Skip to Content

Verschillende soorten tuinsets die bij jou passen

Verschillende soorten tuinsets die bij jou passen

Een tuinset is een belangrijk onderdeel van elke tuin of terras. Het voegt namelijk een warm en sfeervol element toe, iets wat het een uitnodigend gevoel geeft. Vooral als je iemand bent die graag mensen over de vloer heeft, dan is een tuinset eigenlijk onmisbaar. Tuinsets zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en ook in allerlei vormen.

Je zal waarschijnlijk als eerst denken aan de combinatie van tafel met meerdere stoelen, maar er zijn ook luxueuze tuinsets op de markt. Maar hoe maak je nu de goede keuze? In dit artikel zullen enkele verschillende tuinsets worden besproken, waardoor deze keuze hopelijk een stuk gemakkelijker wordt. Er zal bijvoorbeeld worden ingegaan op de verschillende soorten materialen waarvan de tuinsets worden gemaakt. Lees dus snel verder, voor meer kennis bij tuin sets bestellen.

Verschillende soorten tuinsets die bij jou passen

Wicker tuinsets

Een tuinset gemaakt van wicker is een echte klassieker. Ze hebben namelijk een erg mooi en uniek design, door het vlechtwerk. Niet alleen is wicker erg duurzaam, omdat het vaak gemaakt wordt van gerecyclede materialen, maar het is ook erg lichtgewicht. Dit laatste maakt het makkelijk om de delen van de set te verplaatsen. Vaak zijn wicker tuinsets gemaakt van riet of bamboe, wat een sfeervolle en warme uitstraling geeft.

Vanwege dit type materiaal is het mogelijk om deze meubelen in elk soort weersomstandigheden te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat je de meubelen goed moet kunnen bevestigen, gezien je waarschijnlijk niet wil dat ze worden weggeblazen tijdens een heftige storm bui.

Verschillende soorten tuinsets die bij jou passen

Houten tuinsets

Natuurlijk kunnen de houten tuinsets niet ontbreken in dit rijtje. Dit is een erg traditionele vorm van de tuinset. Er zijn hele mooie tuinsets verkrijgbaar van teak, die jouw tuin een natuurlijke en frisse uitstraling kunnen geven. Houten tuinsets zijn vaak ook duurzaam, gezien ze jarenlang mee kunnen gaan als ze goed onderhouden worden. Daarnaast kun je houten meubelen goed combineren met andere accessoires die je eventueel in de tuin zou willen plaatsen!

Metalen tuinsets

Deze tuinsets staan erom bekend dat ze een robuuste uitstraling hebben en ook erg stevig zijn. Je hebt tegenwoordig erg veel tuinsets die gemaakt zijn van roestvrij, die jarenlang mee kunnen gaan en makkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast kun je ook kiezen voor staal of aluminium.

Als je van plan bent vaak je tuin her in te richten, dan is aluminium een goede optie, gezien dit erg licht van gewicht is. Metalen tuinsets zijn dus in allerlei soorten verkrijgbaar, van verschillende kleuren tot designs. Voor extra comfort worden metalen tuinmeubelen gecombineerd met passende kussens.  

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *