Visstick recepten om zelf te maken

Vissticks zijn misschien wel het meest kindvriendelijke gerecht voor kleine handjes. Het goudgele krokante jasje omhult een zachte witte vis. Niks engs aan deze vis, maar gewoon ongelooflijk lekker. Als snackje op een borrelplank, bij een traktatie voor een verjaardag of kinderfeestje en als knapperig bijgerechtje bij de avondmaaltijd.

Vissticks zijn prima kant en klaar te kopen. Maar leuker is het natuurlijk om ze zelf eens te maken. Heel moeilijk is het niet en ik zal je hier wat leuke recepten laten zien die je eenvoudig uitleggen hoe jij je zelfgemaakte vissticks op tafel kunt zetten.

Zelfgemaakte vissticks uit de oven met frisse erwtenpuree en dipsaus

Maak zelf je vissticks. Leuk werkje om hier hulp van je kind bij te vragen. Maak er een romige frisse munt met doperwtenpuree bij en laat de vissticks royaal dippen in de zelfgemaakte dipsaus.

Het recept vind je hier.

Vissticks met zoete aardappel friet

Gezonde zoete aardappelfrietjes met vissticks en een doperwtenpuree. Heel eenvoudig te bereiden in de oven en een lekker alternatief voor je patatdag.

Couscous met vissticks

Misschien niet direct het eerste gerecht waar je aan denkt bij vissticks, couscous. Toch maakt dit een verrassend lekkere combinatie. En mede door de vezels van de couscous, krijg je hier ook een mooi gezond hoofdgerecht mee op tafel.

Witlofsalade met bietjes en appel

Nog zo’n recept wat niet bepaald gangbaar is, maar daar door juist wel heel verleidelijk om een keer uit te proberen misschien. Een frisse salade van witlof, met krootjes of bietjes, stukjes appel, zure kappertjes en yoghurt. Met uiteraard een paar knapperige vissticks om de maaltijd af te maken.

Indische vissticks

Vissticks op zich hebben vrij weinig smaak, vind ik persoonlijk. Waarschijnlijk vinden kinderen het daarom ook wel zo lekker. Wil je de vissticks graag een keer op een andere manier eten, met wat meer smaak? Dan zou ik zeggen, klik snel hier naar dit recept. Deze Indische vissticks zijn super lekker, heel anders dan de gewone vissticks.

Nu zul je de smaken zoet, licht pittig en fris zuur proeven in je mond. Vis en ketjap combineert geweldig lekker, je zou ook sojasaus of vissaus of oestersaus kunnen gebruiken. En de sambal, ja als je van pittig houdt, mag je deze niet vergeten. Het gerecht kun je verder aanvullen met een mooie Indische rijst, of een mieschotel met knapperig groenten uit de wok.

Wortels met vissticks

Wortels met vis, ja dat is wel een gebruikelijke combinatie. Hier thuis in ieder geval wel, zeg je hier wortels dan zeg je ook vis. Toch is ook aan dit gerecht weer een pittige twist gegeven. Dus voor de liefhebber van spicy food zou ik zeggen, maak deze pittige wortelpuree met vissticks een keer.

Luxe vissticks

Ja echt je ziet het goed, glitters in stervorm. Dat betekend Kerst! En je gelooft het misschien niet, maar deze vissticks zijn echt waardig genoeg om op een kersttafel geserveerd te worden. Oh wat zullen de kids blij zijn als ze dit horen! Deze luxe uitvoering wordt gemaakt met filodeeg, goede verse kabeljauwhaasjes en voor de topping een handje sesamzaadjes.

Vissticks met zoete aardappel en courgette

Een mooi kleurrijk bordje op tafel om eens goed voor te gaan zitten. Een ware smaaksensatie van zoete ingrediënten. Zoete aardappel, worteltjes en courgetteblokjes met knapperige vissticks.

Vissticks met groente uit de oven

Wat kan een oven toch een ideale uitkomst zijn bij drukke dagen. Alles op de bakplaat, even de juiste tijden en temperatuur instellen en de klep dicht. Jij kan weer verder met alle andere belangrijke taken en na een minuut of 20 kun je iedereen bij elkaar roepen aan tafel.

Super handig toch?! En toch kun je hier flink bij uitpakken, zoveel groentes die gewoon zo de oven in kunnen, broccoli, courgette, paprika, wortel, ui, aardappelpartjes, noem maar op.

Vissticks zonder gluten

Vervelend misschien als je iemand aan tafel krijgt die geen gluten mag vanwege een allergie. Maar geen probleem, want met dit recept kan hij of zij ook gewoon dat visstickje mee prikken met jullie want deze sticks worden bereid met een glutenvrije paneermeel.

Spinazie met vissticks van zalm

Hé kijk nou mijn visstick is helemaal roze van binnen?! Hoe kan dat nou? Dat komt omdat hier zalm in zit in plaats van kabeljauw of koolvis. Ze smaken erg lekker met verse spinazie en frietjes van zoete aardappel. Maak jij ze ook een keer binnenkort?

Taco’s met vissticks

En weer een verrassend recept. Dit keer worden er taco’s gevuld met vissticks. Een fris gerecht met knapperige ijsbergsla, rauwe ui, gemarineerde wortels en een homemade guacemole van avocado.

Wraps met sticks

Wraps zijn ook ideaal om met alles te vullen wat je maar lekker vindt. Bonen, sla, paprika, komkommer, warm, koud, vis, vlees, vegetarisch. Je kunt hier zo veel verschillende kanten mee op. En ik heb ze wel eens bij de gele M gegeten. Gevuld met stukjes knapperige kipnuggets. Die vond ik onwijs lekker.

Toen ik dit recept zag, moest ik weer even aan die ene wrap terug denken. Ja dacht ik meteen, dit zou nog niet eens zo verkeerd zijn. Dus ook dit recept gaat hier binnenkort een keer op tafel voorbij komen.

Vissticks op een broodje

Op zaterdag is het hier vaak gekkenwerk. Iedereen druk bij zijn of haar club in de weer, even snel thuis iets komen eten en weer door naar vrienden voor een gezellige avond. De keuze voor een “broodje met” is dan vaak het ideale antwoord. Soms maken we een broodje hamburger, of een broodje kroket, of er ligt een stapel wraps klaar die belegd kunnen worden.

Vaak staan er dan allerlei schaaltjes op tafel verspreid met stukjes paprika, rode ui, tomaatplakjes, komkommerschijfjes, een augurkje en iedereen pakt wat hij lekker vindt. Zo komt er toch genoeg groente naar binnen en gaan ze met de nodige vitamines weer verder.

Dat je ook vissticks op een broodje kunt eten wist je misschien wel, maar heb je er ook wel eens een zelfgemaakte mosterdmayonaise bij gemaakt? Hoe je dit moet maken lees je hier in dit recept. Fijn weekend alvast.

Ik denk dat na het lezen van al deze lekkere recepten de vissticks weer vaker op het menu komen te staan. En ik hoop dat je ze van af nu ook vaker zelf gaat maken. Toch altijd weer een stuk lekkerder.

Veel plezier in de keuken en alvast eet smakelijk, liefs Isabell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.