Skip to Content

Hoe werken tarot kaarten?

Hoe werken tarot kaarten?

Veel mensen hebben wel eens iets over tarot kaarten gehoord. Met tarot kaarten kun je een helder licht schijnen op verschillende zaken. Daarnaast kunnen tarotkaarten ook antwoord geven op prangende vragen of levensvragen waar jij al een tijdje mee rondloopt.

Tarot kaarten zijn in veel mysterie gehuld waardoor niet iedereen weet hoe tarotkaarten precies werken. En waar komen tarot kaarten eigenlijk vandaan? Lees snel verder om achter het antwoord op deze vragen te komen.

De oorsprong van tarot

Tarot kaarten worden vaak al snel in verband gebracht met het in kaart brengen van de toekomst. Toch is dit niet het enige waar een helderziende tarot kaarten voor gebruikt.

Waar tarot kaarten oorspronkelijk vandaan komen is niet precies duidelijk. Er zijn mensen die beweren dat de oorsprong van tarot kaarten in India ligt, anderen beweren weer dat de kaarten uit Italië komen.

Waar de kaarten precies vandaan komen, weten we eigenlijk niet. Wel is het duidelijk dat het kaartspel voor het eerst in Europese documenten is opgedoken is in de 13e eeuw. De bekendste tarot kaarten stammen uit de 15e eeuw. Tarot kaarten zijn dus al een behoorlijke tijd aanwezig en worden dus al eeuwenlang gebruikt.

Meer inzicht in het leven

Het leggen van tarot kaarten wordt voornamelijk voor waarzeggerij gebruikt. Je kunt tarotkaarten dan ook zien als een belangrijk hulpmiddel om meer inzicht in het (dagelijks) leven te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld inzicht krijgen in zaken die gericht zijn op de liefde, het werk, je eigen ontwikkeling of het bewustzijn.

Tarotkaarten zijn voorzien van allemaal verschillende afbeeldingen die voor iedereen een heel andere betekenis kunnen hebben. De afbeeldingen van de kaarten maken indruk op het onderbewustzijn waardoor er verschillende emoties opgeroepen kunnen worden.

Je wordt hierdoor als het ware door de kaarten met jezelf geconfronteerd, waardoor je jouw vragen vanuit het onderbewustzijn kunt beantwoorden.

Je bent zelf verantwoordelijk

Iedere tarotkaart wordt dus door iedereen anders geïnterpreteerd. Meestal wordt dit gedaan aan de hand van de eigen levenservaring. Tarotkaarten helpen om meer inzicht in het leven te krijgen. Toch is het belangrijk dat je de kaarten niet als leidraad voor het leven gebruikt.

Door veel mensen wordt benadrukt dat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw eigen leven en de verschillende keuzes die je iedere dag maakt. Gebruik de kaarten dus om meer inzicht in jouw verleden, heden en toekomst te krijgen, maar let wel goed op je eigen verantwoordelijkheid.

Tarotkaarten leggen

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren hoe je tarotkaarten kunt leggen. Zo kun je de kaarten bijvoorbeeld open of gesloten leggen. Als je de kaarten open legt kun je meteen aan de slag om verbanden en conclusies te leggen.

Bij een gesloten legging moeten de kaarten nog omgedraaid worden waardoor er wat meer spanning ontstaat. Verder kun je de kaarten in een Keltische kruislegging leggen, in een hoefijzerlegging, in een driekaartlegging of op een andere manier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *