De varkenshaas is een heerlijk stuk vlees om van te genieten tijdens het kerstdiner. Het is mals en sappig, en je kunt het op allerlei manieren klaarmaken. In dit artikel leer je hoe je de perfecte varkenshaas kunt bereiden.
Perfect varkenshaas bereiden is een kunst. Je moet weten wanneer je het vlees moet aanbraden, wanneer je het moet bakken en hoe je het moet temperen. In dit artikel leer je hoe je de perfecte varkenshaas maakt.
Varkenshaas bereiden
Varkenshaas is een zeer gevoelige maaltijd, dus het is belangrijk dat je weet hoe je het moet bereiden. Als je het vlees te snel bereidt, kan het taai en droog worden.
Voor het bereiden van varkenshaas heb je vlees nodig maar ook; laurier, tijm, olijfolie, boter, sjalotten, witte wijn, dragonazijn en bruine suiker. Als je dit hebt, kun je beginnen met koken!
Om ervoor te zorgen dat je varkenshaas mals en sappig blijft, is het belangrijk dat je het vlees aanbraden voor je het gaat bakken. Het aanbraden zorgt ervoor dat het vlees mals blijft en dat er een mooie korst ontstaat. Wanneer je het vlees gaat aanbakken, is het belangrijk dat je de temperatuur in de gaten houdt. Het vlees moet ongeveer 3 minuten aan iedere kant aanbraden.
Wanneer het vlees klaar is, laat het dan rusten voor een aantal minuten, zodat het vlees mals blijft.
Varkenshaas recept
Ingrediënten:
- varkenshaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel bloem
- 1 kopje groentenbouillon
- 2 eetlepels wijn
- 1/4 theelepel tijm
- 1/4 theelepel rozemarijn
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie en boter in een pan.
- Voeg de ui toe en bak de ui glazig.
- Voeg de bloem toe en roer goed door zodat er een egaal mengsel ontstaat.
- Voeg bouillon, wijn, tijm, rozemarijn, peper en zout toe en breng het op smaak.
- Leg het vlees in de pan en laat het vlees gaar sudderen in de saus.
Varkenshaas recept
Ingrediënten
- 1 varkenshaas
- 2 eetlepels olijfolie
- zout & peper
- 1/2 theelepel oregano
- 1/4 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 knoflooktenen, geperst
- 2 eetlepels citroensap
- 1 kopje wijn
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op graden.
- Mix de kruiden en specerijen in een kommetje en bestrooi het vlees daarmee.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees aan beide kanten tot het goudbruin is.
- Voeg knoflook toe en bak het nog 1 minuut.
- Voeg de wijn en het citroensap toe en breng het op smaak met peper en zout.
- Leg het vlees in een ovenschaal en schenk de braadjus erover. Bak het vlees in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Serveer het vlees
Varkenshaas recept
Ingrediënten:
- varkenshaas
- 1 eetlepel olijfolie
- ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1/2 theelepel oregano
- 1/4 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
- zout & peper
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor graden.
- Mix alle kruiden en specerijen in een kommetje.
- Bestrooi het vlees met het kruidenmengsel.4
- Bak het vlees in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot het gaar is.
- Laat het vlees rusten voor je het aansnijdt.
- Serveer het vlees met een salade of groente.
Bijgerechten
Serveer de varkenshaas met diverse groenten. Een mooie salade of gekookte groenten zijn de perfecte bijgerechten bij dit gerecht. Net als hasselback aardappelen, aardappelgratin of rijst.
Variaties op klassieke varkenshaas recept
Gebraden varkenshaas
Varkenshaas met groene kruidensaus
Varkenshaas met jagersaus
Met honing geglaceerde varkenshaas omwikkeld met spek
Gezoete varkenshaas met sojasaus
Varkenshaas met cranberrysaus
Romige varkenshaas in cognacsaus
Varkenshaas in romige Ierse whiskey saus
Varkenshaas met champignonsaus uit de oven
Varkenshaasmedaillons in boerenham met curryroomsaus
Varkenshaas met champignons uit de oven
Varkenshaas met paddenstoelen en mosterd
Varkenshaas met bramen
Varkenshaas saltimbocca met parmaham
Italiaanse varkenshaas met mozarella en parmaham
Varkenshaas met korstje van pistachenoten
Gevulde varkenshaas met brie en spek
Gevulde varkenshaas met spek, brie, gepofte knoflook en tomaat
Gevulde varkenshaas in kersen-krieksaus
Gevulde Italiaanse varkenshaas
Mediterraans gevulde varkenshaas
Varkenshaas souvlaki
Yakitori; Oosterse varkenshaasspiesjes
Varkenshaasje van de BBQ
Oosterse varkenshaas uit de slowcooker
Varkenshaas in bladerdeeg
Meer informatie vind je hier.
- Herfst films - 28/09/2024
- Traditionele herfstbloemen - 01/09/2024
- September Aesthetic: Inspirerende Afbeeldingen, Wallpapers en Quotes - 28/08/2024
Leave a comment