Skip to Content

Strijkvrije overhemden; beste kreukvrij blouse die je niet hoeft te strijken

Strijkvrije overhemden; beste kreukvrij blouse die je niet hoeft te strijken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben al opgelucht als de stapel was weer is weggewerkt en in de kast ligt. Het wassen ook van de overhemden hou ik nog wel bij, maar het gebeurt regelmatig dat ik iets van de waslijn gris. Het is altijd zo’n gedoe.

Nu heb ik geluk dat manlief naar zijn werk werkkleding draagt en nauwelijks overhemden, en die paar die hij heeft zijn strijkvrije overhemden.

Want strijken, dat vind ik dus echt drie keer niets. Alleen al het gedoe van de strijkplank tevoorschijn toveren, strijkijzer inpluggen, opwarmen en dan strijken en dan vooral die hoekjes zoals bij overhemden.

Niet mijn ding. Ik denk serieus dat de laatste keer dat ik heb gestreken was tijdens de zwangerschapsverlof van de oudste.

In een vlaag heb ik de hele uitzet gestreken, tot en met de hydrofiele doeken aan toe. Als er dan gestreken moet worden, toevallig afgelopen week voor het maken van de familiefoto’s hadden de grote en kleine man een overhemd die ik dan ook manlief laat strijken.

Hekel aan strijken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben al opgelucht als de stapel was weer is weggewerkt en in de kast ligt. Het wassen ook van de overhemden hou ik nog wel bij, maar het gebeurt regelmatig dat ik iets van de waslijn gris. Het is altijd zo'n gedoe.

En ik ben niet de enige die strijken verschrikkelijk vind, uit een onderzoek in opdracht van Braun (uitgevoerd door Multiscope onder 1.005 respondenten in oktober 2017) bleek eerder dit jaar dat strijken op nummer drie staat van klusjes waar mannen een hekel aan hebben.

Het is zelfs zo dat bijna de helft van de Nederlanders nooit strijkt, omdat ze het te ingewikkeld vinden. Daarom zijn bedrijven op zoek naar oplossingen om het strijken makkelijker te maken. Maar wat als je nu helemaal niet meer hoeft te strijken?

Strijkvrije overhemden?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben al opgelucht als de stapel was weer is weggewerkt en in de kast ligt. Het wassen ook van de overhemden hou ik nog wel bij, maar het gebeurt regelmatig dat ik iets van de waslijn gris. Het is altijd zo'n gedoe.

Strijken is vervelend, helemaal als dat ene overhemd wat u graag aan zou trekken nog helemaal in de kreukels ligt en u geen tijd hebt om daar nog iets aan te veranderen. Maar dit is vanaf nu verleden tijd. De merken Olymp, Profuomo, Seidensticker, Ledub, Michaelis en Suitable hebben een serie non-iron overhemden die zonder te strijken helemaal kreukvrij zijn. Het enige wat je hoeft te doen is het strijkvrij overhemd op een hangertje laten drogen en aantrekken. Door de lichaamswarmte worden de vezels weer strakgetrokken en heb je een kreukvrij bestaan zonder dat er ooit nog een strijkijzer aan te pas komt.

Een van de kledingstukken die het vaakst gestreken wordt zijn toch wel de overhemden. Het kan tenslotte niet als daar kreukels in zitten.

Nu helpt het al als je ze na het wassen direct ophangt aan een hanger zodat de ergste vouwen er uit komen. Toch blijft er altijd wel iets over. Daarom is HemdvoorHemd op zoek gegaan naar de beste kreukvrije overhemden.

“Voorkomen is beter dan genezen en dus is strijken voor de dommen ” aldus de eigenaar van Hemdvoorhem.nl.

Om het strijken een halt toe te roepen, biedt Hemdvoorhem.nl slechts kwalitatief hoogstaande strijkvrije overhemden die gemaakt zijn van merken als Seidensticker, Olymp en Eterna. Hiermee haalden ze zelfs het nieuws van Editie.nl

Een van de ‘geheimen’ is dat de strijkvrije overhemden gemaakt zijn van 100% natuurlijk katoen, deze zijn in een soort bedje gelegd van hars waardoor er een soort coating overheen gelegd wordt en de overhemden blijven daardoor kreukvrij.

In tegenstelling tot eerdere overhemden die gemaakt zijn van polyester en daarom wat goedkoper zijn die ook heel erg kunnen zweten. Het voordeel van dit bad is dat je overhemd ook gedurende de dag netjes blijft zitten en de kans op kreukels kleiner wordt.

Het maakt dus niet uit wat je er mee gaat doen. Superfijn als je dus ergens rondloopt en representatief gekleed moet zijn.

Hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken en kan je je vol richten op waarmee je eigenlijk mee bezig bent. Na het wassen gewoon ophangen en je kan hem aantrekken.

Hebben jullie ook al eens kennis gemaakt met kreukvrije overhemden?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *