Skip to Content

Voorraad apps en oplossingen om de boodschappen bij te houden

Voorraad apps en oplossingen om de boodschappen bij te houden

In een wereld waar technologie ons dagelijks leven steeds meer beïnvloedt, wordt ook het beheer van onze huishoudelijke taken eenvoudiger en geavanceerder. Het bijhouden van een voorraad in de keuken is geen uitzondering. Dankzij de opkomst van handige apps en slimme systemen kunnen we nu onze keukenvoorraden efficiënter beheren en voedselverspilling verminderen. In dit artikel bespreken we verschillende tips en opties voor het bijhouden van een voorraad app en hoe deze ons kunnen helpen de controle te houden over wat er in onze koelkast, vriezer en keukenkastjes ligt.

Voorraadbeheer apps

Wist je dat er gespecialiseerde voorraadbeheer-apps zijn die specifiek zijn ontworpen om je voorraad in de keuken te beheren zoals ‘Supercook’. Deze apps stellen je in staat om verschillende “opslagplaatsen” aan te maken en producten gemakkelijk van de ene naar de andere plaats te verplaatsen. Een voorbeeld van zo’n app is ‘voorraadlijst en winkelen’.

Er zijn ook apps zoals ‘Best Before’ die een melding geeft wanneer producten de vervaldatum bereikt, wat kan helpen om voedselverspilling te voorkomen. Of de app ‘boodschappenlijst’ waarbij je in de winkel tijdens het shoppen gelijk de boodschappen kan afvinken waardoor die weer onderaan de lijst terecht komen.

De app ‘Listonic’ maakt het mogelijk om per winkel een lijst te maken en meerdere gebruikers toe te voegen, zodat het hele gezin kan bijdragen aan het bijhouden van de voorraad in de keuken (of daarbuiten).

Kladblok app

Ook handig is het gebruik van kladblok apps, die beschikbaar zijn op de meeste smartphones. Met deze apps kun je gemakkelijk aantekeningen maken en deze aanpassen wanneer dat nodig is. Het voordeel is dat ze vaak gratis zijn en direct beschikbaar.

Whatsapp groep

Wil je geen extra app op je telefoon, dan kan je ook whatsapp gebruiken voor het voorraadbeheer. Je kan voor jezelf een appgroep aanmaken, of daar andere huisgenoten aan toevoegen. Iedere keer als er iets op is, app je dat naar de groep. Zodra er boodschappen zijn gedaan kan je een berichtje met —– plaatsen zodat er een nieuw lijstje aangemaakt wordt.

Herplakbaar whiteboard

Joy’ce Vriezelaar deelt een interessante methode om de voorraad bij te houden: het gebruik van een herplakbaar whiteboard vel. Dit vel wordt gebruikt om de voorraad in de koelkast, vriezer en keukenkastjes op te schrijven. Hiermee kan men in één oogopslag zien wat er beschikbaar is en wat er moet worden aangevuld. Deze visuele aanpak is handig en helpt bij het plannen van maaltijden.

Een andere optie is het gebruik van herbruikbare notities, zoals die van Greenstory. Deze notities kunnen aan de zijkant van de koelkast worden geplakt en fungeren als een digitaal whiteboard waarop je snel aantekeningen kunt maken. Dit is vooral handig als je snel aantekeningen wilt maken en deze later wilt wissen.

De greenstory planners en notities hebben als voordeel dat ze op iedere (vlakke) ondergrond blijven plakken, ook als ze niet magnetisch zijn. Ideaal dus ook voor als je koelkast is ingebouwd.

Deze vind je hier.

Gelamineerde lijsten

Sommige mensen geven de voorkeur aan traditionele methoden, zoals het maken van papieren lijsten en deze lamineren. Deze gelamineerde lijsten kunnen in de keuken worden opgehangen en met een whiteboard marker worden bijgewerkt. Dit is een duurzame en herbruikbare aanpak.

Het bijhouden van een voorraad in de keuken kan een tijdrovende taak zijn, maar met behulp van moderne technologie en handige apps is het eenvoudiger dan ooit. Of je nu kiest voor een herplakbaar whiteboard vel, een speciale voorraad app of traditionele papieren lijsten, er zijn tal van opties beschikbaar om je te helpen de controle te houden over je voorraad en voedselverspilling te verminderen. Kies de methode die het beste bij jouw behoeften en voorkeuren past en geniet van een georganiseerde en efficiënte keukenbeleving.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *