin eens een gesprek.

Communicatie

In welke relatie dan ook is dit wel het allerbelangrijkste. Met elkaar praten over koetjes en kalfjes is vaak het probleem niet. Maar objectief luisteren zonder te oordelen en open vragen stellen zonder een mening kan best een uitdaging zijn.

Oefening baart kunst. Dus hoe meer je oefent, hoe bewuster je raakt van jouw manier van communiceren. Vaak ga je vriendelijker en duidelijker met je partner communiceren. Dit werkt natuurlijk alleen als het van beide kanten komt. En ook dat is handig om aan te geven mocht de communicatie van de ander niet bevredigend genoeg is.

Voorbeelden relatievragen voor elkaar

Kom je niet verder dan de vraag “Hoe was jouw dag vandaag? Wellicht helpen deze vragen jullie een beetje voor wat meer diepgang!

 • Waarom ben jij op mij gevallen?
 • Wat is er veranderd sinds de eerste indruk die je van me had?
 • Op welke manier zou ons leven leuker worden?
 • Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
 • Wat vind je het leukste aan onze relatie?
 • En wat vind je het minst leuke?
 • Op welk gebied wil jij je samen met mij ontwikkelen?
 • Geef ik je genoeg complimenten?
 • Wat denk je dat ik jouw leukste eigenschap vind?
 • Wat denk je dat ik jouw vervelendste eigenschap vind?
 • Welke drie eigenschappen bewonder je aan mij?
 • Waar ben je het meest dankbaar voor in onze relatie?
 • Wat is je favoriete herinnering die je van ons samen hebt?
 • Wat zijn vijf dingen waar je op dit moment dankbaar voor bent?
 • Wie is iemand die je echt bewondert?
 • Welke drie eigenschappen hebben wij gemeen?
 • Heb je weleens gedacht dat ik vreemd zou kunnen gaan?
 • Heb je er weleens over gedacht om vreemd te gaan?
 • Waar denk je het meest over na?
 • Denk je dat we teveel of juist te weinig tijd met elkaar doorbrengen?
 • Waar ben je het meest bang voor?
 • Waar denk je het meest over na?
 • Wat mis je het meest uit je kindertijd?
 • Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?
 • Wat is je favoriete familietraditie?
 • Hoe zou je je leven over 10 jaar willen omschrijven?

Relatievragen spel

Tip: Er zijn ook spellen die je kunnen helpen zoals het relatievragenspel van Vertellis. Dit spel is voor alle liefdesrelaties. Regelmatig fijne herinneringen ophalen, de dingen bespreken die ertoe doen en samen dromen en plannen voor de toekomst. Dit is volgens hen dé manier voor een liefdevolle relatie.

Dit spel spelen betekent niet dat je relatie niet goed is. Vertellis is er juist om goede relaties nog veel beter te maken! Dit spel vind je hier. Daarnaast zijn er ook nog andere spellen met vragen.

Samen een spel spelen

Niet iedereen heeft regelmatig zin in zo’n serieuze avond met diepgang. Minder serieus maar wel heel erg leuk zijn de ouderwetse spelletjes avonden met je lief. Telefoon in de kast en spelletjes eruit. Heerlijk samen yahtzee-en, Jenga, Regenwormen, Mikado of Ticket to Ride.

Vergeet ook niet de sjoelbak (bij je ouders) uit het stof te halen. Er zijn ook speciale escape rooms spellen die je samen kunt spelen. Geen spelletjes in de kast? Je kan altijd met satéprikkers zelf Mikado spelen of plak een briefje op het hoofd van je vriend(in) en taaaadaaa je speelt Wie ben ik?

Om in de spelletjessfeer te blijven er zijn er ook veel online pubquizen. Regelmatig organiseren lokale restaurants of pubs zo’n quiz voor thuis. Maar online zijn er ook een hoop quizen te vinden. Goed voor de teamspirit! Een high tea is misschien wat suf voor de vrijdag en zaterdagavonden.

Dus scoor wat bekende en onbekende biertjes of wijntjes in de supermarkt of een speciaal zaak. Wellicht hebben lokale ondernemers een soort vergelijke high beer of high wine die je kunt bestellen met een bijpassende borrelplank. Proost! Op elkaar en met elkaar!

Lees ook: Relatie tips om relatie met partner te verbeteren of om relatieproblemen en twijfels te voorkomen

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *