Top 10 populairste buitenspeelgoed

Naast speelgoed voor binnen om mee te spelen, is er ook speciaal buitenspeelgoed. Denk bijvoorbeeld aan een step, stoepkrijt, een bal of een springtouw. Heb je een eigen tuin dan kan je ook kiezen voor een zandbak / watertafel, speelhuisje of een trampoline. Maar wat is nu het populairste buitenspeelgoed voor kinderen?

Speeltoestellen

Een speeltoestel zorgt voor uren buitenplezier, of het nou een glijbaan, schommel of klimtoestel is. Lekker spelen in een speelgoedhuisje kan natuurlijk ook! Je kunt kiezen uit (duurzame) houten speeltoestellen en lichtere kunststof toestellen. Kunststof kan verkleuren door uv-stralen, maar veel speeltoestellen hebben een anti-uv-coating.

Trampoline

Als je een trampoline kopen wil moet je bij de aanschaf rekening houden met een aantal afwegingen. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar en welke vorm past het beste in je tuin? Zo heb je keuze uit trampolines op poten of inground trampolines. Voor extra veiligheid zijn er trampolines met veiligheidsnet verkrijgbaar. Dit net maakt valpartijen nagenoeg onmogelijk. Kinderen kunnen via een trapje veilig de trampoline op.

Zandbak / watertafel

Lekker buiten spelen! Kinderen van alle leeftijden kunnen zich urenlang vermaken door te spelen met zand en water. Bouw een zandkasteel, bak zandkoekjes, gebruik je fantasie! Door te spelen met zand, water, schepjes, emmertjes, vormpjes, zeefjes en ander speelgoed wordt de creativiteit van kinderen gestimuleerd.

Een zand- & watertafel is de perfecte combinatie tussen spetteren in het water en kastelen bouwen in het zand. Doordat de tafel op de juiste hoogte is, blijven kinderen schoner dan bij het spelen in een zandbak. Daarnaast is hij eenvoudig op te bergen wanneer het spetterplezier voorbij is. Laat de fantasie van de kinderen vrije loop met een speeltafel in dinothema of in de vorm van een piratenboot.

Waterspeelgoed

Waterspeelgoed biedt uren speelplezier op warme zomerdagen en op vakantie. Met zwembadspelletjes en opblaasfiguren kunnen kinderen zich uren vermaken in het water. Waterballonnen en waterpistolen zijn ideaal om op een hete dag buiten te spelen. Of wat dacht je van waterbanen met bootjes om lekker mee te spelen.

Rolschaatsen & Skeelers

Houd je kind ervan om buiten lekker bezig te zijn en te bewegen? Dan zijn rolschaatsen of skeelers echt wat voor jou! Doordat rolschaatsen vier wielen hebben heb je meer balans. Hou je van wat stevigheid? Neem dan hogere rolschaatsen. Wil je liever scherpe bochten maken, en dus wendbaarder zijn, dan zijn lage rolschaatsen echt wat voor jou.

Skeelers, ook wel inlineskates genoemd, zijn leuk voor jong en oud. Kinderen kunnen er heerlijk mee buiten spelen wanneer het lekker weer is en voor volwassenen is skeeleren een ontzettend goede workout.

Voor de veiligheid zijn er ook nog beschermers en helmen.

Elektrische auto

Een elektrische auto, of ook wel accuvoertuig genoemd is een kleine speelgoedauto, waarin kinderen zelfstandig kunnen rondrijden door middel van een gaspedaaltje. Een 6 volt accuvoertuig kan over zowel binnen als buiten op een verharde ondergrond rijden en heeft een maximum snelheid van 3 en 4 km per uur. 12 volt accuvoertuigen zijn zowel voor een onverharde als verharde ondergrond geschikt en rijden tussen de 3 en 6 km per uur.

Is het kind nog te klein om zelfstandig te rijden? Kies voor een accuvoertuig met afstandsbediening. Sommige modellen zijn uitgerust met een versnelling, waardoor het voertuig zowel vooruit als achteruit kan rijden.

Springtouw

Een springtouw is meer dan populair kinderspeelgoed. Touwtjespringen is een effectieve training voor sporters van jong tot oud. Je verbrandt tijdens de work-out veel categorieën en versterkt je been-, bil-, buik- en armspieren. Het is een voordelige manier om aan je conditie te werken. Je vindt ze van kwaliteitsleer, maar ook van lichter en goedkoper kunststof, plastic of polyester.

Tip: het springt het fijnst als de handvaten wat groter zijn. Er zijn verzwaarde handvaten van rubber, hout of ander materiaal.

Stoepkrijt

Stoepkrijt draagt bij aan de ontwikkeling van de creativiteit van kinderen. Kinderen kunnen in de open lucht prachtige kunstwerken maken met stoepkrijt of juist spelletjes mee spelen, zoals hinkelen. Stoepkrijt is makkelijk te verwijderen door er water op te spuiten. Er is ook stoepkrijt verkrijgbaar met hoekige vormen of in spray-vorm.

Knikkers

Lekker buiten spelen met je vriendjes of vriendinnetjes. Knikkers zijn er in alle maten, zoals bijvoorbeeld de bekende bonk. Verschillende soorten en kleuren knikkers zitten meestal samen verpakt in een netje, maar je kunt ook kiezen voor een knikkernetje met allemaal vergelijkbare knikkers.

Ballen

De keuze aan ballen om mee te spelen is enorm. Ze bestaan in allerlei verschillende soorten en maten. Kies je bijvoorbeeld een voetbal, volleybal of toch een basketbal? Voor kleine kinderen is er ook een ruim aanbod aan speelgoedballen van plastic, rubber of van pluche zodat alles in huis heel blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *