Skip to Content

Thuis sporten; sportmateriaal en artikelen van fitness apparaten en benodigdheden krachttraining

Thuis sporten; sportmateriaal en artikelen van fitness apparaten en benodigdheden krachttraining

Heb je een kamer over? Bouw deze met behulp van fitness materialen om tot je eigen sportschool, of maak hier ruimte voor vrij in de slaapkamer. Natuurlijk is buiten aan te raden, maar als het weer heel erg tegenzit of het lastig is om oppas voor de kinderen te vinden dan is dit een superfijn alternatief. Muziekje aan en je kunt een circuitje doen door of te wisselen of je op 1 apparaat storten. En na afloop een ijsbad om fit te blijven.

Wat onmisbaar is, is bijvoorbeeld een springtouw en het liefst een matje om buik en fitness oefeningen op te doen. Daarnaast kun je een hardloopband of crosstrainer aanschaffen om zo je eigen work-out thuis te doen.

Wees creatief

Maak gebruik van wat er al is. Heb je een trampoline in de tuin? Super, wie hier 10 minuten non-stop op kan springen heeft echt al conditie. De kinderen zullen het ook geweldig vinden als papa of mama ook op de trampoline gaat springen. Een andere: is er in het park een hoge rekstok? Ideaal om mee te nemen in je work-out.

Denk ook eens aan freerunnen: over obstakels heen springen en landen op een goede manier (het is wel aan te raden dan eerst ervaring in de zaal op te doen zodat je goed leert hoe je je handen moet neerzetten en hoe je moet landen).

Fitness materialen voor thuis

Sportmatten

Bij het kiezen van een geschikte sportmat is het belangrijk om rekening te houden met het comfort, de afmeting en de weerstand. Denk daarom goed na voor welke activiteiten, met welke frequentie en waar je de sportmat gaat gebruiken. Voor elke gelegenheid is er precies de sportmat die jij zoekt, zoals anti-slip fitnessmatten, yoga sportmatten en sportmatten voor thuisgebruik.

Springtouw

Een springtouw is meer dan populair kinderspeelgoed. Touwtjespringen is een effectieve training voor sporters van jong tot oud. Je verbrandt tijdens de work-out veel calorieën en versterkt je been-, bil-, buik- en armspieren. Het is een voordelige manier om aan je conditie te werken.

Een springtouw is er in allerlei soorten. Van eenvoudig tot professioneel, met telsysteem en calorieënmeter. Je vindt ze van kwaliteitsleer, maar ook van lichter en goedkoper kunststof, plastic of polyester.

Hoelahoep

Hoelahoepen is de nieuwste trend op fitnessgebied. Hoelahoepen is namelijk niet alleen leuk om te doen, het is ook nog eens heel geschikt om je buikspieren te trainen en om af te vallen! Hoelahoeps zijn in verschillende formaten en gewichten verkrijgbaar. Een (nog) zwakke buik of onderrug?

Kies voor een lichtgewicht hoelahoep om je core te laten wennen aan de workout. Al wat meer ervaring? Kies voor een hoelahoep met zwaarder gewicht om je buikspieren en conditie harder te laten trainen!

Weerstandsband

Met een weerstandsband train jij je lichaam niet alleen op kracht en balans, maar ook op flexibiliteit. Het trainen met fitnesselastieken is zeer simpel, je hebt namelijk alleen de zwaartekracht en je lichaamsgewicht nodig. Wat ook helpt is dat een fitnesselastiek zeer geschikt is voor zowel de beginnende als de gevorderde atleet.

Dit komt onder andere door het feit dat er bij veel weerstandsbanden een handleiding met handige voorbeeldoefeningen wordt bijgeleverd.

Pilatesring

De pilatesring is een multifunctionele ring die tijdens pilates wordt gebruikt voor oefeningen met armen, benen en rugspieren. Pilatesringen zorgen voor extra weerstand en versnellen de spierversterking.

Fitnessbal

Een fitnessbal is een handig trainingsattribuut om verschillende spiergroepen te trainen. Een ideaal trainingsmiddel voor thuisgebruik of de sportschool! Naast je buikspieren en core kun je met een fitnessbal ook je beenspieren, armspieren en balans trainen. Je bepaalt helemaal zelf welke spieren je wilt trainen en hoe intensief je traint.

Een fitnessbal is in verschillende hoogtes, afhankelijk van je lichaamslengte, verkrijgbaar. Kies de juiste fitnessbal en start zo snel mogelijk met een goede workout!

Aerobic Step

Met aerobic steps train je op een effectieve manier je been- en bilspieren. Met een aerobic fitness step kun je namelijk honderden calorieën per uur verbranden. Met een aerobic step train je al snel meerdere verschillende spiergroepen, waaronder je buikspieren. Hierdoor kun je goed in vorm raken met behulp van een aerobic step.

Balance board

Een balance board is ideaal om je balans mee te trainen. Daar komt bij dat je in vrijwel iedere ruimte je balans bord kan gebruiken zodat je niet eerst naar de sportschool hoeft. Buiten het oefenen van je balans doe je met een balanstrainer nog veel meer. Je traint namelijk ook je spierkracht en reflexen.

Dit is bij veel sporten natuurlijk heel belangrijk. Je kunt hier een balance board kopen in verschillende vormen en van verschillende materialen zoals hout, kunststof of pvc.

Battle roaps

Battle ropes zijn een populair trainingsmiddel bij crossfit en fitness. Ze worden ook wel power rope of fitnesstouw genoemd. Een battle rope is eenvoudig in gebruik en combineert intensieve cardio- met krachttraining voor het versterken van het bovenlichaam. De intensiteit van de oefeningen zijn afhankelijk van de dikte, de lengte en het materiaal van de battle rope.

Krachttraining

Er zijn verschillende krachttrainingbenodigdheden waarbij je kunt kiezen tussen halters en allerlei gewichten die aansluiten op jouw specifieke trainingsdoelen. Daarnaast is er een ruim aanbod aan halters en gewichten zoals dumbells, kettlebells, halterschijven en halterstangen. Hiermee train je verschillende spiergroepen zoals biceps, triceps, onderarmen, borst en schouders. Ook matjes en weerstandsbanden vallen hier natuurlijk onder.

Halters en gewichten

Train thuis met je eigen halters en gewichten! Bepaal zelf je work out en train aan de hand van variatie in gewicht je eigen spierkracht. Met dumbells, kettlebells, halterschijven en halterstangen train je verschillende spiergroepen zoals biceps, triceps, onderarmen, borst en schouders.

Maar ook het onderlichaam zoals je onderrug, kuiten en benen kun je trainen met behulp van deze gewichten. Kortom, met de juiste halters en gewichten is het mogelijk om je gehele lichaam in shape te brengen.

Haltersset

Train thuis met je eigen haltersets! Bepaal zelf je work out en train je spierkracht. Met haltersets train je verschillende spiergroepen zoals biceps, triceps, onderarmen, borst en schouders.

Maar ook het onderlichaam zoals je onderrug, kuiten en benen kun je trainen met behulp van gewichten. Kortom, met de juiste halterset is het mogelijk om je lichaam compleet in vorm te krijgen.

Dumpbell & Kettlebels

De dumbbell is een ideaal sportinstrument voor als je thuis aan je spierkracht wilt werken. De beginnende thuissporter kan starten met een lichtgewicht dumbbell. Wil je de intensiteit van je training opvoeren? Kies er dan voor om een set dumbbells kopen met losse gewichten. Zo kun je zelf het gewicht opvoeren en met je eigen trainingsschema meer spierkracht ontwikkelen.

De kettlebell werd het eerst gebruikt in Rusland waar hij girya wordt genoemd. De kettlebell ziet er uit als een kanonskogel met een handvat. Het is een ideaal sportinstrument om je hele lichaam te trainen en met name bedoeld voor krachttraining. Net begonnen met sporten? Gebruik dan een lichtere kettlebell. Gaandeweg kun je trainen met een steeds zwaarder exemplaar.

Krachtstation

Wil je thuis aan je kracht en spiermassa werken en niet afhankelijk zijn van een sportschool? Dan is een krachtstation, ook wel home gym genoemd, een ideale oplossing! Met een eigen krachtstation in huis bepaal je zelf je eigen work out en hoef je geen investering doen in gewichten en stangen. Met een krachtstation heb je alles in 1 en kun je naar wens alle gewenste spiergroepen trainen.

Fitnessapparaten voor thuis

Als je de ruimte hebt kun je er ook voor kiezen om een apparaat, die ze ook op de sportschool hebben staan, voor thuis te kopen. Ideaal voor als je geen tijd vindt om naar de sportschool te gaan of even tussendoor wil trainen. Steeds meer apparaten zijn gekoppeld aan een app die je resultaten bijhouden of hebben een standaard waar je een telefoon of tablet op kan zetten zodat je tijdens het sporten een film kan kijken.

Loopband

Met een loopband simuleer je het hardlopen gewoon vanuit je huiskamer. Ideaal wanneer je liever thuis wil sporten. Hier kun je een loopband kopen van verschillende merken, zoals een Kettler loopband.

Met verschillende uitvoeringen van de elektrische loopband is het mogelijk om de hellingshoek aan te passen. Een hogere hellingshoek is handig om je training nog intensiever te kunnen maken. Ook kun je kiezen voor een inklapbare loopband, zodat je zo min mogelijk ruimte kwijtraakt thuis.

Hometrainer

Een hometrainer is een eenvoudig en effectief fitnessapparaat waarmee je gemakkelijk thuis kunt trainen. Hierdoor kom je snel aan je dagelijks benodigde beweging. Hier kun je een hometrainer kopen van verschillende merken zoals een Kettler hometrainer of Tunturi hometrainer.

De hometrainers met display en computer hebben verschillende programma’s waarmee je jezelf kunt uitdagen. Ook kun je kiezen voor een opvouwbare hometrainer zodat deze zo min mogelijk ruimte in beslag neemt in je woning.

Crosstrainer

Met een crosstrainer train je je gehele lichaam op een eenvoudige manier. Een crosstrainer wordt veelal gebruikt om vet te verbranden en om conditie op te bouwen. Een crosstrainer kopen is daarom een goed idee om thuis je lichaam in shape te brengen of te houden.

Bepaal je eigen tempo en train op je eigen niveau naar een persoonlijk trainingsdoel toe! Er worden verschillende merken aangeboden zoals een Tunturi crosstrainer of Kettler crosstrainer.

Spinningfiets

Een spinningfiets is een eenvoudig en effectief fitnessapparaat waarmee je gemakkelijk thuis kunt trainen. Spinningfietsen, ook wel spinbikes genoemd, helpen je om je vetpercentage te verlagen en dankzij de cardiotraining bouw je ook een goede conditie op.

Afvallen met een spinfiets gaat door de hoge intensiteit en de verschillende opties snel en effectief. Zo simuleer je het wielrennen terwijl je gewoon lekker thuis aan het sporten bent.

Roeitrainer

Een roeitrainer, ook wel een ergometer genoemd, is één van de meest efficiënte apparaten om je conditie mee te trainen. Een roeitrainer kopen is een goede investering als je lekker thuis je hele lichaam wilt kunnen trainen. Er worden vele uitvoeringen aangeboden van verschillende merken.

Zo kun je bijvoorbeeld een Ketller roeitrainer of Tunturi roeitrainer kopen. Naast het verbeteren van je conditie helpen roeitrainers je ook sterker en gezonder te worden.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *