Skip to Content

Hoe maak je de klassieke Italiaanse tiramisu?

In Italië is tiramisu een populair dessert dat vooral in het restaurant te krijgen is. Tiramisu is eigenlijk een toetje dat eenvoudig te maken is en bestaat uit masala, een sterke Italiaanse koffie die gedronken wordt met een lepel, en mascarpone, een zachte Italiaanse kaas.

Tiramisu recept

Hoe maak je de klassieke Italiaanse tiramisu? - Kerstliefde.nl

Tiramisu betekent letterlijk “trek mij omhoog”, en dit komt van het feit dat het een krachtige koffie bevat die ervoor kan zorgen dat je je beter voelt.

Natuurlijk kan dit ook thuis worden gemaakt, het is een perfecte manier om gasten te verwennen en daardoor geschikt voor kerst.

Een tiramisu bestaat uit een aantal lagen van koffie-drenkte lange vingers (biscuits die in Italië lange vingersworden genoemd) en een mascarpone-crème. Tiramisu wordt vaak gedecoreerd met cacaopoeder of koffiebonen.

Ingrediënten tiramisu

Om een tiramisu te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 6 eieren
 • 200 gram suiker
 • 500 gram mascarpone
 • 3 eetlepels espresso
 • 3 eetlepels rum
 • 2 pakken lange vingers (Ladyfingers)
 • Cacaopoeder

Bereidingswijze Tiramisu

 1. Begin met het maken van de crème. Klop de eieren en de suiker tot een dik en romig mengsel. Voeg dan de mascarpone toe en klop alles nog een keer goed door.
 2. Verwarm de espresso en rum in een kommetje en dompel dan de lange vingers erin. Leg de lange vingers in een platte, rechthoekige schaal en giet er dan de espresso over.
 3. Begin dan met het aanbrengen van een laag mascarpone-crème. Doe dit door de helft van het mascarpone-mengsel over de lange vingers te scheppen en het dan gelijkmatig uit te smeren.
 4. Bestrooi dan een laag cacaopoeder over de tiramisu.
 5. Leg dan weer een laag lange vingers in de schaal en giet er de rest van de espresso overheen. Laat de lange vingers even weken en smeer dan de rest van de mascarpone over de cake.
 6. Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder en zet het dan minimaal 3 uur in de koelkast zodat de cake kan opstijven.

Serveer de tiramisu met koffie of thee en geniet!

Alternatieve recepten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *