Skip to Content

Ultieme geluksmomenten om te koesteren; voorbeelden van geluk (als huisvrouw)

Ultieme geluksmomenten om te koesteren; voorbeelden van geluk (als huisvrouw)

Ze zeggen wel eens een kinderhand is snel gevuld; maar voor die van een huisvrouw hoef je ook niet veel te doen. Het zijn juist die kleine dingetjes die kunnen zorgen voor net even dat huisvrouwengeluksmomentje.

Alleen… en daar komt de maar, sommige dingen die je gelukkig maken lijken zo eenvoudig maar zijn in de praktijk wel eens een uitdaging. Zeker met een partner en kinderen in huis… We vroegen verschillende moeders wat hun geluksmomentjes zijn, en zijn natuurlijk ook zeker benieuwd naar die van jullie!

Einde wasmand in zicht en kleding in de kast

Het lijkt wel een oneindig proces waar nooit een einde aan komt; en dan heb ik het natuurlijk over de was. Iedere dag is er wel iets dat gewassen moet worden, soms kun je het een dag opsparen maar dan zul je er toch echt weer aan moeten geloven.

Die spaarzame momenten dat de wasmand leeg is, de wasmachine en droogtrommel leeg zijn en alles netjes opgevouwen in de kast ligt zijn dan ook een mijlpaal op zich en kan me voor dat moment gelukkig maken. Helaas gebeurt dat hier in huis over het algemeen alleen als we op vakantie gaan en ik eerst alles wegwerk om dan makkelijker in te kunnen pakken…

Verse bloemen

Misschien een beetje kneuterig, maar wie houdt er niet van een boeket met mooie bloemen? Een nieuw boeket op tafel dat ook een beetje kleur geeft aan het interieur kan dan ook echt genieten zijn.

Helemaal als je partner dat (zonder te vragen) heeft meegenomen, of dat nu is omdat het Moederdag of Valentijnsdag is of gewoon zomaar dat maakt niet uit.

Kinderen naar school / bed

Als je kinderen hebt zal je dit vast herkennen; die rust als de kinderen naar school zijn en je thuis bent (of op kantoor), of als ze ’s avonds naar bed zijn en eindelijk slapen. Dat je even wat tijd voor ‘jezelf’ hebt en niet continu ‘mama, mama’ hoort, je ‘aan’ staat om alert te zijn op van alles wat er kan gebeuren of dat er van alles geregeld en gedaan moet worden.

Maar gewoon even neerploffen op de bank, al dan niet met een dekentje over je heen en een kop thee erbij. Een moment dat er even niets gedaan hoeft te worden. Helemaal als je ook nog eens alleen bent in huis en je partner ook niet thuis is. 😉

Schoon beddengoed

Er is niets fijner dan in een schoon bed te kruipen. Daarom ook dat een hotelbed altijd zo verleidelijk is; van die witte lakens die netjes zijn opgemaakt en dan heerlijk schoon en warm. Ook thuis kan een fris bed wonderen doen en is er niets fijner dan in een nieuw opgemaakt bed te kruipen.

Daarom ook dat veel gezinnen voordat ze op vakantie gaan het beddengoed verschonen, zodat als je thuis komt na een vakantie, je in een heerlijk fris bed kan kruipen!

Boodschappen bezorgd

Wat ben ik blij met de uitvinding van het thuisbezorgen van boodschappen. Niet meer iedere week naar de winkel te hoeven om van alles in te kopen, maar gewoon bezorgd tot aan de deur. Ideaal! Soms is het bestellen nog wel een dingetje, schiet het er bij in of zijn er natuurlijk net die week geen bezorgmomenten meer.

Of wat me ook een keer is overkomen, dat je denkt besteld te hebben, maar dan de volgende dag als je nog iets wilt toevoegen aan de bestelling blijkt dat je niet de laatste keer nog op bevestigen te hebben gedrukt.

Wat was het een opluchting om er achter te komen dat er extra bezorgmomenten bij waren gekomen, die er een dag eerder niet meer waren gekomen zodat de boodschappen zelfs nog eerder bezorgd werden dan ‘gepland’.

Gezellig lunchen met een vriendin

Tegenwoordig is alles maar druk, druk, druk. Het kan dan soms ook best een uitdaging zijn om af te spreken met een vriendin om even bij te kletsen en gezellig samen te lunchen. Soms moet het zelfs weken van tevoren gepland worden. Maar even dat geluksmomentje samen en weg uit de dagelijkse sleur van huis, gezin en werk kan dan ook heerlijk ontspannen zijn.

Leeg aanrecht

Dit valt wel een beetje in de categorie van een lege wasmand; want dat geldt natuurlijk net zo goed voor een leeg aanrecht, of bijvoorbeeld een lege eettafel. Geen idee hoe dat bij jullie in huis er aan toe gaat, maar lege oppervlakten lijken hier wel een uitnodiging om juist iets op neer te leggen.

Als alles opgeruimd is en leeg zoals op de foto’s die je ziet bij VT Wonen blijft het dan ook niet lang leeg, net alsof er een magnetische werking vanuit gaat. En dat gaat soms echt om de vreemdste dingen dat je je afvraagt wat het in de keuken doet…

Een huis dat lekker ruikt

Een schone vloer is natuurlijk al fijn. Maar sinds kort hebben we een nieuw schoonmaakmiddel speciaal voor de vloer, dit is op ecologische basis en iedere keer als de huishoudelijke hulp hiermee aan de slag gaat ruikt dat zo lekker.

Nog steeds is dat iedere keer weer genieten. En dat geldt natuurlijk ook voor een badkamer of toilet dat lekker fris ruikt. Of van die aromaverspreiders of geurwolkjes die een heerlijke geur afgeven aan de ruimte, waardoor je ook nog eens heerlijk kan ontspannen.

Knuffel van je kind

Als ze jong zijn wordt er vaak heel wat afgeknuffeld, maar naar mate ze ouder worden lijken die momentjes spaarzamer te worden en hebben ze die behoefte minder. Of willen ze het niet meer, want stel je voor wat vriendjes er van vinden.

Dus als ze dan op het schoolplein, vlak voordat ze de klas in moeten, toch nog even naar je toe komen rennen voor een kus en een knuffel wat normaliter een no go is, dan is dat extra genieten!

En nog veel meer geluk

En dan zijn er natuurlijk nog veel meer momenten dat het even echt genieten is zoals:

  • Een schone koelkast of keukenkastjes die helemaal leeg zijn gehaald en schoongemaakt
  • Schone ramen
  • Kinderen die uit zichzelf de schoenen uittrekken bij de deur en opruimen ipv ergens neergooien.
  • Het zonnetje dat door de ramen schijnt.
Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Cheryl Cheryl schreef:

    Heel herkenbaar! Ik vind het moment dat de kinderen op bed liggen én er een vers bos bloemen op tafel staat wel het ultieme geluksmoment.