Skip to Content

Opties om thuis geld te verdienen 

Opties om thuis geld te verdienen 

Thuis geld verdienen: kan dat? Ja hoor, natuurlijk kan dat. Niet ieder type werk zal meteen een heel salaris opleveren, maar er zijn wel degelijk manieren om ook dat voor elkaar te krijgen. Zoek je werk voor thuis om erbij te doen en een extra centje bij te verdienen, dan zijn er nog meer mogelijkheden. 

Verdien geld met je blog

Geld verdienen met je blog kan zowel een zakcentje opleveren, maar als het allemaal lekker loopt én je er veel tijd insteekt, dan kan het zelfs een mooi salaris opleveren. Schrijf interessante blogs waar mensen graag naar terugkomen, want je moet natuurlijk wel bezoekers hebben om er geld mee te verdienen. Je geld verdien je dan op verschillende manieren, bijvoorbeeld:

  • Via advertenties.
  • Je kunt links plaatsen naar bedrijven, die jou daarvoor betalen.
  • Je kunt affiliate links plaatsen. Koopt iemand via die link iets bij, bijvoorbeeld, Bol.com dan krijg jij hier een vergoeding voor. 
  • Je kunt anderen de kans geven om op jouw blog een artikel te plaatsen en ze daar dus voor laten betalen.
  • Bedrijven kunnen jou in opdracht een artikel laten schrijven over hun product, waar jij uiteraard voor betaald krijgt.
  • Je verkoopt je eigen producten via je blog. Welke kan je bij onderstaande ideeën zien.

Schrijf je eigen e-book of boek

Hou je van schrijven of heb je een hobby waar je veel van afweet? Misschien heb je veel kennis over een onderwerp waarmee je mensen kunt helpen? Kortom: heb je iets te vertellen dan is het schrijven van een e-book een idee. Je kunt dit verkopen via je eigen site. Of je laat anderen het verkopen.

Daar zijn sites voor, zoals Paypro. Daar kan je trouwens ook naar toe als je op zoek bent om dingen voor anderen te verkopen met jouw site. Is het van een omvang dat je er best een boek van kunt maken? Je kunt dit proberen door het zelf uit te geven en dit via Bol.com te verkopen. Dat kan ook met je e-book. 

Verkoop DIY-producten

Heb je een hobby als sieraden maken, haken of misschien wel figuurzagen? Waarom zou je dan geen producten maken om te verkopen? Je vindt het leuk om te doen én je kunt er nog geld mee verdienen ook! Dit kan opnieuw via je eigen site, maar ook dit kan je via andere kanalen verkopen. Etsy bijvoorbeeld. Het grote voordeel via een dergelijk kanaal is de vindbaarheid.

Zij zijn zo’n grote speler dat ze sneller gevonden worden. Het nadeel is dan weer wel dat je maar een kleine schakel in het grote geheel bent. Heb je echter niks met een eigen site en al het werk wat daarbij komt kijken om het goed te doen, dan zou het een optie kunnen zijn.

Handelen in tweedehands goederen

Koop en verkoop tweedehandsspullen. Natuurlijk op zo’n manier dat je verkoopt voor een hogere prijs. Dit kan je puur vanuit huis doen door slim via marktplaats en dat soort sites (denk ook aan de lokale groepen op Facebook!) in te kopen en het daarna weer te verkopen. Of struin op je vrije dag rommelmarkten af en koop daar mooie spulletjes die je vervolgens weer verkoopt via marktplaats. 

Schrijven voor anderen

Op internet kan je platformen vinden waar je in opdracht stukjes kunt schrijven, waar je voor betaald krijgt. Dit is vooral leuk om als zakcentje erbij te doen. Het zijn meestal kleine artikelen en wat je ervoor krijgt betaald is ook niet altijd de hoofdprijs. Voordeel is wel dat je zelf bepaalt hoe veel en hoe vaak je schrijft én welke opdrachten je neemt. Een prima aanbieder hierin is Textbroker. Iedere week is er een uitbetaalmoment en als je meer dan 10 euro hebt verdiend kan je aangeven dat je uitbetaald wilt krijgen. 

Verdienen met YouTube

Misschien ben je niet zo’n schrijver, maar kan je wel leuke filmpjes maken? Ook daar kan je prima geld mee verdienen. Je kunt je aanmelden bij YouTube partnerprogramma. En dan kan je verdienen met advertenties die getoond worden bij jouw filmpje. YouTube wil wel weten dat je ook echt bekeken wordt, dus er zijn wel eisen waar je aan moet voldoen. Overigens kan je je filmpjes dan ook weer promoten op je blog…

Enquêtes invullen

Je kunt ook geld verdienen door enquêtes in te vullen. Dit doe je gewoon online en je kunt dan betaald krijgen in contanten of cadeaubonnen. Je selecteert zelf de vragenlijsten die je wilt invullen. Ook dit is natuurlijk geen baan, maar wel leuk voor een extraatje.

Inpakwerk 

Er zijn thuiswerkcentrales die inpakwerk aanbieden wat je vanuit huis kunt doen. Natuurlijk moet je even opletten of het bedrijf wel betrouwbaar is, die dit aanbiedt. Want je wilt wel echt betaald worden, natuurlijk. Je kunt hiervoor de reviews op internet in de gaten houden. Online kan je zoeken naar centrales of hou lokale weekbladen in de gaten.

Soms willen daar ook advertenties in staan. Ga nooit in zee met bedrijven waarbij je tegen betaling moet inschrijven. Je wilt geld verdienen en niet uitgeven, toch? En de kans is groot dat juist dit soort bedrijven niet te vertrouwen zijn! Zij gaan met jouw inschrijfgeld aan de haal en je ziet er nooit werk voor terug.

Virtual Assistent

Je kunt ook virtual assistent worden en daarmee echt een salaris verdienen. Jij doet werk voor een bedrijf waarbij jij dus dit gewoon vanuit huis doet. Je laat je inschrijven bij de Kamer voor Koophandel. Je bent dan dus werkzaam als zzp’er en je verhuurt jezelf aan bedrijven, zeg maar. Een VA (zoals het afgekort wordt) kan van alles doen, maar het zijn meestal administratieve taken.

Bijvoorbeeld de mail bijhouden of de agenda van de werkgever. Je kunt vergaderingen notuleren of nieuwsbrieven schrijven. Je kunt dus alle kanten op en het is maar net waar jij goed in bent. Op zich hoef je hier geen opleiding voor te hebben, maar er zijn wel opleidingen voor te vinden. Groot voordeel is de vrijheid die je hebt qua werktijden. En dat je dus ‘echt’ aan het werk bent. Het is geen kruimelwerk, zullen we maar zeggen. 

Eigen bedrijf starten

Natuurlijk kan je als zzp’er op nog veel meer manieren zelf aan de slag vanuit huis. Zeker werkzaamheden waarbij je alles online kunt doen, zijn simpel vanuit huis te doen. Een paar voorbeelden van een bedrijf wat prima vanuit huis werkt:

  • Tekstbureau
  • Webdesign
  • Grafisch ontwerpen
  • Een eigen webshop beheren
Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *