Skip to Content

Styling tips voor de perfecte look tijdens de feestdagen?

De jacht op pre-loved items wordt steeds groter, Vinted is hiervoor the place to be. Ook juist nu met de feestdagen voor de deur is het ideaal voor het scoren van een unieke look. Je weg banen door het enorme aanbod op Vinted is niet voor iedereen zo gemakkelijk, dus vroegen wij styliste (en Vinted fanaat) Pip Peters om haar tips & tricks met ons te delen. Pip is groot fan van vintage en spendeert veel tijd op het platform. Een groot deel van haar kast bestaat uit op Vinted gescoorde items. Hoe ze dat doet lees je hieronder!

Begin doelgericht

De keuze is reuze op Vinted, dus om de juiste weg in te slaan tijdens de zoektocht naar bijvoorbeeld de perfecte oud & nieuw outfit is het de kunst de missie doelgericht te beginnen. Zo kan je zoeken op ‘mini-jurk met glitters’ i.p.v. ‘jurk’ of ‘metallic zilveren hakken’ ipv ‘schoenen‘. Op die manier begin je je Vinted speurtocht met een missie.

Filteren, filteren en nog meer filteren

Oke, missie ‘oud & nieuw’ outfit bemachtigen is doelgericht van start gegaan. Maar hoe nu verder? Go filter! Door specifiek op zoek te zijn gegaan naar bijvoorbeeld die ‘mini-jurk met glitters’ heb je al de nodige items geëlimineerd, maar we doen er nog een schepje bovenop.

De filterfunctie op Vinted is je beste vriend. Hiermee voorkom je een gebroken hart nadat je verliefd bent geworden op een item, maar deze niet in jouw maat is óf ver boven je budget. Zo kun je de zoektocht bij Vinted onder andere specificeren op maat, prijs en/of merk. Gelukt? Sla deze gedetailleerde filtersessie dan op door op het vlaggetje te klikken. Hieronder vertelt Pip je waarom.

Sorteren kun je leren

De ‘oud & nieuw’ missie loopt op rolletjes – so far. Maar, soms hebben mooie dingen tijd nodig. Laat je niet ontmoedigen als je tijdens je eerste zoeksessie niet vindt wat je zoekt. Dagelijks komen er honderden nieuwe items online op Vinted. Dit is waar de opgeslagen filtersessies van pas komen!

Wanneer je, bijvoorbeeld de volgende dag, begint aan de tweede poging kan je de ‘sorteerfunctie’ gebruiken om de items te rangschikken van nieuw naar oud. Op die manier voorkom je dat je opnieuw moet scrollen door items die je eerder bent tegengekomen. Zelf rangschikt Pip de items ook vaak op prijs, “en dan het liefst van laag naar hoog: mooie dingen hoeven niet duur te zijn namelijk ;-)”.

Vind ’t leuk

Ben je een item tegengekomen dat je aanspreekt? Sla het dan direct op als favoriet. Zo is het gemakkelijk terug te vinden als je nog even verder wilt zoeken en kunnen vervolgens alle favorieten met elkaar vergeleken worden. Items met hartjes bestempelen zorgt er bovendien ook voor dat er suggesties zichtbaar worden op de Vinted homepage waardoor je een speciaal voor jou gepersonaliseerde homepage krijgt op basis van jouw smaak!

Verder kijken

“Misschien wel een van mijn beste tips… Klik door naar de pagina van de verkoper!”. Heb je die ene perfecte ‘mini-jurk met glitters’ gevonden en is de missie ‘oud & nieuw’ outfit geslaagd? Neem dan nog een kijkje op het account van de verkoper. Wellicht verkoopt deze persoon meer items waar jij graag de nieuwe eigenaar van wordt, winnen!

Pip adviseert ook nooit een item uit je favorieten-verzameling te verwijderen, ook niet als het al verkocht is. Op deze manier kan je zo nu en dan spieken of de verkoper nieuwe items heeft toegevoegd en blijft je gepersonaliseerde homepage intact. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk het account te gaan volgen.

Bundelen

Heb je iemand gevonden waarvan je meerdere pareltjes wilt kopen? Vraag een bundel aan! Zo kan je direct alle items in één klap van jou maken en vaak ook nog met een fikse korting. Heeft de verkoper geen automatische ‘bundel-korting’ ingesteld? Dan is het tijd om jouw charmes in de strijd te gooien en te gaan beginnen met ‘afdingen’.

Sharing is caring

De magie van Vinted zit volgens Pip in het nieuw leven inblazen van pre-loved items, maar ook in de interactie tussen koper en verkoper. “Ieder stuk heeft zijn eigen verhaal en precies dat vind ik bijzonder. Zelf stuur ik regelmatig foto’s naar de verkoper om te laten zien hoe ik hun items heb gestyled. Hierdoor ontvang ik vaak de mooiste verhalen en krijg ik een kijkje in het vorige leven van mijn nieuwste aankoop”.

Dus, neem een voorbeeld aan Pip en begin je zoektocht naar pre-loved items op Vinted. Juist nu met de feestdagen voor de deur is tweedehands een goede eerste keus. Niet alleen voor het vinden van feestelijke outfits, maar denk ook eens aan het scoren van tweedehands cadeautjes en decoraties voor in huis!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *