Skip to Content

Tips witte tanden; 10x van natuurlijk poetsen tot tanden bleken voor stralende glimlach

Tips witte tanden; 10x van natuurlijk poetsen tot tanden bleken voor stralende glimlach

In onze samenleving lijkt het erop dat een stralende glimlach steeds belangrijker wordt. Een mooie glimlach met witte tanden geeft namelijk een heel positieve eerste indruk en straalt zelfvertrouwen uit. Helaas hebben niet iedereen perfecte tanden en kunnen ze vaak gelig of gelig worden, het ene gebit is hier gevoeliger voor dan het andere.

Toch zijn er een aantal tips om er voor te zorgen dat je tanden witter worden / lijken. Witte tanden geven namelijk ook aan dat je je tanden goed verzorgt en dat je een gezonde mond hebt. in dit artikel geven we 10 tips voor witte tanden, zodat jij ook een stralende glimlach kunt krijgen!

Poets je tanden na iedere maaltijd

Het is belangrijk om je tanden na iedere maaltijd te poetsen, omdat er dan geen voedselresten achterblijven die je tanden vies kunnen maken of een aanslag achterlaten. Ook koffie kan bijvoorbeeld een gelige aanslag achterlaten. Rook je dan is het ook verstandig om regelmatig je tanden te poetsen..

Gebruik tandpasta met fluoride

Fluoride is een natuurlijke stof die in de meeste tandpasta’s zit en die helpt bij het voorkomen van gaatjes. Maar fluoride kan ook helpen om het verkleuren van je tanden tegen te gaan of bij het witter maken van je tanden. Het is dus zeker de moeite waard om tandpasta te kiezen met fluoride als je witte tanden wilt.

Let op je tandenborstel

Een elektrische tandenborstel is veel efficiënter in het reinigen van je tanden dan een normale tandenborstel. Een tandenborstel met een kleine kop kan helpen bij het bereiken van alle moeilijk te bereiken plekken in je mond. Zo kun je ook de moeilijk te bereiken tanden goed schoonmaken. Het kan je tanden dus ook sneller laten stralen.

Als je tandvlees gevoelig is, kun je het beste een tandenborstel met zachte haren gebruiken. Zo voorkom je dat je tandvlees geïrriteerd raakt. Masseer tijdens het tandenpoetsen ook onderaan de tand het tandvlees mee om de doorbloeding te stimuleren en mooi rood blijft zodat het contrast met de tanden beter zichtbaar is.

Gebruik een tandenbleekmiddel

Als je echt wilt dat je tanden snel witter worden, kun je een tandenbleekmiddel gebruiken. Er zijn verschillende soorten producten verkrijgbaar, dus kies er eentje uit dat bij jou past. Zo zijn er strips die je aanbrengt op je tanden, een bleekapparaat dat werk met LED licht of zelfs actieve kool. Voor dit laatste hoef je niet bang te zijn, na het tandenpoetsen spoel je het zwarte goedje zo van je tanden. Ze hebben meestal een pepermuntsmaakje, de neus wilt natuurlijk ook wat. Deze vind je hier.

Natuurlijke bleekmiddelen voor witte tanden

Wil je liever niet met chemische middelen werken? Dan kun je ook natuurlijke tandenbleekmiddelen gebruiken. Dit zijn natuurlijke ingrediënten gebruiken die je misschien al in huis hebt. Citroensap en bakpoeder zijn bijvoorbeeld twee effectieve tandenbleekmiddelen. Gebruik simpelweg een klein beetje citroensap en bakpoeder op een tandenborstel om je tanden schoon te maken en je tanden zullen al snel een paar tinten lichter zijn.

Regelmatig je mond spoelen

Een mondspoeling kan helpen bij het voorkomen van gaatjes en het verwijderen van voedselresten. Het kan je tanden dus ook witter maken.

Gebruik een tandenstoker of vlosdraad

Een tandenstoker of vlosdraad kan helpen bij het verwijderen van tandplak en voedselresten uit je mond. Het gebruik is daarom ook aan te raden als je wittere tanden wilt.

  1. Ga regelmatig naar de tandarts

Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan, zodat hij of zij je tanden kan controleren en eventuele problemen kan opsporen. Ga daarom minimaal een keer per jaar naar de tandarts.

Als je deze tips opvolgt, kun je zeker een aantal tinten witter worden. Het is belangrijk om te weten dat het niet mogelijk is om je tanden op een natuurlijke manier spierwit te krijgen, maar dat een paar tinten witter al een groot verschil kan maken. Probeer daarom eens een aantal van deze tips uit en krijg een stralende glimlach!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *