Wanneer we denken aan een heerlijk dessert, denken we vaak aan something special dat we maar op bijzondere gelegenheden eten. Een trifle is een dessert waarvan de verschillende lagen elkaar versterken en dat is precies wat het zo lekker maakt! Bovendien is het makkelijk om te maken en je kunt het dus ook gemakkelijk thuis maken. Met een beetje fantasie kan je alles gebruiken wat je lekker vind!
Trifle Recept
De basis van een trifle is een laagje cake, een laagje fruit, een laagje custard of pudding en een laagje slagroom. Het fruit en de cake kunnen verschillend zijn per recept, maar er zijn altijd 3 lagen (vandaar tri) afgetopt met slagroom. Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten die je gebruikt.
Hieronder vind je meerdere lekkere trifle recepten:
Chocolade trifle
Ingrediënten:
- 1 cake (bijvoorbeeld een chocolade cake)
- 1 pakje chocolade pudding
- 1 bakje aardbeien
- slagroom
Bereiding:
- Snijd de cake in plakjes en beleg de bodem van een trifle schaal met de cake.
- Vul een spuitzak met de chocolade pudding en spuit de pudding over de cake.
- Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.
- Bestrooi de aardbeien over de pudding.
- Klop de slagroom tot hij stijf is en spuit de slagroom over de aardbeien.
- Laat de trifle minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Aardbeien trifle
Ingrediënten:
- 1 cake (bijvoorbeeld een vanille cake)
- 1 pak vanille pudding
- 1 bakje aardbeien
- 1 zakje slagroom
Bereiding:
- Snijd de cake in plakjes en beleg de bodem van een trifle schaal met de cake.
- Vul een spuitzak met de vanille pudding en spuit de pudding over de cake.
- Was de aardbeien en snijd ze in stukjes.
- Bestrooi de aardbeien over de pudding.
- Klop de slagroom tot hij stijf is en spuit de slagroom over de aardbeien.
- Laat de trifle minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- De toekomst van duurzaam bouwen - 07/10/2024
- Herfst films - 28/09/2024
- Traditionele herfstbloemen - 01/09/2024
Leave a comment