Sweet Chili Chicken Wrap recept

 Aardappelpuree uit een pakje is veel sneller klaar dan als je eerst nog aardappels moet schillen. Wel zo fijn als er ook nog kinderen rondkruipen of beginnen te jengelen omdat ze op dat moment willen gaan eten.

Deze maand ga ik het echter anders doen. Ik zal vijf recepten delen van gerechten die ik, zo goed als helemaal, zelf heb bereidt zoals deze sweet chili chicken wrap. Ik hou een kleine slag om de arm.

Bijvoorbeeld zelf pasta maken lijkt me een leuk projectje maar zie ik zo snel nog niet gebeuren. Niet helemaal pakjes vrij dus. 

Sweet Chili Chicken Wrap

Dit recept is gebaseerd op de sweet chili chicken wrap, vergelijkbaar met die van de MacDonalds. Ik vind het zo jammer dat ze deze momenteel niet in het assortiment hebben. Dit is echt een van mijn favorieten.

Goede reden om zelf eens een poging te wagen. Al moet ik gelijk bekennen dat ik een beetje vals speel door kant en klare wraps en chili saus te gebruiken. Voor de kip heb ik wel zelf schnitzels gemaakt.

Ingrediënten sweet chili chicken wrap

  • Kipfilet
  • Ei
  • Paneermeel (of zeer fijn gekruimelde broodkruimels)
  • Wrap
  • IJsbergsla (Romeinse sla kan ook)
  • Rode ui
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Chilisaus
  • Olijfolie
  • Peper & zout

Bereiding sweet chili chicken wrap

Het meeste werk zit hem in het maken van de schnitzels. Hiervoor heb je een kipfilet nodig die je zo goed mogelijk uitgespreid neerlegt.

Vaak zit er aan de onderkant een klein stukje, dit kan je er het beste vanaf snijden zodat je hem goed plat kan neerleggen.

Heel voorzichtig snijdt je hem dan met een vleesmes horizontaal door midden zodat je twee schijfjes overhoudt. Deze leg je op een vershoudfolie en vouwt dit dubbel. Hier sla je op met een vleeshamer, of bij gebrek daaraan een koekenpan zodat het goed platgeslagen wordt.

Op een bordje leg je een geklutst ei en op een ander bordje strooi je de paneermeel. Je begint met de kipschnitzel te bestrooien met zout en peper en vervolgens aan beide kanten in de paneermeel te leggen. Daarna in het ei en tot slot nog twee keer in de paneermeel.

Als je daar klaar mee bent bak je het in een pan zodat het goed gaar wordt. Het paneermeel zorgt er wel voor dat er vrij veel olie wordt opgenomen.

Als het vlees gaar is en er een lekker krokant korstje op zit. Zelf bak ik altijd eerst even op hoge temperatuur en laat het daarna door garen met een deksel op een lager vuurtje.

Als de schnitzel gaar is leg je het op een keukenpapiertje zodat het vet er een beetje uit kan trekken en kan afkoelen. Als ‘gezonder’ alternatief kan je ook kiezen voor drie bordjes met bloem, ei en gecrushte cornflakes.

Ondertussen begin je met de wrap. Hiervoor was je de ijsbergsla, tomaat en komkommer. Snijdt dit in plakjes, net zoals de rode ui. Bij de M zouden ze er eerst mayonaise overheen smeren zodat het lekker creamy wordt.

Zelf ben ik daar geen voorstander van, dus sla deze stap over. Je begint in het midden van de sweet chili chicken wrap met een bedje van ijsbergsla, met tomaat, komkommer en rode ui naar smaak. 

Als je klaar bent snijdt je de schnitzel in reepjes en verdeel je dit over de wrap. Vergeet vooral de chilisaus niet.

Tot slot begint het oprollen; De truc, om te voorkomen dat alles er aan de onderkant weer uitvalt. Is door eerst de rechterzijde naar binnen te vouwen, dan de onderkant ietsjes naar boven te vouwen en tot slot de linkerzijde goed strak zodat je een rol krijgt.

Ik merk dat ik stiekem toch meer kant en klare ingrediënten gebruik voor deze sweet chili chicken wrap dan ik had verwacht. Volgende keer maar iets meer op letten dus. Welke gerechten je de komende maand nog meer kan verwachten?

Daar ben ik eerlijk gezegd nog niet helemaal over uit. Als ik de tijd er voor vrij kan maken ga ik in ieder geval voor oma’s tomatensoep en een stoofpotje. Misschien ook nog iets van een dessert.

Wil je ook nog meedoen? Zo heel moeilijk is het niet. Je kiest zelf vijf gerechten uit die je wilt gaan maken van scratch, of kijkt er wat op je pad komt.

Wat is jouw favoriete gerecht van de MacDonalds? Hebben jullie de sweet chili chicken wrap al eens geproefd?

16 gedachten over “Sweet Chili Chicken Wrap recept

  • 03/01/2015 om 09:05
    Permalink

    dit neem ik altijd bij de mac, echt mijn favoriet…
    stom dat ik er nooit aan gedacht heb hem zelf te maken…

    Beantwoorden
    • 03/01/2015 om 09:06
      Permalink

      Leuk dat hij bij jouw ook favoriet is! Jammer dat hij niet standaard in het assortiment zit.

      Beantwoorden
  • 03/01/2015 om 09:13
    Permalink

    Jaaa de chicken wrap, lekker! Die kies ik ook vaak bij de Mac. Leuk om te zien hoe je die zelf maakt. Was het makkelijk te maken?

    Beantwoorden
    • 03/01/2015 om 09:23
      Permalink

      Ja, veel makkelijker dan ik dacht. Heb de schnitzels gemaakt terwijl ik ook nasi aan het maken was. Dat is nog het meeste werk.

      Beantwoorden
  • 03/01/2015 om 09:50
    Permalink

    De wraps zo’n echt heel makkelijk om te maken! En als je ze eenmaal hebt gemaakt. … Dan smalen de anderen nergens naar. …
    300 gr bloem
    250 ml handwarm water
    40 gr zachte boter
    1 tl zout

    Meng boter met bloem en zout en steeds beetje bij beetje het water erbij Tot je n bal deeg hebt. Verdeel deze in 12 gelijke stukken. Doe wat bloem op het aanrecht en rol de ballen Tot hele dunne tortillas. Bak deze heel even (ong 1 minuut?) in n pan zonder boter. Bewaar ze opgerold in aluminiumfolie.

    Beantwoorden
    • 03/01/2015 om 11:25
      Permalink

      Bedankt voor de tip, nooit bij stil gestasn eigenlijk. Voor de volgende keer.

      Beantwoorden
  • 03/01/2015 om 11:20
    Permalink

    Ziet er lekker uit! En volledig home made is gewoon de volgende stap 😉

    Beantwoorden
  • 03/01/2015 om 11:45
    Permalink

    Ziet er goed uit!!! Die ga ik misschien ook wel eens maken…

    Beantwoorden
  • 03/01/2015 om 16:38
    Permalink

    Oeh, dat ziet er uit als iets wat mijn kinderen heeeeeel erg lekker gaan vinden. Ik bewaar het recept!!

    Beantwoorden
  • 03/01/2015 om 22:01
    Permalink

    Vorig jaar zijn we begonnen met koken zonder en pakjes en zakjes en eerst kostte me dat best wat tijd/energie/geduld maar nu merk ik dat het een routine aan het worden is. Het allerleukste vind ik dat je steeds creatiever wordt: dat je leert met welke kruiden je een Mexicaanse of Italiaanse smaak krijgt en dat je denkt “o, maar dat kan ik ook wel even zelf maken’. Nooit gedacht dat ik op dit punt zou komen 🙂

    Beantwoorden
  • 10/01/2015 om 08:24
    Permalink

    Deze wraps heb ik donderdag gemaakt, en het was lekker. Wat zeg ik, duivels lekker!
    Mijn kinderen wilden gelukkig alleen een droge wrap, dus bleef er des te meer voor mij over :-))
    Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *