Skip to Content

Traktatie volwassene; originele, makkelijke en gezonde tips trakteren op het werk

Traktatie volwassene; originele, makkelijke en gezonde tips trakteren op het werk

Als je als kind jarig was mocht je altijd trakteren voor de hele klas, en misschien ook wel de sportclub waar je lid van was. Voor veel kinderen is dat toch een hoogtepunt waar naar uit gekeken werd. Er zit veel verschil in traktaties; van een zakje chips tot creatieve moeders die er hele thema kunstwerkjes van maken. Tegenwoordig zie je ook dat scholen vragen om gezonde traktaties.

Als je ouder wordt zal je je verjaardag toch anders gaan vieren, op de middelbare school is het bijvoorbeeld not done om de hele klas te trakteren. En dan ben je volwassen; ga je dan trakteren op werk? De een neemt taart mee voor tijdens de pauze in de kantine, terwijl de ander misschien liever kiest voor een gezonder alternatief. Hieronder vind je diverse ideeën voor traktaties voor volwassenen.

Bananen-noten muffins

Een gezonde variant op cupcakes zijn deze bananen-noten muffins, en zo heel moeilijk zijn ze niet om te maken.

Petit fours

https://nl.pinterest.com/pin/905153225083440176/

Een perfect alternatief op taart zijn de petit fours; kleine mini gebakjes zodat je ook geen gezeur hebt over dat ze maar een klein stukje lusten. Deze kan je zelf maken, of bij de bakker of de HEMA bestellen.

Mini quiches

Een hartige variant op taart zijn deze mini quiches; deze kan je zelf maken in een muffin bakplaat of bij sommige winkels kant en klaar kopen. Ze zijn ook gelijk geproportioneerd zodat je niet nog hoeft uit te delen.

Chocolade aardbeien

Aardbeien en chocolade is natuurlijk een gouden combinatie samen; grote kans dat deze chocolade aardbeien dan ook enorm gewaardeerd zullen worden Je dipt de aardbeien in de chocolade en eventueel nog een topping zoals nootjes of wat extra decoratie en klaar. Je kan deze zelf maken, maar er zijn ook bakkers waar je deze kant en klaar kan bestellen.

Malibu cupcakes

Deze cupcakes met een 18+ vulling zal vast ook wel gewaardeerd worden als traktatie, lekker in combinatie met de smaak van kokos.

Chocolade bark

Deze chocolade brokken met diverse toppings zullen vast ook wel gewaardeerd worden; ook hiervoor geldt dat je deze zelf kan maken maar tegenwoordig ook in de winkel kan vinden.

Wraps

Niet duur en makkelijk om zelf te maken voor de verjaardagsvisite, maar ook als traktatie zijn deze gevulde wraps die je op verschillende manieren kan vullen zodat er voor iedereen wel iets lekkers tussen zit.

Hartige broodjes / hapjes

Een alternatief op de wrap zijn heerlijke warme hartige hapjes; zoals mini saucijzenbroodjes, kaasbroodjes of croissantjes. Deze kan je vaak kant en klaar in de winkel kopen, zodat je ze alleen nog hoeft op te warmen of je kan ze ook zelf maken met bladerdeeg en diverse vullingen.

IJsjes

Ben je in de zomer jarig en is het een warme dag, dan zal iedereen vast heel blij zijn als je met deze verkoelende traktatie op kantoor komt aanzetten. Lekker genieten van een fris ijsje, dan kan je daarna weer door.

(Erwten)soep

Ben je echter in de winter jarig dan kan je er voor kiezen om een grote pan met snert te maken en mee te nemen, lekker met rookworst of roggebrood erbij voor tijdens de lunch. Gelijk een gezellig momentje samen.

Chocolademelk spoons

Of wat dacht je van deze lepeltjes met een chocoladeblok; die los je op in een kop warme melk zodat je heerlijke verse chocolademelk krijgt. Je koop ze onder andere bij de Xenos maar er zijn ook varianten met bijvoorbeeld mini marsmallows te vinden.

Candy buffet

Zitten er wat zoetekauwen op het werk, of wil je wat achterlaten zodat collega’s die een andere dag werken ook nog kunnen genieten. Neem dan een paar glazen potten die je vult met snoep, doe hier wat schepjes bij en een stapel met snoepzakjes. Zo kan iedereen zelf zijn of haar snoepzakje vullen en weer meenemen naar de werkplek (of thuis voor de kinderen).

Vers fruit

Ook altijd lekker; vers fruit. Voor kinderen kan je dit op een stokje rijgen of op een andere manier verwerken tot traktatie. Voor volwassenen kan je een schaal met vers fruit neerzetten en schaaltjes, of bijvoorbeeld deze feestelijke ijshoorntjes zodat ze dit zelf kunnen opscheppen en van kunnen genieten.

Prosecco

Wil je je verjaardag extra feestelijk maken dan kan je natuurlijk ook een paar flessen prosecco meenemen voor de vrijmibo naar je werk; altijd lekker die wijn met bubbeltjes. Als extraatje kan je deze ijsklontjes maken met bijvoorbeeld fruit of eetbare bloemetjes die je glazen helemaal af maken. Scheelt weer gedoe met suikerrandjes etc.

Kant en klare traktaties voor op kantoor

Heb je geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan, of lijkt alles te mislukken dan kan je natuurlijk ook kiezen voor kant en klare traktaties om mee te nemen naar je werk. Wat dacht je bijvoorbeeld van;

  • Ferrero rocher; deze chocolade bonbons doen het altijd goed
  • Pralines; met verschillende vullingen zit er voor iedereen wel wat tussen
  • Mini tompouce van de HEMA, al dan niet met een foto van de jarige
  • Macarons in vrolijke regenboogkleuren

Meer inspiratie vind je hier.

Lees ook

Op zoek naar meer inspiratie voor traktaties; kijk dan eens bij onderstaande artikelen:

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *