Skip to Content

Taco bowl recept met Mexicaanse groenten en gehakt

Taco bowl recept met Mexicaanse groenten en gehakt

De traditionele poké bowlrecepten zijn met vis, persoonlijk ben ik daar geen liefhebber van. In New York eerder dit jaar hadden ze gelukkig ook andere varianten en dat was echt heerlijk!

Toen ik eerder de Taco bowl voorbij zag komen in een gastblog moest ik dat gewoon een keer proberen.

Ik heb alleen naar de foto gekeken en verder zelf gekeken naar wat wij lekker vinden en dat gebruikt. Echt een recept / heel ingewikkeld is het niet; het is vooral snijden, rijst koken en vlees bakken en bij elkaar in een schaal stoppen.

Ideaal dus als het zomer is en je vanwege de warmte geen zin hebt om te koken. Sterker nog, je zou de rijst dan prima achter kunnen houden en wat meer tacochipjes of salade toevoegen. Ik had een foto op Instagram geplaatst en kreeg de vraag wat het recept was. Dus bij deze 😉

Ingrediënten taco bowl

Voor een gezin van vier personen heb ik gebruikt;

 • Halve zak 300 gram tacochipjes
 • Rijst (helft van wat je normaal voor 4 personen gebruikt; ik heb zilvervliesrijst gebruikt, maar andere soorten kan ook)
 • 500 gram gehakt
 • 1 rode ui
 • 1 rode peper
 • Koriander
 • Rode paprika
 • Blikje maïs
 • Cherrytomaatjes
 • Gemengde salade
 • Limoensap
 • Gehaktkruiden zonder zout

Eventueel zou je nog wat kaas kunnen toevoegen, ik had dit wel klaar liggen zowel cheddar als geraspte kaas, maar we besloten dit achterwege te laten en dat bleek ook niet nodig.

Ook lekker in combinatie met een verse salsa, guacemole of een bonenmengels.

Bereiding

Als eerste heb ik de pan met water opgezet om de rijst te koken. Hier heb ik verder niets mee gedaan, alleen afgegoten nadat het rijst gaar was.

Vervolgens heb ik een rode uit gesneden en een rode paprika en samen met wat olijfolie in de pan gebakken. Daarna de gehakt toegevoegd en de kruiden tot alles gaar was. Als laatste heb ik de gesneden koriander toegevoegd om het net wat frisser en meer smaak te geven.

Ondertussen heb ik de paprika gesneden en de maïs laten uitlekken. Ik heb ervoor gekozen om deze niet aan te bakken of iets dergelijks.

Eigenlijk is het daarna al klaar; de zak sla openmaken, cherrytomaatjes even afspoelen en de kom vullen. Als eerste heb ik de rijst gedaan, daarna de sla, vervolgens de chipjes, daarna het gehaktmengsel en tot slot de tomaatjes, paprika en maïs.

Oordeel

Toen ik eerder de Taco bowl voorbij zag komen in een gastblog moest ik dat gewoon een keer proberen.

Toen was het tijd om het de kinderen voor te schotelen; toen zij de chipjes zagen kregen ze meteen grote ogen. Dat lusten ze wel, die waren dus ook als eerste op 😉 Daarna werden de tomaatjes opgesnoept.

Normaal krijg ik altijd gezeur als alles door elkaar zit, nu zat het naast elkaar en was er ruimte ontstaan dus hebben ze alsnog alles door elkaar gemengd 😉 De kommetjes gingen in ieder geval helemaal leeg en dat zonder gezeur over de inhoud. De taco bowl, of een andere bowl gaan we dus zeker vaker gebruiken!

Tip: Ook een aanrader zijn deze Big Mac Taco’s!

Hebben jullie al eens een taco bowl gemaakt?

Meer taco bowl recepten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *