Skip to Content

Tips om er 10 jaar jonger uit te zien

Tips om er 10 jaar jonger uit te zien

Je schamen voor je leeftijd: natuurlijk hoeft dat niet. Maar oké, het is toch wel heel leuk om er jonger uit te zien! Kan je dingen doen waardoor je er jeugdiger uitziet dan je bent? Natuurlijk wel en wij laten je weten hoe!

Make up doet wonderen!

Waarschijnlijk ontzettend overbodig om te melden, maar met make up kan je heel veel doen. Je kunt je rimpels ermee wegwerken, maar ook door slim met kleurgebruik om te gaan kan je van alles bereiken. Dus lees maar snel verder voordat je aan je opmaaksessie begint!

Alles begint met de basis

Zorg dat je weet wat je doet met de kleuren van je foundation. Is je huid van nature wat roder, dan kan juist een gelere of beige foundation een uitkomst zijn. Is je huid juist wat geler? Dan kan je het ophalen met een roze foundation.

Met foundation egaliseer je oneffenheden als pigmentvlekken of ouderdomsvlekken. Heb je kringen onder je ogen? Ook die kan je enigszins wegwerken met je make up. Hier kan je een concealer voor gebruiken. Met een gezichtspoeder kan je voorkomen dat je huid gaat glanzen.

Wimpers en wenkbrauwen

Bij het ouder worden zullen je wimpers en wenkbrauwen minder zichtbaar worden. Ook dat haar krijgt namelijk minder pigment. Gebruik je mascara en wenkbrauwpotlood om hier weer kleur aan te brengen en je zult er zeker jonger mee lijken. Zijn je wenkbrauwen niet zo vol? Vollere wenkbrauwen kan je krijgen door met een oogpotlood of wenkbrauwborsteltje het in te kleuren.

Oogschaduw

Juist door te kiezen voor een oogschaduw die lichter is dan je eigen huid krijg je een frissere look!

Peelings

Af en toe een peeling zal de bovenste huidlaag verwijderen, waardoor de nieuwe huidlaag naar voren komt. Deze ziet er allicht weer frisser uit. Om zeker te weten dat je de juiste peeling gebruikt voor jouw type huid, kan je het beste overleggen met een professional.

Moisturizer

Gebruik dit dagelijks en je huid zal minder droog zijn. Rimpelvorming kan er mee verminderd worden.

Lekker geurtje

Mensen reageren op geuren. Door gebruik te maken van een parfum met een ‘jeugdige’ geur, kan je meteen jonger overkomen! Laat je eventueel adviseren door de verkoper, want ja, wat is nu eigenlijk een ‘jonge’ geur? Dat je niet de geur moet nemen die je aan je oma doet denken…dat mag duidelijk zijn!

Een mooie bril

Ook een bril kan jouw uitstraling gigantisch veranderen. Kies je een bril die mooi de wallen en rimpels rond je ogen camoufleert, dan zit je meteen goed. Probeer eens uit welke bril bij jou past. Naast het camoufleren zal de bril zelf ook de aandacht trekken en daarmee letten mensen ook al minder op de rimpels rond je ogen…Kies je voor een groot montuur dan zijn ze sowieso, zoals gezegd, minder zichtbaar!

Een andere haarkleur

Hoewel grijs steeds meer gewaardeerd wordt, kan het jou toch het gevoel geven dat je er oud door lijkt. Natuurlijk verraadt het inderdaad dat je al wat jaartjes rondloopt, maar is dat erg? Uiteraard kan je ervoor kiezen om toch je haren een mooi kleurtje te geven. Kies je voor je eigen originele haarkleur dan valt het minder op dat je geverfd bent.

Wil je toch iets anders? Je kunt beter niet gaan voor harde kleuren als rood of echt zwart. Ze hebben de neiging om de kleur van je huid minder sprekend te maken, waardoor je er juist ouder uit zal zien. Sowieso moet je opletten met donkerdere kleuren. Als we ouder worden zal onze huid bleker worden en dit zal juist nog meer opvallen.

Daarnaast zullen de grijze haren nog meer opvallen. En zal je dus nog sneller weer moeten verven. En bedenk ook wel dat verven je haar er niet gezonder op maakt! Een mooi kapsel helpt zeker om er jonger uit te zien. Volop verven maar zo een heel broos kopje krijgen is ook niet echt mooi.

Haarkapsel

Uiteraard doet ook de vorm van je kapsel veel. Overleg eens met de kapper of raadpleeg een app waarmee je meerdere kapsels kunt uitproberen!

Kleding

Natuurlijk maakt het verschil hoe je eruitziet qua kleding. Trek geen oubollige jurken aan of andere items die saai en oud overkomen. Maar overdrijf ook weer niet de andere kant op, want dat kan ook al snel overkomen als ‘dat oude mens moet zo nodig jong lijken…’ waarmee je juist een averechts effect hebt.

Kies voor kleding die qua kleur kloppen met je huidskleur en haar. Zwart zou juist de nadruk leggen op je rimpels: dus doe het niet of zorg dat je het combineert met een stralende kleur. Maar nog mooier: probeer gewoon eens iets anders dan zwart te dragen en kijk zelf of het verschil maakt!

Trap ook niet in de valkuil om langere bovenkleding te gaan dragen. Korter staat juist jonger. Wat rokken en jurken betreft: probeer eens in de winkel ofzo verschillende lengtes uit. Het is voor iedereen anders wat het beste staat. Zo kan je echt iets kiezen wat je mooi staat! En een bh die perfect zit kan eveneens een hoop doen!

Seks

Tja, het schijnt zo te zijn: mensen die vaak seks hebben zien er frisser of jonger uit! Zou je gemiddeld drie keer per week vrijen, dan kan je er tot wel 7 jaar jonger uitzien! Er is een Brits onderzoek naar geweest. Door seks wordt er namelijk gestimuleerd dat er groeihormonen aangemaakt worden. En met die hormonen blijft je huid soepel!

En dan hebben we het nog niet eens over het gelukshormoon en als je je gelukkig voelt, straal je vanzelf ook al meer. Ook zou je beter slapen. Natuurlijk geeft dat ook voordelen voor je uitstraling.

We zijn er nog niet, want ook je hart blijft gezonder én je huid krijgt een gezonde gloed. Dit komt dan allemaal weer door een betere bloedcirculatie.

Wil

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *