Skip to Content

Vakantie foto album maken; tips en ideeën als voorbeeld

Vakantie foto album maken; tips en ideeën als voorbeeld

Jouw vele vakantiefoto’s ‘roepen’ om een mooi vakantiealbum te maken. Nu kan dat eenvoudig online, maar je kunt er ook een heel kunstwerk van maken. Wat voor manieren zijn er om een mooi album te maken en daarmee iedere keer opnieuw even weg te kunnen duiken in je mooie vakantieherinneringen?

Online een vakantiealbum maken

De snelste en meest eenvoudige manier is uiteraard online een vakantiealbum maken. Ook dat kan op vele manieren, zoals:

  • Een album maken met alleen foto’s erin
  • Een album voorzien van foto’s en tekst
  • Een album naast foto’s en tekst ook kunnen verfraaien met geinige symbolen en andere afbeeldingen

Kies een thema van het album!

Er zijn veel sites die albums maken. Je hebt de keuze uit allerlei formaten en soms kan je extra pagina’s erbij bestellen als het vakantiealbum niet dik genoeg is. Een online album maken is niet moeilijk. De foto’s die je in het album hebben wilt moet je uploaden en vaak kan je ze rangschikken hoe je ze op de pagina wilt hebben. Ook teksten en de eventuele extra icoontjes kan je erbij invullen. Het album heb je vaak al met een paar dagen in huis.

Online scrapbooken

Bij heel veel online aanbieders kan je een fotoalbum zo mooi aankleden dat het in de buurt komt van een scrapbook. Alleen ontbreken de ingeplakte onderdelen. Je kunt spelen met achtergronden, thema’s, het rangschikken van de foto’s en vaak ook al de kaft op die manier indelen. De prijzen van de vakantiealbums kunnen wel behoorlijk verschillen, dus even rondneuzen kan zeker geen kwaad.

Zelf een album maken

Zelf aan de slag gaan met een vakantiealbum is niet alleen lekker creatief bezig zijn, maar je belandt zo ook weer even heerlijk in de herinneringen van je vakantie. Ook in zelf maken heb je heel veel manieren en we hopen je met onderstaande voorbeelden inspiratie te geven. Doe het lekker op je eigen manier, want dan wordt het helemaal jouw ding.

Kies je voor een echt fotoalbum of voor een ringband?

In de winkel zijn fotoalbums te koop. Deze albums zijn uiteraard prachtig om te zien en er zijn zelfs albums die gericht zijn op vakanties. Zo heb je albums met de naam van het vakantieland er al op of een album met de zee erop, die natuurlijk meteen de sfeer al aangeeft als je op strandvakantie geweest bent. Er kleeft alleen het nadeel aan dat je er niet meer of minder pagina’s van kunt maken.

Te weinig bladen is uiteraard een ramp…maar te veel is ook niet echt mooi. Daarbij kan je in dit soort albums ook niet eenvoudig losse spullen bewaren of geschreven bladen netjes toevoegen.

Met een ringband kan je dus net even meer. Maar een ringband ziet er natuurlijk wel weer heel anders uit. Kies je voor een ringband waarbij er voorop een hoesje zit, dan zou je daar zelf ook al een mooie foto in kunnen steken. Zet met je computer ook een tekst op die afbeelding en je hebt alsnog een mooie omslag.

Alleen foto’s of meer dan dat?

Ook nu zal de vraag komen of je alleen foto’s gaat plakken of dat je er ook van alles bij gaat plakken. Schrijf je verslagen? Dan horen die uiteraard ook in het vakantiealbum thuis.

Maar ook bonnetjes, kleine voorwerpen, brochures en alles wat maar in de vakantie is meegenomen kunnen een plekje krijgen in het fotoboek. Plak alles op mooie manieren op. Door te spelen met de manier waarop je de foto’s en overige dingen rangschikt maak je het vakantiealbum net even gezelliger.

Scrapbooken

Hou je wel van lekker creatief bezig zijn? Koop dan mooie scrapbook vellen, die passen bij het thema van de vakantie. Of denk bijvoorbeeld aan veertjes, stempels, stickers, knoopjes, zand of wat dan ook wat maar past bij jouw vakantieverhalen.

Een scrapbook maken kost wel meer tijd, maar is natuurlijk een heerlijke tijdsbesteding waar je ook nog eens een prachtig vakantiealbum aan overhoudt. Er zijn speciale Scrapbook albums te koop, maar uiteraard kan je dit ook in andere albums of met ringbanden doen. Deze vind je hier.

Verzamelen tijdens de vakantie

Wil je je vakantieherinneringen zo levendig mogelijk houden? Dan is het zaak om zoveel mogelijk spulletjes te verzamelen die je kunt bewaren. Brochures van de dingen die je bezichtigt, bijvoorbeeld. Die kan je inplakken, of ze in een hoesje in je vakantiealbum doen.

Maar denk ook aan hele andere dingen. Neem bonnetjes mee van het restaurant en de winkels, spaar de suikerzakjes, neem wat zand mee van het strand of droog een mooie bloem. Of kijk ook eens bij de ansichtkaarten in de souvenirwinkels. Vaak zitten hier prachtige exemplaren bij die iets van de omgeving laten zien!

Verslag schrijven

Wil je niks vergeten van deze heerlijke vakantie? Neem dan iedere avond of ochtend even de tijd om een verslagje te schrijven. Je kunt globaal schrijven wat je deze dag gedaan hebt. Maar het wordt nog aardiger als je ook die dingen noteert waar je zo van genoot.

Juist die leuke kleine aardigheden ben je zo vergeten, maar niet als je het opschrijft. Een leuk gesprek met de badmeester, het aardige vrouwtje in de winkel of het adembenemende uitzicht. De lol van je kinderen in het zwembad of jouw gevoel toen je die kleine kopjes lief zag liggen slapen in de tent.

Thuis krijgt je verslag een plekje in het album en wordt alles met de foto’s erbij nog duidelijker (of andersom).

Vliegtickets en overige vakantiepapieren

Vergeet ook niet om het geheel compleet te maken met alle paperassen die je thuis al had voordat je op vakantie ging. Zo wordt het helemaal compleet. De vliegtickets en andere reserveringen, bijvoorbeeld. Leuk om later terug te zien omdat er net meer info opstaat dan alleen een foto van het hotel. Of om nog eens te zien hoeveel toen je reis gekost heeft.

Heb je adressen van nieuwe vakantievrienden? Misschien een idee om die ook bij dit album te bewaren, mocht je ze ooit kwijtraken. Dat is immers een relevante plek…

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *