Skip to Content

Vijf tips die het leven een stuk relaxter maken

Vijf tips die het leven een stuk relaxter maken

Het leven met kinderen kan soms enorm vermoeiend zijn. Na een dag werken, de zorg voor de kinderen, dan nog koken en het huishouden. Je houdt nauwelijks tijd over voor jezelf. Nu is mij altijd geleerd dat delegeren in dat geval heel handig kan zijn.

Het is soms lastig om iets los te laten, maar daarna kan het je heel veel tijd en ruimte opleveren en minder stress. Als moeder, zeker in de huidige samenleving ‘moet’ je al zoveel. Dus waarom zou je het leven niet een stuk relaxter maken?

In het begin had ik het hier erg moeilijk mee, en voelde ik me er ook een beetje ‘schuldig’ over. Want natuurlijk kan ik het huishouden ook zelf doen, maar als ik een betrouwbare hulp kan vinden waarom zou ik dat dan niet doen?

Daarnaast als je het heel rationeel bekijkt; de tijd die het bespaart kan je vervolgens in andere dingen steken. In werk om zo meer geld te verdienen of in tijd voor je gezin en kinderen wat ook heel waardevol is! Daarom deze handige tips voor een relaxter leven.

Bezorgservice

Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik voor het eerst de boodschappen thuis laten bezorgen. Eén keer per maand deed ik de grote (en zware) boodschappen en hoe fijn is het als die allemaal aan de deur worden afgeleverd?

Ja, het kost iets extra aan bezorgkosten, maar doordat je efficiënter rekening kan houden met de aanbiedingen en niets over het hoofd ziet en niet alle folders hoeft uit te pluizen en de kans dat je in de verleiding komt om iets extra’s mee te nemen, scheelt meer geld.

Het afgelopen jaar heb ik dit een beetje laten gaan om zo meer te kunnen leven, en ik krijg toch echt het gevoel dat doordat we nu om de zoveel dagen boodschappen doen we juist meer geld uitgeven.

Naast boodschappen heb je natuurlijk ook de maaltijdenservices waarbij de ingrediënten en recepten geleverd worden en je zelf aan de slag kan. Dit is voor ons leven echt een uitkomst, zo eten we veel gevarieerder en gezonder.

Ook is het echt fijn om iedere week een aantal maaltijden aangeleverd te krijgen zodat je over het algemeen altijd wel iets in huis hebt en dus niet moeilijk hoeft te doen over wat eten we of dat je dan maar iets bestelt (wat nog altijd duurder is).

Al zijn de bezorgservices op zijn tijd ook wel heel erg fijn doordat je dan niet zelf hoeft te koken.

Wel vind ik het nadeel dat je dan vaak op tijd je bestelling moet doorgeven en nog moet wachten, dus dan is het toch sneller om zelf even te koken.

Naast boodschappen kan je ook andere dingen heem handig thuis laten bezorgen middels een abonnement zoals je mascara of wat dacht je van een inkt service zodat je nooit zonder zit?

Schoonmaakster aan huis

In de tijd dat ik vanuit huis werkte als gastouder had ik niet de tijd om ook nog het huis schoon te maken. Zeker na de lange dagen voor het zorgen van de kinderen van mezelf en een ander wilde ik het liefste gewoon op de bank neerploffen.

De woonkamer bijhouden ging nog wel, maar de keuken en badkamer, dat was een ander verhaal. En zo kwam de eerste hulp in huis. Toen zij ging verhuizen naar de andere kant van het land, kreeg ik van een vriendin de tip om een matchingsite te proberen.

Het afgelopen jaar had ik echt een heel fijne schoonmaakster, die de keuken helemaal ‘leegtrok’, de lamellen aan de kant trok en zelfs achter de oven nog schoonmaakte.

Wat baalde ik dat zij vanwege haar andere werk en leven geen tijd meer had.

In principe hebben ze een basistakenlijst om te doen, maar je kan bijvoorbeeld altijd een uurtje extra boeken om de ramen te lappen of de koelkast schoon te maken. En voor een verjaardag even extra goed de benedenverdieping te laten doen.

Oppasservice

Nog zo’n abonnement die echt wel heel erg waardevol is, omdat je nooit echt weet wanneer je een oppas nodig hebt en natuurlijk geen oom of tante, oma of opa, het oudere buurmeisje, bij een vriendin spelen of … kan.

Ik heb weleens getwijfeld om het op te zeggen, maar in zo’n ‘noodsituatie’ vooral als je op het laatste moment hulp nodig hebt omdat iemand afzegt, is dit goud waard.

Het is mij in ieder geval al een paar keer overkomen en dan is het zo fijn dat je alleen maar een mailtje hoeft te sturen en je vervolgens een paar opties krijgt aangereikt van dames die op korte termijn kunnen en je kan kiezen.

Of als je het al langer van tevoren weet, dat te regelen. Zeker als je twee kinderen hebt kan een oppas goedkoper zijn dan opvang, tenminste afhankelijk van hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt.

Luierservice / abonnement aan het begin van nieuw leven

Tot slot hoor ik steeds meer mensen over de luierservice. Gelukkig ben ik zelf uit de luierfase, maar het was iedere keer toch wel een gedoe met die luiers. Het zijn tenslotte vrij grote verpakkingen die je meesleept. Als je met de kinderwagen gaat kan je het nog even onderin slepen, maar toch.

Daarnaast wil je natuurlijk voorkomen dat je ooit zonder luiers zit. Daarom zie je steeds meer organisaties die een luierabonnement aanbieden. Zowel met wasbare luiers als wegwerpluiers. De luiers worden om de zoveel tijd thuisgebracht in de juiste maat zodat je ze altijd in huis hebt!

Daarnaast kan je natuurlijk ook gaan voor een bloemenabonnement zodat je altijd verse bloemen in huis hebt of wat dacht je van Spotify of Netflix. Ook dat is echt leven als je kinderen hebt!

Van welke services of diensten maak jij gebruik?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *