Skip to Content

Turks brood pizza maken & vullen

Turks brood pizza maken & vullen

Aan het einde van de week ben je wel toe aan iets makkelijks, en snel. Gewoon geen gedoe. Daarom deze eenvoudige pizza van Turks brood, met voorbewerkte ingrediënten zodat je hem alleen nog maar hoeft te beleggen.

Geen gedoe met snijden, koken of bakken, gewoon wat ‘smeer- en smijtwerk’ en je zelfbelegde pizza kan in de oven! Iets wat je tweejarige peuter zelfs kan! Met dit recept heb jij ook binnen no-time een heerlijke zelfgebakken pizza op tafel staan.

Zelfgemaakt, met verse ingrediënten dus je hoeft je niet eens schuldig te voelen.

Wat heb je nodig voor een Turks brood pizza?

Voor deze pizza kan je alles gebruiken wat je wilt / nog hebt liggen. In dit boodschappenlijstje de ‘basic’ ingrediënten voor als zelfs dat niet het geval is.

 • Turks brood (1.25)
 • Cervelaat (0.48)
 • Tomatenpuree (0.39)
 • Diepgevroren pastagroenten (1.25)
 • Geraspte kaas (0.85)
 • Italiaanse kruiden

Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op 200 graden.

Je begint met het moeilijkste; het door midden snijden van het Turkse brood. Of scheuren is soms gewoon sneller en makkelijker. Dan nog een keer, maar dan zo dat de boven en onderkant van elkaar gescheiden worden. Hier smeer je de tomatenpuree overheen; ook lekker dichtbij de randjes.

Daarna beleg je het met alles wat je in de kast hebt liggen. In dit geval de cervelaat, pastagroenten (hoef je niet eerst te laten ontdooien) en de kaas. Misschien heb je van deze week nog wat paprika, spekjes, tomaten en uien over. Kan ook heel goed gebruikt worden.

Tot slot nog een beetje Italiaanse kruiden eroverheen strooien (kan je ook door de tomatenpuree mengen, maar dat is een extra handeling en niet alle kinderen vinden dat even lekker).

Een halve pizza moet een kleine tien minuutjes in de oven. Als je hem nog een keer halveert is 5 ook al meer dan voldoende.

Variatie:

The sky is the limit. Kijk maar naar de pizza’s op een willekeurige kaart of in de supermarkt. Ingrediënten die je heel goed kan gebruiken zijn;

Romaneske, champignons, paprika, ui, ei, tomaat, kaas (geitenkaas, mozarella), spinazie, spekjes, gehakt, cervelaat, ananas en ga zo maar door.

Jury-oordeel

De pizza’s kan je beleggen zodat je hem altijd wel lekker vind. Peuter en haar nichtje hebben er in ieder geval van gesmuld. Baby boy mocht ook een paar hapjes van het brood proberen en heb ik een groenten / tomaat (verse tomaat, geen puree) voor gebruikt.

Meer tips vind je hier.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Avatar van Nienke Nienke schreef:

  Wat een goed idee om zo’n groot brood te gebruiken! Ik maak vaak soortgelijke pizzaatjes met een bodem van een pitabroodje, dat vinden onze kinderen echt geweldig én lekker. Maar dit ga ik ook eens doen, leuk!

 2. Avatar van Kaboutertuin Kaboutertuin schreef:

  mmmm ziet er lekker uit!! Ik hou van pizza! Lekker makkelijk hoor zo snel klaar.

 3. Avatar van Marije Marije schreef:

  Ik vind zelf pizza maken altijd heeeel lekker! Maar ik snij toch liever zelf vers groenten. 😀 Turks brood gebruiken vind ik wel een heel leuke optie. Ga ik eens doen!

  • Avatar van Linda Linda schreef:

   Als dat je voorkeur heeft moet je het zeker doen. Dat het verser is, is een fabeltje. Ingevroren groenten worden gelijk na verwerking ingevroren en zijn veel verser dan groenten die pas na een paar dagen in de winkel liggen.

 4. Avatar van Melanie Melanie schreef:

  Ziet er heel lekker uit!

 5. Avatar van Kimberley Kimberley schreef:

  Lekker snel en inderdaad handig!