Skip to Content

Surprise party organiseren; activiteiten & tips ideeën voor thuis

Surprise party organiseren; activiteiten & tips ideeën voor thuis

Een verrassingsfeestje organiseren is ontzettend leuk om te doen. Of het nu om een oudere jubilaris gaat, een vrolijke dertiger of een kind: een surprise party is altijd leuk. Hoe pak je dit nu aan en hoe maak je het origineler dan stiekem in een kamer zitten wachten tot de jarige thuiskomt?

Niet verklappen!

Uiteraard geldt voor ieder feestje dat je het geheim moet zien te houden. Ga je het surprise feestje zelf of met een klein clubje organiseren, dan is het misschien wel zo verstandig om niet al te lang van tevoren het bekend te maken aan de rest.

Want de kans dat iemand zijn mond voorbij praat is dan alleen maar groter. Aan de andere kant moet je ook weer niet te lang wachten want anders heeft iedereen alweer andere afspraken staan.

Groepsapp aanmaken

Wil je regelmatig met de hele club overleggen dan is een geheime groepsapp uiteraard een uitkomst. Zo wordt iedereen direct op de hoogte gehouden en kun je met elkaar simpel overleggen zonder dat het onderwerp van het feest argwaan krijgt. Zo hoef je immers niet nog stiekem met elkaar te gaan staan fluisteren waar hij of zij bij is…

Doe iets leuks

Een surpriseparty is toch vooral bedoeld om iemand aangenaam te verrassen. Ga dan ook geen dingen doen waarvan je weet dat hij of zij het niet leuk zal vinden! Probeer juist erachter te komen wat deze persoon wel leuk zou vinden om eens te doen.

Als je daar dan iets mee kunt beginnen op het feest zelf of dat jullie dat cadeau kunnen doen, dan maak je het helemaal tot een groot succes!

Ontvoeren van de jarige

De jarige of jubilaris of wie dan ook zal dus verrast moeten worden. Je kunt hem of haar dus niet uitnodigen om ergens heen te komen. Of als je zijn eigen huis wilt omtoveren tot een feestvertrek, kun je hem ook niet zomaar even op straat zetten.

De jarige zal dan ook ontvoerd moeten worden. En dat ook nog eens zo dat hij helemaal niet doorheeft dat hij ontvoerd wordt!

Hoe pak je zoiets aan? Het meest ideale is als je hem (of haar uiteraard) kunt uitnodigen om iets samen af te spreken. Zo weet je zeker dat hij geen andere afspraken plant voor die dag. Vervolgens haal je hem op en rijd je zogenaamd daarheen waar jullie heen zouden gaan, alleen kom je dus ergens anders uit…

Wat ga je doen?

Afhankelijk van de reden van het surprise feestje, de leeftijd en de interesses van de persoon zijn er heel veel mogelijkheden. We geven even een paar ideetjes. Maar het mag voor zich spreken dat eigenlijk alles gewoon kan, zolang het maar past bij de gelukkige!

Feestje op de stoep

Niet alleen leuk als er weer eens allerlei maatregelen zijn waardoor er niks kan, een surprisebus voor de deur is gewoon leuk. Deze discobus komt opeens voor rijden en dan komt er een DJ, soms ook nog een muzikant, uit de bus en die maken er even een feestje van. Je zou dit prachtig kunnen gebruiken om een surpriseparty te starten.

Als de bus er is, komen er opeens van alle kanten vrienden en familie aanlopen en na het vertrek van de bus feesten jullie dan nog lekker verder. Dit is vooral te doen als mensen uit hetzelfde huishouden het feestje (ook) regelen. Zij kunnen dan zorgen dat er van alles achter de schermen klaar staat voor de feestvreugde.

Zaaltje huren

Een zaaltje huren is niet moeilijk om te doen. De jubilaris of jarige meenemen naar dat zaaltje dus ook niet, zoals hierboven al omschreven. In het zaaltje zijn natuurlijk alle gasten al aanwezig. Ontzettend leuk als er dan ook nog van alles gebeurt.

Leuke voordrachten kunnen een idee zijn. Een DJ of livemuziek zodat er gedanst kan worden. Maar je kunt ook denken aan andere entertainers.

Zijn er vrij veel kinderen bij het gezelschap? Denk dan eens aan een zaaltje huren bij een speeltuinvereniging. Bij veel speeltuinverenigingen is dit mogelijk. De kinderen kunnen dan lekker veilig omheind buiten spelen!

Ergens naar toe

Houd de gelukkige wel van spanning en achtbanen? Dan is een feestje in een attractiepark uiteraard leuk. Een dierentuin voor het kind wat gek op dieren is. En zo kun je nog wel even doorgaan. Nu kan het uitje op zich al een surprise zijn.

Maar je kunt het nog veel leuker maken! Nodig de mensen uit die erbij moeten zijn en zeg waar ze op jullie wachten. In een betaald park kun je vragen of jullie ergens een eigen zaaltje kunnen afhuren. Of dat er een paar tafels in een restaurant voor jullie gereserveerd staan.

De verwondering zal groot zijn als bij binnenkomst er opeens heel veel bekenden zitten! Maar je kunt dit ook afspreken als je gewoon naar zee of het bos gaat.

Spreek een plek af waar jullie elkaar zullen ontmoeten. Een bepaalde open plek in het bos of bij paal 14 op het strand. Grote picknickmand mee en we gaan ervoor! Of zoek ter plekke een strandhuis of pannenkoekenhuisje of iets dergelijks op en ontmoet elkaar daar!

Feestje thuis

Ga je toch liever voor een feestje bij de jarige thuis? Natuurlijk kan dat ook heerlijk zijn. Zorg dat je genoeg eten en drinken meeneemt. Dat de jarige (of wie dan ook) ook echt niet ergens anders heen gaat (dus iemand spreekt gewoon iets met hem af) en dat je een sleutel hebt om stiekem het huis in te kunnen gaan.

Natuurlijk versieren jullie het huis, dus neem decoratiemateriaal mee. Het is ook heel leuk om de jarige even onder de confetti te bedelven als ze nietsvermoedend thuiskomt.

Wat doe je voor de muziek? Maak je een afspeellijst op Spotify of huur je zelfs een DJ in? Bedenk wel dat niet iedereen het leuk vindt als iemand zo maar bij hem thuis naar binnen loopt.

Denk jij dat deze persoon het eigenlijk helemaal niet zo leuk zal vinden? Kies dan voor iets anders!!! En vergeet ook niet dat het ook leuk moet blijven! Vier je het dus bij iemand thuis? Dan ruimen jullie ook alles weer netjes op voordat je weer vertrekt!

Meer tips en ideeën voor het organiseren van een surprise party vind je hier.

Wil

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *